Registracija Prijava preko FB
Biciklistička trka Kroz Srbiju (foto: Ana Perić)
Biciklistička trka Kroz Srbiju (foto: Ana Perić)
08.06.2018, 07:46

"Kroz Srbiju" startuje iz Mionice

č: | fb:

Svečanim otvaranjem i predstavljanjem ekipa na Trgu vojvode Živojina Mišića u Mionici startovala je 58. međunarodna biciklistička trka "Kroz Srbiju".   

 

Ove godine učestvuje 150 biciklista iz 24 zemlje sveta, koji će voziti ukupno tri etape, tokom kojih će preći gotovo 500 kilometara. Na trci će nastupiti čak 13 nacionalnih šampiona.

 

Branko Banović

Branko Banović

Na svečanom otvaranju učesnike 58. međunarodne biciklističke trke pozdravio je predsednik Biciklističkog saveza Srbije Branko Banović.

 

Pored Mionice, gradovi domaćini biciklistička trka "Kroz Srbiju" su Požarevac i Beograd. Zvaničan start trke je danas iz Mionice kada će se voziti prva, kružna etapa duga 159 kilometara. Karavan će u prva dva dana trke biti smešten u Banji Vrujci.

 

Druga etapa voziće se u subotu od Mionice do Požarevca, koji će šesti put zaredom biti domaćin etape na našoj najpoznatijoj trci, a biće duga 157 kilometara.

 

Poslednjeg dana biciklisti će preći 113 kilometara od Viminacijuma do Avale, gde će biti i cilj ovogodišnjeg nadmetanja.

Biciklistička trka Kroz Srbiju

Biciklistička trka Kroz Srbiju (Foto: Ana Perić)

 

S obzirom na to da se biciklistička trka "Kroz Srbiju" održava u godini jubileja, 100 godina od kraja Prvog svetskog rata, staza je uglavnom koncipirana tako da su obeležena sva mesta odakle je krenulo oslobađanje Srbije.

biciklistička trka Kroz Srbiju

biciklistička trka Kroz Srbiju

 

Sinoć je Mionica bila u znaku biciklizma, osim što je ugostila i predstavila ekipe iz 24 zemlje, organizovane su brojne manifestacije koje  promovišu biciklizam.

 

Manifestacija Počni na dva točka

Manifestacija Počni na dva točka (Foto: Ana Perić)

Manifestacija Počni na dva točka

Manifestacija Počni na dva točka

"Počni na dva točka", manifestacija u kojoj su učestvovali mališani iz mioničkog vrtića i đaci OŠ "Milan Rakić". Kako rekoše organizatori, namenjena je najmlađima sa ciljem podsticanja i motivisanja dece i roditelja da budu fizički aktivna i da se rekreativno bave biciklizmom.

 

 

Aktuelno

Jubilej 150 godina Biblioteke - Svečana akademija (foto: Đorđe Đoković)
Sto pedeset godina valjevske Biblioteke Pre 1 dan 9 sati

Dugo putovanje u budućnost

Najstarija ustanova kuture u Valjevu, biblioteka "Ljubomir Nenadović" obeležila je 150 godina. Da li su osnivači Čitaonice valjevske verovali da će ih potomci slaviti? Možda su se nadali da će...  · 1 komentar

Flajer - Ko laže (foto: Đorđe Đoković)
Iz redakcije Pre 1 dan 12 sati

Vučić: Ne znam ni sam šta sam rekao na RTS-u

U Valjevu su u poštanskim sandučićima i na automobilima ostavljeni flajeri sa pitanjem – ko laže, predsednik Srbije Aleksandar Vučić ili ministar policije Nebojša Stefanović?   Predsednik...  · 3 komentara