Registracija Prijava preko FB
Biciklistička trka Kroz Srbiju (foto: Đorđe Đoković)
Biciklistička trka Kroz Srbiju (foto: Đorđe Đoković)
09.06.2018, 07:31

Počela Međunarodna biciklistička trka ''Kroz Srbiju''

č: | fb:

Mionica je prvi put domaćin tradicionalne Međunarodne biciklističke trke "Kroz Srbiju", koja je 7. juna počela manifestacijom "Počni na dva točka" u cilju promocije biciklizma i fizičke aktivnosti među najmlađom populacijom.

 

Pošto se ovogodišnja trka održava u godini jubileja, sto godina od završetka Prvog svetskog rata, staza je koncipirana tako da su obeležena brojna značajna mesta za taj period. Svečano otvaranje i start prve etape bili su u Mionici, odakle je slavni vojvoda Živojin Mišić krenuo u pobedu u Kolubarskoj bici. Znak za start ovogodišnje trke dao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Start biciklističke trke Kroz Srbiju

Start biciklističke trke Kroz Srbiju (Foto: Đorđe Đoković)

 

Biciklistiчка trka Kroz Srbiju

Biciklistiчка trka Kroz Srbiju (Foto: Đorđe Đoković)

Biciklistička trka Kroz Srbiju

Biciklistička trka Kroz Srbiju (Foto: Đorđe Đoković)

- Za nas je velika čast to što smo deo organizacionog tima najstarije biciklističke trke na Balkanu. Potrudili smo se da budemo dobri domaćini vrhunskim sportistima, ali i da naše turističke potencijale predstavimo u najboljem svetlu. Uključili smo se u aktivnosti Biciklističkog saveza Srbije na omasovljenju i popularizaciji ovog lepog sporta i nedavno organizovali školicu biciklizma i edukativne radionice. Želimo da Mionica postane varoš biciklizma. Mionički kraj ima prelepe predele, idealne za biciklistički sport, koje ćemo organizovanjem ovako važnog događaja promovisati u punom sjaju - naglasio je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Boban Janković

Boban Janković (Foto: Đorđe Đoković)

 

Start i cilj prve etape, koja je vožena juče, duge 159 kilometara bio je u Mionici, druga etapa se vozi u subotu 9. juna od Banje Vrujci do Požarevca preko Topole u dužini od 157 kilometara, a treća i poslednja se vozi u nedelju 10. juna od Viminacijuma (Kostolac) do Avale u dužini 113 kilometara.

Biciklistička trka Kroz Srbiju

Biciklistička trka Kroz Srbiju (Foto: Đorđe Đoković)

 

Aktuelno

Jubilej 150 godina Biblioteke - Svečana akademija (foto: Đorđe Đoković)
Sto pedeset godina valjevske Biblioteke Pre 1 dan 8 sati

Dugo putovanje u budućnost

Najstarija ustanova kuture u Valjevu, biblioteka "Ljubomir Nenadović" obeležila je 150 godina. Da li su osnivači Čitaonice valjevske verovali da će ih potomci slaviti? Možda su se nadali da će...  · 1 komentar

Flajer - Ko laže (foto: Đorđe Đoković)
Iz redakcije Pre 1 dan 11 sati

Vučić: Ne znam ni sam šta sam rekao na RTS-u

U Valjevu su u poštanskim sandučićima i na automobilima ostavljeni flajeri sa pitanjem – ko laže, predsednik Srbije Aleksandar Vučić ili ministar policije Nebojša Stefanović?   Predsednik...  · 3 komentara