20.05.2014, 13:07

Stigla humanitarna pomoć

č: | fb:

U Ljiškoj opštini, prema podacima Štaba za elementarne nepogode, klizišta ugrožavaju 135 domaćinstava. U hotelu „Ljig“ smešteno je 40 osoba, a najviše ih se smestilo kod rodbine, komšija i prijatelja. Oštećeno je preko 150 kilometara lokalnih puteva, kao i 15 mostova.

Danas je u Ljig stigao novi kontigent humanitarne pomoći, koji je dopremljen heikopterom Vojske Srbije. Dopremljeni su voda za piće, hrana, slatkiši i oprema za decu, konzervirana hrana i mleko. Akciji su se pridružili i Vukosav Sredojević i Milan Perlić, mladi Ljižani, koji su u Beogradu prikupili dva kombija vode za piće. Po 20.000 flaširane vode donirali su Crveni krst Srbije i Fabrika vode „Vrnjci“.

Prema rečima Miodraga Starčevića, predsednika Ljiške opštine, trenutno najveći problem je snabdevanje tehničkom vodom. Ljig se snabdeva sa vodozahvata u selu Ba, a cevovod od tog sela do Ljiga čak 27 puta prelai reku, što dovodi do havarija na mreži. JKP „Komunalac“ čini sve da što pre otkloni kvarove.

Aktuelno

Polet i Vidrak (foto: Đorđe Đoković)
Brigo moja pređi na drugoga Pre 7 sati 49 minuta

"Polet" će biti pripojen "Vidraku"

Pokrenuta inicijativa da JKP "Polet" bude pripojeno JKP "Vidrak", zbog velikih višegodišnjih problema u poslovanju tog javnog preduzeća koje gazduje valjevskim pijacama, potvrđeno je Kolubarskim.rs...  · 7 komentara

Popunjavanje upitnika (foto: Branko Petrović)
Obeležen Nacionalni dan bez duvana Pre 5 sati 42 minuta

"Svaka cigareta smeta"

Obeležen je Nacionalni dan bez duvana akcijom na Gradskom trgu. Građanima je deljen zdravstveno-vaspitni materijal, popunjavali su upitnik - test procene nikotinske zavisnosti. Istraživanja u...