Registracija Prijava preko FB
Učesnici programa (foto: Miroslava Kojić)
Učesnici programa (foto: Miroslava Kojić)
27.04.2018, 08:17

Veče stranih jezika u ljiškoj biblioteci

č: | fb:

Učenici ljiške Srednje škole "Hiljadu trista kaplara", četvrtu godinu zaredom, predstavili su se pevajući, recitujući i glumeći na stranim jezicima u ljiškoj biblioteci.

 

Pevali su studentsku himnu Gaudeamus igitur, izveli Moon river, koja je svetsku slavu stekla 60-tih godina 20. veka, kao numera za film Doručak kod Tifanija, uz očavarajuću Odri Hepbern. Scene iz mjuzikla Fantom iz Opere, na francuskom, predstavile su maskenbal glumaca i direktora Opere zbog trenutnog nestanka ozloglašenog Fantoma.

Gaudeamus igutur

Gaudeamus igutur (Foto: Miroslava Kojić)

 

Publika je na nemačkom jeziku videla veći deo Nušićevog Sumnjivog lica, a sa oduševljenjem su primljeni i inserti iz čuvene višestruko nagrađivane serije Allo Allo koja govori o životu francuskog naroda pod okupacijim. Film Pirati sa Kariba spada među 250 filmova ikada snimljenih. Mešavina je više žanrova: avanture, fantazije, komedije i romanse. Nešto od toga videli su u Ljižani u izvođenju srednjoškolaca. Pesma italijanskog pesnika Đovanija Paskolija evocirala je sećanje na mladost i izgubljenu dragu. Za kraj, numera nedavno preminulog švedskog muzičara Tima Berglinga, poznatijeg kao Avicii, simboličnog naziva - Wake me up (Probudi me)!

 

Opšti je utisak da je ovogodišnji program bio najbolji do sada. Biblioteka je kao retko kada bila puna učenika, roditelja, građana a i profesori su došli da podrše svoje učenike.

Puna biblioteka

Puna biblioteka (Foto: Miroslava Kojić)

Program je izveden na engleskom, nemačkom, francuskom i italijanskom jeziku, uz studentsku himnu na latinskom jeziku. 

 

Aktuelno

Razgovori pod lipom (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
"Razgovori pod lipom" Pre 16 sati 11 minuta

Sezona lova na neistomišljenike

Sezoni lova na neistomišljenike koja je otvorena dolaskom na vlast Aleksandra Vučića priključuli su se i valjevski naprednjaci. O progonu neistomišljenika večeras će pod lipom od 20 časova govoriti...