20.05.2014, 13:07

Stigla humanitarna pomoć

č: | fb:

U Ljiškoj opštini, prema podacima Štaba za elementarne nepogode, klizišta ugrožavaju 135 domaćinstava. U hotelu „Ljig“ smešteno je 40 osoba, a najviše ih se smestilo kod rodbine, komšija i prijatelja. Oštećeno je preko 150 kilometara lokalnih puteva, kao i 15 mostova.

Danas je u Ljig stigao novi kontigent humanitarne pomoći, koji je dopremljen heikopterom Vojske Srbije. Dopremljeni su voda za piće, hrana, slatkiši i oprema za decu, konzervirana hrana i mleko. Akciji su se pridružili i Vukosav Sredojević i Milan Perlić, mladi Ljižani, koji su u Beogradu prikupili dva kombija vode za piće. Po 20.000 flaširane vode donirali su Crveni krst Srbije i Fabrika vode „Vrnjci“.

Prema rečima Miodraga Starčevića, predsednika Ljiške opštine, trenutno najveći problem je snabdevanje tehničkom vodom. Ljig se snabdeva sa vodozahvata u selu Ba, a cevovod od tog sela do Ljiga čak 27 puta prelai reku, što dovodi do havarija na mreži. JKP „Komunalac“ čini sve da što pre otkloni kvarove.

Aktuelno

Konferencija Lokalni odgovor (foto: Kolubarske.rs)
Uspešna građanska inicijativa Pre 17 sati 27 minuta

Besplatni priključci na Toplanu za građane Valjeva

Grad Valjevo je uvažio građansku inicijativu za omogućavanje besplatnih priključaka na toplovod koju je udruženje Lokalni odgovor pokrenulo u januaru ove godine. "To je dokaz da građani, kada se...

Radovan Marjanović (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 5.12.2023

Đoko, majstore!

U uobičajenoj predizbornoj kampanji, uobičajeno i prljavoj, konačno pikanterija. "Eksplicitni snimak seksa!", na Pinku. I zasad, samo povlačenje Đorđa Miketića iz kampanje...   Pustimo...  · 6 komentara