Registracija Prijava preko FB
Nagrađeni sa članovima žirija (foto: Miroslava Kojić)
Nagrađeni sa članovima žirija (foto: Miroslava Kojić)
20.04.2018, 09:14

Smotra recitatora

č: | fb:

Ovogodišnja Opštinska smotra recitatora "Pesniče, naroda mog" okupila je u ljiškoj biblioteci pedesetak učenika iz dve osnovne škole – "Sava Kerković" iz Ljiga i "Sestre Pavlović" iz Belanovice i učenike ljiške Srednje škole "Hiljadu trista kaplara".

 

Na tradicionalno takmičenje, koje je ove godine ljiška biblioteka organizovala 23. put, poslednjih godina dolazi sve više učenika iz seoskih škola, među kojima su i oni koji su u biblioteci imali svoj prvi javni nastup.

 

Žiri za izbor najboljih mladih recitatora cenio je ono što pravila za ovo takmičenje nalažu: odabir pesme primeren uzrastu i polu recitatora, akcentuaciju i dikciju, prirodnost, izražajnost i sugestivnost recitovanja.

Više od 50 recitatora

Više od 50 recitatora (Foto: Miroslava Kojić)

 

Najbolje mlade recitatore koji će putovati na Okružnu smotru recitatora u Mionicu 26. aprila, odabrale su dve profesorke srpskog jezika – Dragana Lazić i Maja Bukvić i učiteljica Jasmina Jovanović.

 

U kategoriji mlađeg uzasta izabrani su iz ljiške osnovne škole prvaci Rea Matijević i Arsenije Terzić, Anđela Maksimović (3. razred) i Mina Gošnjić (4. razred), a iz Belanovice  Milan Tomić (4. razred).

 

Među učenicima od petog do osmog razreda, svoje škole i opštinu predstavljaće Iva Gošnjić, (6. razred, Ljig),  Miloš Maksimović (6. razred, Belanovica) i Milica Đorđević (7. razred, Ljig)

 

Srednju školu "Hiljadu trista kaplara" u veštini recitovanja  zastupaće Katarina Janković, Ana Janković, Vanja Cvetković (2. razred) i maturantkinja Višnja Petrović.

 

Gradska biblioteka je, kao i ranijih  godina, najbolje recitatore nagradila  knjigama.

 

 

Aktuelno

Parking u centru grada (foto: Kolubarske.rs)
U planu sređivanje još dva Pre 2 sati 38 minuta

Završena rekonstrukcija parkinga u centru grada

Završena je rekonstrukcija parkinga preko puta zgrade Skupštine grada, između Karađorđeve i Ulice Vuka Karadžića. U planu je sređivanje još dva parkinga u centru grada.

Razgovori pod lipom (foto: Kolubarske.rs)
"Razgovori pod lipom" o brutalnim, nasilnim, vulgarnim napadima na neistomišljenike Pre 19 sati 28 minuta

"Institucije će jednog dana proraditi"

Linč i progon, kojima su u Srbiji izloženi neistomišljenici aktuelne vlasti, su najbrutalniji, najnasilniji i najvulgarniji do sada, zaključak je "Razgovora pod lipom". Profesor Čedomr Čupić,...

Gradska kuća Lajkovac  (foto: www.lajkovac.org.rs)
Program manifestacije Dani Lajkovca 20.07.2019

Koncerti Leksington benda i Dženana Lončarevića

Najatraktivniji programi manifestacije Dani Lajkovca 2019 biće koncerti Leksington benda 29. jula i Dženana Lončarevića 30. jula. Koncerti će biti održani na platou ispred Gradske kuće od 22 sata.