Gosti iz Rusije i domaćini u Mionici (foto: Željko Maksić)
Gosti iz Rusije i domaćini u Mionici (foto: Željko Maksić)
22.05.2018, 09:46

Mionicu posetila delegacija iz Rusije

č: | fb:

Delegacija Dzeržinske oblasti, ruske opštine u regionu Kaluga, sa kojom je opština Mionica prošle godine potpisala Sporazum o bratimljenju, je bila u trodnevnoj zvaničnoj poseti Mionici.  Osmočlanu rusku delegaciju je predvodio prvi čovek Dzeržinske oblasti Andrej Pičugin.

 

Tokom trodnevne posete gosti iz Rusije su obišli fabrike "Fima" i "Emka" iz Mionice, fabriku "VODAVODA" u Banji Vrujci i "Mioni" u Ključu, zatim mlekaru "Kačarević" i farmu mlečnih krava Stojadina Čitakovića u Gornjem Mušiću.

 

Gosti iz Rusije i domaćini u poseti fabrici vode

Gosti iz Rusije i domaćini u poseti fabrici vode (Foto: Željko Maksić)

Prvi čovek Dzeržinske oblasti Andrej Pičugin u sedištu Kolubarskog okruga razgovarao je sa načelnikom Goranom Markovićem, kao i sa predstavnicima opština Kolubarskog okruga.

 

Na sastanku je bilo reči o budućoj saradnji iz nekoliko oblasti, a pre svega turizma i poljoprivrede. Gostima iz Rusije predstavljeni su potencijali Kolubarskog okruga.

 

"Naš cilj je da, nakon potpisivanja Sporazuma o bratimljenju, unapredimo odnos tako što ćemo čitav Kolubarski okrug povezati sa opštinama i gradovima iz regiona Kaluga. Tu postoji dosta prostora za saradnju, na raznim poljima od kulture i obrazovanja, do turizma, poljoprivrede i privrede. Sledići korak će biti poseta regionu Kaluga predstavnika Kolubarskog okruga, kada ćemo razgovarati o osnivanju mešovitog preduzeća, koje bi se bavilo uvozom i izvozom, kako bi tržište Rusije dobilo ono što Srbija ima i obrnuto. Verujem da ćemo u našim budućim kontaktima ostvariti konkretniju saradnju u mnogim oblastima", rekao je predsednik Mionice Boban Janković.

Janković, Milivojević i Pičugin

Janković, Milivojević i Pičugin (Foto: Đorđe Đoković)

Za goste iz Rusije organizovan je obilazak Valjeva, Tešnjara, Petnice, Banje Vrujci i muzejskog kompleksa rodne kuće vojvode Živojina Mišića u Struganiku.

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 9 sati 14 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 16 sati 11 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 16 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara