Nebojša Stefanović u Mionici (foto: Ana Perić)
Nebojša Stefanović u Mionici (foto: Ana Perić)
21.03.2018, 10:57

Bezbednost građana, zapošljavanje, dovođenje investitora

č: | fb:

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, nakon Uba i Lajkovca, posetio je juče i Mionicu. 

 

On je, osim sa rukovodstvom opštine, razgovarao i sa građanima o pitanjima bezbednosti u ovoj opštini i o brojnim aktuelnim temama kao što su zapošljavanje, dovođenje investitora i poboljšavanje kvaliteta života stanovnika ove opštine.

Nebojša Stefanović sa građanima

Nebojša Stefanović sa građanima (Foto: Ana Perić)

 

- Kao potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova ovde sam da razgovaramo sa vama o budućnosti vaše opštine, šta je to što možemo da učinimo kako bi poboljšali životni standard u Mionici. Veoma nam je važna komunikacija sa svim građanima jer je to jedini način da čujemo vaše mišljenje i da odgovorimo na sva pitanja – rekao je Stefanović građanima.

 

Dodao je da će svi zajedno opština, Vlada Srbije i drugi državni organi, raditi na poboljšanju životnog standarda građana. “U narednom periodu očekujem da ćemo moći da se pohvalimo nekom novom investicijom u opštini Mionica”, rekao je Stefanović.

Nebojša Stefanović sa predstavnicima opštine

Nebojša Stefanović sa predstavnicima opštine (Foto: Ana Perić)

 

Ministar Stefanović je u razgovoru sa predsednikom opštine Mionica Bobanom Jankovićem istakao da je zadovoljan saradnjom ove lokalne samouprave i Ministarstva unutrašnjih poslova.

 

- Opština Mionica je posvećena zajedničkom radu na identifikovanju bezbednosnih rizika koji mogu imati uticaja na građane. Drago mi je da smo u prethodnoj godini postigli značajno smanjenje broja krivičnih i prekršajnih dela čime smo učinili da ljudi ovde budu zadovoljniji i bezbedniji i da se sveukupna bezbednosna situacija u Kolubarskom okrugu poboljša. Ministarstvo će zajedno sa lokalnim samoupravama nastaviti dalji rad na postvaljanju video nadzora, što će doprineti većoj bezbednosti građana – rekao je Stefanović.

Boban Janković i Nebojša Stefanović

Boban Janković i Nebojša Stefanović (Foto: Ana Perić)

 

Predsednik opštine Mionica Boban Janković pohvalio je rad Ministarstva unutrašnjih poslova.

- Prema statističkim podacima iz godine u godinu imamo sve manje krivičnih dela, a i stanje bezbednosti saobraćaja je sve bolje - rekao je Janković.

 

Predsednik Mionice se zahvalio Sektoru za vanredne situacije i Helikopterskoj jedinici na efikasnom gašenju šumskog požara koji se dogovdio u avgustu prošle godine na padinama Suvobora i Maljena.

 

Nakon razgovora sa građanima i sastanka sa predsednikom opštine Mionica, ministar Stefanović je posetio i Policijsku stanicu Mionica gde je najavio nastavak nabavke opreme i uniformi za pripadnike ministarstva unutrašnjih poslova, kao i nabavku novog vatrogasnog vozila i opremanje Sektor za vanredne situacije.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 1 sati 31 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 4 sati 20 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.