Nagrađeni sa članovima žirija (foto: Miroslava Kojić)
Nagrađeni sa članovima žirija (foto: Miroslava Kojić)
20.04.2018, 09:14

Smotra recitatora

č: | fb:

Ovogodišnja Opštinska smotra recitatora "Pesniče, naroda mog" okupila je u ljiškoj biblioteci pedesetak učenika iz dve osnovne škole – "Sava Kerković" iz Ljiga i "Sestre Pavlović" iz Belanovice i učenike ljiške Srednje škole "Hiljadu trista kaplara".

 

Na tradicionalno takmičenje, koje je ove godine ljiška biblioteka organizovala 23. put, poslednjih godina dolazi sve više učenika iz seoskih škola, među kojima su i oni koji su u biblioteci imali svoj prvi javni nastup.

 

Žiri za izbor najboljih mladih recitatora cenio je ono što pravila za ovo takmičenje nalažu: odabir pesme primeren uzrastu i polu recitatora, akcentuaciju i dikciju, prirodnost, izražajnost i sugestivnost recitovanja.

Više od 50 recitatora

Više od 50 recitatora (Foto: Miroslava Kojić)

 

Najbolje mlade recitatore koji će putovati na Okružnu smotru recitatora u Mionicu 26. aprila, odabrale su dve profesorke srpskog jezika – Dragana Lazić i Maja Bukvić i učiteljica Jasmina Jovanović.

 

U kategoriji mlađeg uzasta izabrani su iz ljiške osnovne škole prvaci Rea Matijević i Arsenije Terzić, Anđela Maksimović (3. razred) i Mina Gošnjić (4. razred), a iz Belanovice  Milan Tomić (4. razred).

 

Među učenicima od petog do osmog razreda, svoje škole i opštinu predstavljaće Iva Gošnjić, (6. razred, Ljig),  Miloš Maksimović (6. razred, Belanovica) i Milica Đorđević (7. razred, Ljig)

 

Srednju školu "Hiljadu trista kaplara" u veštini recitovanja  zastupaće Katarina Janković, Ana Janković, Vanja Cvetković (2. razred) i maturantkinja Višnja Petrović.

 

Gradska biblioteka je, kao i ranijih  godina, najbolje recitatore nagradila  knjigama.

 

 

Aktuelno

Dobitnici Vukove nagrade (foto: )
Za 2023. godinu Pre 18 sati 20 minuta

Izuzetna Vukova nagrada dodeljena valjevskoj biblioteci

Matična biblioteka "Ljubomir Nenadović" dobitnik je Izuzetne Vukove nagrade za 2023. godinu. Direktorki Matične biblioteke Violeti Milošević nagrada je uručena na tradicionalnoj svečanosti u...