Čestitka i pomoć za četvrto dete (foto: Dragan Savić)
Čestitka i pomoć za četvrto dete (foto: Dragan Savić)
25.07.2014, 09:02

Manje beba nego lane

č: | fb:

Nenad Stevanović, predsednik Opštine Osečina uručio je čestitke i tradicionalnu novčanu pomoć porodicama koje su u prvoj polovini ove godine dobili novorođenče. Na svečanosti u prostorijama lokalne samouprave jednokratnu opštinsku novčanu pomoć, koja se već duži niz godina daje kao jedan od podsticaja nataliteta ovim prostorima, u iznosu prosečne republičke zarade 44.200 za četvrto dete dobila je Biljana Erić iz Carine i još pet žena koje su na svet donele treće dete. Polovinu od tog iznosa, po 22.100 dinara, dobilo je 12 roditelja za prvo i 11 za drugorođeno dete.

- Posle nekoliko uzastopnih godina uspona, kada je bilo i po četrdesetak beba za polugodište, sada je se broj prinova smanjio za oko jedne četvrtine – sa žaljenjem je konstatovao predsednik Stevanović, koji je nakon čestitki poželeo prisutnim roditeljima i ostalim sugrađanima, koji su u godinama kada se obezbeđuje ili proširuje potomstvo, da u narednom periodu bude više beba.

Aktuelno

Tamara Jokić (foto: Đorđe Đoković)
Nakon Tešnjarskih Herceg Novi… 16.08.2022

Sjajna Tamara Jokić preko celog sveta do Valjeva

"U Valjevu uvek imam tremu i određenu odgovornost. Kada uporedim sa svim skorašnjim nastupima kao što su Njujork, Lisabon, Beograd, Smederevo i tako dalje, u Valjevu uvek postoji dodatan osećaj...  · 7 komentara