SRC Školarac (foto: Dragan Belajac Džagi)
SRC Školarac (foto: Dragan Belajac Džagi)
05.06.2018, 09:59

Novo igralište za najmlađe Ubljane

č: | fb:

Najmlađi Ubljani uskoro će na starom mestu dobiti novo dečje igralište prema najmodernijem konceptu bezbednosti i strogim standardima. Naime, na Sportsko-rekreativnom centru "Školarac", na prostoru nekadašnjeg igrališta, nakon što su uklonjene sve postojeće sprave, otpočeli su radovi na izgradnji nove oaze za decu i to prema novom Pravilniku o bezbednosti dečjih igrališta, koji bi uskoro trebalo da bude usvojen.

 

Ovaj moderni bezbedni park za igru biće za 150 kvadrata veći od starog igrališta, tako da će se prostirati na površini od 450 metara kvadratnih. Ispod novih ljuljaški, penjalica, tobogana i klackalica biće postavljena specijalna mekana gumena podloga debljine pet santimetara, svi spojevi i šrafovi na spravama zaštićeni i formirana takozvana zona pada, koja se odnosi na ukupan prostor i površinu na koju dete može da se prizemlji sa nekog rekvizita, dok će celo igralište biti ograđeno niskom ogradom. Radovi su povereni beogradskoj kompaniji Kreativni gradski centar, a rok za njihov završetak je kraj juna.

SRC Školarac

SRC Školarac (Foto: Dragan Belajac Džagi)

Izgradnjom novog igrališta lokalna samouprava želi da deci obezbedi što kvalitetniji prostor za igru i uživanje, rekao je predsednik opštine Ub Darko Glišić prilikom obilaska početka radova.

 

- Vrednost posla je 5,6 miliona dinara u prvoj fazi, odnosno na delu starog igrališta, čija je površina 300 kvadrata, ali smo odlučili da prostor proširimo za dodatnih 150 kvadrata, pa ćemo i za to obezbediti novac. Sa 450 kvadrata, biće to najveće dečje igralište u Srbiji sagrađeno po najmodernijim bezbedonosnim standardima, a uz to i jedno od najlepših, gde će naši najmlađi sugrađani imati puno razloga i zadovoljstva da provode vreme. Zahvaljujem se državi što je obezbedila sredstva za ovo igralište, ali i za mnoge druge projekte, jer nikada više nije ulagala u našu opštinu, što se vidi na svakom koraku. Kranovi se nalaze svuda oko nas, zida se i gradi, ljudi kupuju stanove, ulažu i onda i mi moramo sve to da ispratimo sa sadržajima koji čine jednu sredinu kompletnom - naveo je Glišić.

 

Novo igralište, kao i čitav kompleks Sportsko-rekreativnog centra "Školarac", biće pod video nadzorom, koji će takođe biti u funkciji krajem ovog meseca.

Dragan Džajić na gradilištu

Dragan Džajić na gradilištu (Foto: Dragana Nedelljković)

Početku radova prisustvovao je i počasni građanin Uba Dragan Džajić, legenda Crvene zvezde i srpskog fudbala. On je pohvalio napore lokalne samouprave da deci obezbedi kvalitetan prostor za igru, ali i brojne sportske terene za mlade.

 

- Pored fudbala, na Ubu ima prostora za još mnogo sportova i drago mi se ide tim putem. Ovakvi tereni su mnogo dobri za decu, da imaju uslove da se igraju i da se bave sportom koji je, kao je, kao što je dobro poznato, izuzetno dobar za odrastanje i za razvoj. Kada sam ja bio dečak, na Ubu je bilo jedno školsko dvorište i stari stadion Jedinstva. I tada je to bilo lepo, a sada ima neuporedivo više prostora za razne sportske aktivnosti - rekao je Dragan Džajić.

 

Prema najavama prvog čoveka ubske opštine, do sredine leta biće postavljena još dva nova igrališta u gradu – na brdu Šepkovac i u ulici Nemanje Matića.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 12 sati 11 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 9 sati 21 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 5 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 12 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara