Učesnici radionice (foto: Dragana Nedeljković)
Učesnici radionice (foto: Dragana Nedeljković)
06.04.2018, 09:44

Vaskršnje čarolije sa Bojanom Marovićem

č: | fb:

Učenici OŠ "Rajko Mihailović" i ove godine su sa šaralicama u rukama najavili dolazak velikog hrišćanskog praznika. Već po tradiciji, u banjanskoj školi je održana kreativna radionica verske nastave "U susret Vaskrsu", na kojoj je 180 osnovaca oslikavalo i šaralo uskršnja jaja.

 

Učesnike 14. po redu manifestacije pozdravio je specijalni gost Bojan Marović, koji je svojim prisustvom oduševio decu, dok je školski hor obradovao poznatog pop pevača izvođenjem njegove pesme "Moj anđeo si ti". Zajedno su je otpevali do kraja, nakon čega se Marović domaćinima zahvalio na velikom gostoprimstvu, rekavši da se zbog ovog gesta oseća posebnim i počastvovanim.

Školski hor

Školski hor (Foto: Dragana Nedeljković)

 

- Srce mi je prepuno što ste izveli moju kompoziciju, zato što mi je ta pesma posebno draga. Počastvovan sam što sam ovde, sa divnim ljudima i sa klincima koji će sutra biti premijeri, inženjeri, lekari, profesori, zanatlije,… Dolaze neki novi ljudi, a ja sam deo njihovih života. Hvala vam što ste mi dali taj momenat da se osećam posebnim. Zaista sam ushićen - rekao je Marović.  

 

Deci je poručio da svakoga dana u školskoj klupi imaju jedan ozbiljan zadatak, a to je da se opismenjavaju, napreduju, da marljivo i vredno rade, spoznaju sami sebe i stvaraju umetnost od života. 

 

Đacima iz matične škole OŠ "Rajko Mihailović" i izdvojenih odeljenja, na kreativnoj radionici, društvo su pravili banjanski predškolci i gosti iz Suvog Sela – učenici OŠ "Jovan Cvijić", pa su svi skupa sa mnogo mašte, ali i spretnosti pripremili veoma zanimljiva uskršnja jaja na tradicionalan način ili koristeći druge tehnike i materijale. Bilo je tu ukrašavanja voskom i šaralicom, lakom, temperama, vodenim i drvenim bojicama i flomasterima, uz kombinovanje sa vunicom, perlicama, pirinčom, začinima, svežim cvećem, kolaž papirom,...

 

Talenta, kreativnosti i veštine svakako nije nedostajalo na ovogodišnjoj radionici, čiji je pobednik Andrea Breković iz Kalinovca. Žiri je drugo mesto dodelio Ivani Glišić iz Tulara, treće Milici Pantelić iz Vrela, nagrada za najmaštovitije jaje pripala je Jovani Tanasijević iz Banjana, a u kategoriji tehnika šaranja najbolji je bio Nikola Vićentić iz Banjana, koji je koristio vosak i pero.

Učesnici radionice

Učesnici radionice (Foto: Dragana Nedeljković)

 

Nagrade - knjigu pobednicima su uručili Vesna Vasić, direktorka OŠ "Rajko Mihailović" i veroučitelj Marko Rafailović, koji već 14 godina uspešno organizuje ovu kreativnu radionicu uz pomoć celog kolektiva i uz podršku redakcije pravoslavnog dečjeg časopisa "Svetosavsko zvonce".

 

- Svake godine se trudim da sa učenicima obogatim radionicu i da se širimo. U  organizaciji nam mnogo pomaže "Svetosavsko zvonce", u čijoj režiji je i došao Bojan Marović da nam obogati radionicu pesmom i novim stvaralaštvom. To je cilj, da naši učenici stvaraju sa poznatim ličnostima, piscima, glumcima, pevačima i da šire svoje vidike i interesovanja - istakao je veroučitelj Marko Rafilović.

 

I ova, 14 po redu kreativna radionica "U susret Vaskrsu", protekla je u veselom druženju i igri, kroz koju su deca učila o tradiciji, veri i narodnim običajima vezanim za najveći hrišćanski praznik.

Učesnici radionice

Učesnici radionice (Foto: Dragana Nedeljković)

Aktuelno