Registracija Prijava preko FB
Nagrađeni sa članovima žirija (foto: Miroslava Kojić)
Nagrađeni sa članovima žirija (foto: Miroslava Kojić)
20.04.2018, 09:14

Smotra recitatora

č: | fb:

Ovogodišnja Opštinska smotra recitatora "Pesniče, naroda mog" okupila je u ljiškoj biblioteci pedesetak učenika iz dve osnovne škole – "Sava Kerković" iz Ljiga i "Sestre Pavlović" iz Belanovice i učenike ljiške Srednje škole "Hiljadu trista kaplara".

 

Na tradicionalno takmičenje, koje je ove godine ljiška biblioteka organizovala 23. put, poslednjih godina dolazi sve više učenika iz seoskih škola, među kojima su i oni koji su u biblioteci imali svoj prvi javni nastup.

 

Žiri za izbor najboljih mladih recitatora cenio je ono što pravila za ovo takmičenje nalažu: odabir pesme primeren uzrastu i polu recitatora, akcentuaciju i dikciju, prirodnost, izražajnost i sugestivnost recitovanja.

Više od 50 recitatora

Više od 50 recitatora (Foto: Miroslava Kojić)

 

Najbolje mlade recitatore koji će putovati na Okružnu smotru recitatora u Mionicu 26. aprila, odabrale su dve profesorke srpskog jezika – Dragana Lazić i Maja Bukvić i učiteljica Jasmina Jovanović.

 

U kategoriji mlađeg uzasta izabrani su iz ljiške osnovne škole prvaci Rea Matijević i Arsenije Terzić, Anđela Maksimović (3. razred) i Mina Gošnjić (4. razred), a iz Belanovice  Milan Tomić (4. razred).

 

Među učenicima od petog do osmog razreda, svoje škole i opštinu predstavljaće Iva Gošnjić, (6. razred, Ljig),  Miloš Maksimović (6. razred, Belanovica) i Milica Đorđević (7. razred, Ljig)

 

Srednju školu "Hiljadu trista kaplara" u veštini recitovanja  zastupaće Katarina Janković, Ana Janković, Vanja Cvetković (2. razred) i maturantkinja Višnja Petrović.

 

Gradska biblioteka je, kao i ranijih  godina, najbolje recitatore nagradila  knjigama.

 

 

Aktuelno

Milica Višić (foto: Đorđe Đoković)
Projekat gimnazijalke Milice Višić "Misli o otadžbini" Pre 11 sati 53 minuta

Negujmo našu istoriju, kulturu i tradiciju

Cilj projekta "Misli o otadžbini" jeste da podstaknemo mlade ljude i celokupnu javnost našeg grada da se više bavimo našom istorijom, kulturom, tradicijom, i da ojačamo osećaj nacionalnog ponosa,...  · 1 komentar

Mamograf (foto: Đorđe Đoković)
Preventivni pregledi važni za izlečenje Pre 13 sati 9 minuta

Sve više mladih žena oboli od karcinoma dojke

U Kolubarskom okrugu i dalje je visok procenat smrtnosti zbog karcinoma dojke koji, ukoliko se otkrije na vreme, može biti izlečen u 90 posto slučajeva. Prošle godine bilo je 89 novootkrivenih,...

Slucajna smrt jedng anarhiste (foto: Dragana Nedeljković)
Spuštena zavesa na 12. Repassage fest Pre 1 dan 1 sati

Trijumf pozorišta iz Crvenke

Osim što je "Slučajna smrt jednog anarhiste" Pozorišta "Stevan Sremac" proglašena za najbolju predstavu u celini, Igor Pavlović kompletirao je het-trik, osvojivši nagrade za režiju, scenografiju i...

Uručenje nagrade Vlajku Jovanoviću (foto: Jovanović)
Na 69. svetskom trofeju harmonike Pre 1 dan 9 sati

Uspeh Alekse Mirkovića i Vlajka Jovanovića u Portugalu

Nekadašnji i sadašnji učenici valjevske muzičke škole Aleksa Mirković i Vlajko Jovanović ostvarili su izuzetan rezultat na Svetskom trofeju harmonike koji održan u Portugalu. Jovanović je pobedu u...  · 1 komentar