Registracija Prijava preko FB
Biciklistička trka Kroz Srbiju (foto: Đorđe Đoković)
Biciklistička trka Kroz Srbiju (foto: Đorđe Đoković)
09.06.2018, 07:31

Počela Međunarodna biciklistička trka ''Kroz Srbiju''

č: | fb:

Mionica je prvi put domaćin tradicionalne Međunarodne biciklističke trke "Kroz Srbiju", koja je 7. juna počela manifestacijom "Počni na dva točka" u cilju promocije biciklizma i fizičke aktivnosti među najmlađom populacijom.

 

Pošto se ovogodišnja trka održava u godini jubileja, sto godina od završetka Prvog svetskog rata, staza je koncipirana tako da su obeležena brojna značajna mesta za taj period. Svečano otvaranje i start prve etape bili su u Mionici, odakle je slavni vojvoda Živojin Mišić krenuo u pobedu u Kolubarskoj bici. Znak za start ovogodišnje trke dao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Start biciklističke trke Kroz Srbiju

Start biciklističke trke Kroz Srbiju (Foto: Đorđe Đoković)

 

Biciklistiчка trka Kroz Srbiju

Biciklistiчка trka Kroz Srbiju (Foto: Đorđe Đoković)

Biciklistička trka Kroz Srbiju

Biciklistička trka Kroz Srbiju (Foto: Đorđe Đoković)

- Za nas je velika čast to što smo deo organizacionog tima najstarije biciklističke trke na Balkanu. Potrudili smo se da budemo dobri domaćini vrhunskim sportistima, ali i da naše turističke potencijale predstavimo u najboljem svetlu. Uključili smo se u aktivnosti Biciklističkog saveza Srbije na omasovljenju i popularizaciji ovog lepog sporta i nedavno organizovali školicu biciklizma i edukativne radionice. Želimo da Mionica postane varoš biciklizma. Mionički kraj ima prelepe predele, idealne za biciklistički sport, koje ćemo organizovanjem ovako važnog događaja promovisati u punom sjaju - naglasio je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Boban Janković

Boban Janković (Foto: Đorđe Đoković)

 

Start i cilj prve etape, koja je vožena juče, duge 159 kilometara bio je u Mionici, druga etapa se vozi u subotu 9. juna od Banje Vrujci do Požarevca preko Topole u dužini od 157 kilometara, a treća i poslednja se vozi u nedelju 10. juna od Viminacijuma (Kostolac) do Avale u dužini 113 kilometara.

Biciklistička trka Kroz Srbiju

Biciklistička trka Kroz Srbiju (Foto: Đorđe Đoković)

 

Aktuelno

Aleksandar Vučić (foto: Đorđe Đoković)
Trupni portret Pre 8 sati 41 minuta

Vučiću, sedi, i pokri se

Ove nedelje, na N1, emitovan je dokumentarni film "Vladalac" – politička biografija Alerksandra Vučića – ekipe novinara Slaviše Lekića. Šta se videlo, ono što se zna, i što treba ponavljati, da je...  · 1 komentar

Parking u centru grada (foto: Kolubarske.rs)
Gradsko veće prihvatilo program poslovanja parkirališta Pre 1 dan 7 sati

Prihod od naplate parkiranja 61,2 miliona dinara

Od naplate parkiranja planiran je prihod od 61,2 miliona dinara. U ovoj godini u gradu će biti još 150 novih parking mesta u palvoj zoni, a služba Parkinga planira da ukloni 70 nepropisno...  · 3 komentara