Radovi na izgradnji vodovodne mreže  (foto: www.mionica.rs)
Radovi na izgradnji vodovodne mreže (foto: www.mionica.rs)
23.01.2018, 09:28

Počela izgradnja vodovodne mreže za za pet mioničkih sela

č: | fb:

Počeli su radovi na izgradnji vodovodne mreže za sela Šušeoka, Đurđevac, Sanković, Klašnić i deo Radobića, čime će biti rešen višegodišnji problem vodosnabdevanja za oko 1200 stanovnika pet mioničkih sela.

 

Vrednost projekta, koji finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, je 80,4 miliona dinara. Planirano je da, pored postavljanja cevovoda u dužini od 13,3 kilometra, budu izgrađeni rezervoari "Bela Stena" u Šušeoci, "Vis" u Đurđevcu i "Jakšinac" u Sankoviću, kao i crpne stanice "Šušeoka" i "Đurđevac".

Boban Janković

Boban Janković (Foto: www.mionica.rs)

Predsednik Privremenog organa opštine Mionica Boban Janković, koji je obišao gradilište, kaže da će se meštani pet sela snabdevati vodom sa regionalnog vodozahvata "Stubo-Rovni", tako da će Mionica biti prva opština koja će dobiti vodu iz akumulacije "Stubo-Rovni".

 

- Voda će u domaćinstva u selima Šušeoka, Đurđevac, Sanković, Klašnić i u delu Radobića iz akumulacije stići sa izvoda u Lukavcu. Nakon planirane izgradnje šest kilometara duge deonice cevovoda Divci-Mionica obezbediće se snabdevanje iz sistema "Stubo-Rovni" i za sva ostala naselja, čime ćemo trajno rešiti problem vodosnabdevanja građana opštine Mionica - rekao je Janković.

 

Rok za završetak radova na izgradnji vodovodne mreže za pet sela, koje izvodi preduzeće "Elektrovolt" iz Valjeva, je 180 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao.

Aktuelno

Tribina ProGlas u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 2 sati

Dobar (Pro)glas se daleko čuje...

Veliki je događaj bila tribina, sa inicijatorima ProGlasa! Ne toliko zbog njih samih, dovoljno su veliki i bez nas i našeg priznavanja takvim. Ne toliko ni zbog onog što su rekli, dovoljno su to...

Suzana Radovanović Perić i Bojana Perić (foto: )
PR 29.11.2023

Kupovina uz note učenika muzičke škole

"Note nama vredne", naziv je projekta koji će tokom decembra realizovati kompanija "Europrom" i muzičke škola "Živorad Grbić". Snimci nastupa učenika muzičke škole biće emitovani u dva supermarketa...