Čestitka i pomoć za četvrto dete (foto: Dragan Savić)
Čestitka i pomoć za četvrto dete (foto: Dragan Savić)
25.07.2014, 09:02

Manje beba nego lane

č: | fb:

Nenad Stevanović, predsednik Opštine Osečina uručio je čestitke i tradicionalnu novčanu pomoć porodicama koje su u prvoj polovini ove godine dobili novorođenče. Na svečanosti u prostorijama lokalne samouprave jednokratnu opštinsku novčanu pomoć, koja se već duži niz godina daje kao jedan od podsticaja nataliteta ovim prostorima, u iznosu prosečne republičke zarade 44.200 za četvrto dete dobila je Biljana Erić iz Carine i još pet žena koje su na svet donele treće dete. Polovinu od tog iznosa, po 22.100 dinara, dobilo je 12 roditelja za prvo i 11 za drugorođeno dete.

- Posle nekoliko uzastopnih godina uspona, kada je bilo i po četrdesetak beba za polugodište, sada je se broj prinova smanjio za oko jedne četvrtine – sa žaljenjem je konstatovao predsednik Stevanović, koji je nakon čestitki poželeo prisutnim roditeljima i ostalim sugrađanima, koji su u godinama kada se obezbeđuje ili proširuje potomstvo, da u narednom periodu bude više beba.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 1 sati

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 3 sati 49 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.