Izgradnja pogona u Paljuvima (foto: Dragan Belajac Džagi)
Izgradnja pogona u Paljuvima (foto: Dragan Belajac Džagi)
02.03.2018, 11:38

Kompanija “Karina moda“ uskoro u Tamnavi

č: | fb:

Italijanska kompanija "Karina moda", koja se bavi proizvodnjom obuće, gradi pogon u Paljuvima, u neposrednoj blizini budućeg auto-puta Beograd-Južni Jadran.

 

Nova fabrika bi, prema rečima predsednika opštine Ub Darka Glišića, trebalo da bude otvorena tokom maja, a u njoj će posao naći do 200 radnika.

 

- Lokalna samouprava je preuzela obavezu da infrastrukturno opremi lokaciju za fabriku obuće, koja se nalazi u industrijskoj zoni "Stublenica-Ub", gde je italijanska firma kupila 20 hektara zemljišta. Naš posao je da obezbedimo kvalitetniju električnu energiju, što ćemo učiniti postavljanjem trafo stanice veće snage, a videćemo i da im omogućimo vodu sa gradske mreže. Planiramo da ove poslove uradimo do 1. aprila, krajem meseca investitor bi trebalo da završi izgradnju i opremanje objekta, tako da se jedno sa drugim poklapa. Nadam se da će  već u maju ovde početi da radi prva grupa radnika, koja će pre toga biti na obuci van naše opštine. Kada bude obučeno i zaposleno do 200 radnika u prvoj fazi, očekujem da kasnije to bude i više, kako proizvodnja bude rasla - navodi Glišić.

 

Obuka prvih 40 proizvodnih radnika počinje 20. marta i trajaće dva meseca. Odabrani kandidati najverovatnije će ići na obuku u Koceljevu, gde kompanija "Karina moda" ima fabriku obuće.

Izgradnja pogona u Paljuvima

Izgradnja pogona u Paljuvima (Foto: Dragan Belajac Džagi)

 

Novi pogon italijanske kompanije u Paljuvima je prva investicija u novoformiranoj industrijskoj zoni "Stublenica-Ub", koja na raspolaganju ima oko 110 hektara zemljišta.

 

- Firma "Karina moda" ima već nekoliko ulaganja u Srbiji, a sada se odlučila za Ub sagledavajući, pre svega, neke prednosti naše opštine. Naravno da je jedna od ključnih stvari auto-put, pošto će se fabrika nalaziti u samom njegovom pojasu, ali će nešto dalje, na oko pet minuta vožnje, biti uključenje na auto-put. Pogodnosti koje pruža izgradnja saobraćajnice, plus sama perspektiva ubske opštine koju su oni prepoznali, opredelila ih je da dođu ovde - kaže Darko Glišić.

 

Takođe najavljuje da će tokom proleća ova firma svoje sedište preseliti na Ub. "Pored toga što će blizu 200 radnika naći svoj izvor egzistencije u novoj fabrici u Paljuvima, što je od izuzetnog značaja za našu opštinu, veoma je važno i nama na ponos da će njihova centrala za Srbiju biti na Ubu".

 

Otvaranjem fabrike u Paljuvima, kompanija "Karina moda" je, prema njegovim rečima, uspela da zainteresuje još neke investitore da ulažu u ubsku opštinu.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 4 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara