Registracija Prijava preko FB
Vanja Udovičić sa ubskim đacima (foto: Dragana Nedeljković)
Vanja Udovičić sa ubskim đacima (foto: Dragana Nedeljković)
09.06.2018, 07:31

Ministar Udovičić uručio sportsku opremu ubskim školama

č: | fb:

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je juče ubsku OŠ "Milan Munjas", gde je prisustvovao javnom času fizičkog vaspitanja i uručio komplete opreme za fiskulturnu salu ove škole i zajedničku salu Gimnazije "Branislav Petronijević" i Tehničke škole.

 

Donacija se sastoji od dve košarkaške table, dva sigurna gola (konstrukcije obložene specijalnim materijalom u cilju sprečavanja povreda), odbojkaške mreže i 40 lopti za odbojku, košarku, rukomet i fudbal, a dodeljena je u sklopu akcije opremanja sto fiskulturnih sala u Srbiji, koju ovo ministarstvo zajednički sprovodi sa republičkim Savezom za školski sport Srbije.

Vanja Udovičić

Vanja Udovičić (Foto: Dragana Nedeljković)

Prema rečima ministra Udovičića, cilj ove akcije je obezbeđivanje adekvatnih uslova za kvalitetnije časove fizičkog vaspitanja i motivisanje učenika da se svakodnevno bave sportom, što je preduslov zdravog života.

 

- Ne mogu svi da budu Dragan Džajić, Dušan Savić, Nemanja Matić i ostali veliki sportisti iz Uba, ali svi treba da imaju pravo da se ravnopravno razvijaju u svim sredinama Srbije i da ne postoje privilegovani. U sportu je sve lako - vidite na kraju ko je pobednik, ko je izgubio. Tako je i sa opštinom Ub, koja je u poslednjih četiri, pet godina dosta uložila u sportsku infrastrukturu. Upravo zbog  jako dobre i razvijene sportske infrastrukture, Ub je postao prepoznatljivo mesto po održavanju velikih utakmica, završnica turnira, humanitarnih turnira, a i sam podatak da fiskulturnu salu Osnovne škole „Milan Munjas“ sva deca i svi klubovi koriste besplatno, dovoljno govori o načinu ophođenja rukovodstva opštine prema mladima, prema školskom sportu i sportu u celosti. Zato i druge lokalne samouprave treba da se ugledaju na Ub i ja se nadam da će kroz kampove koje ćemo u narednom periodu još više ovde organizovati i kroz kamp Nemanje Matića, Ub postati pravo mesto za sportski turizam, odakle će svi naši sportisti odlaziti u svet da ostvaruju vrhunske rezultate - rekao je Udovičić.

 

Zajedno sa ministrom, u poseti OŠ "Milan Munjas" bio i predsednik Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković koji je izrazio zadovoljstvo što boravi u opštini koja prepoznaje uticaj i važnost sporta kada su u pitanju najmlađi.

 

- Ova akcija stvara ono što je najbitnije kod mladih ljudi, a to je svest da se bave sportom, koji nije samo takmičenje. Baveći se sportom, deca uče da se dostojanstveno ponašaju i u pobedi i u porazu, stvaraju navike, jačaju timski duh i želja nam je da što veći broj dece uključimo u naše programe - rekao je Željko Tanasković.

 

Vanja Udovičić sa ubskim đacima

Vanja Udovičić sa ubskim đacima (Foto: Dragana Nedeljković)

Na donaciji se zahvalio predsednik opštine Ub Darko Glišić, koji je ukazao da je sa 1.350 đaka, OŠ "Milan Munjas" najveća obrazovna ustanova na teritoriji Školske uprave Valjevo.

 

- To jeste razlog da obezbedimo najbolje uslove i uz veliku pomoć ministarstva sporta i obrazovanja, sa kojima smo do sada uspešno realizovali nekoliko projekata, imamo priliku da još mnogo lepih stvari uradimo, kako bi naša deca uživala u svojim školskim danima - istakao je Darko Glišić.

 

Uz podsećanje da je ubska osnovna škola pre dve godine kompletno renovirana, Glišić je rekao da je u planu i proširenje objekta za dodatnih šest učionica, kao i izgradnja zatvorenog školskog bazena, dimenzija 26 sa 15 metara.

 

Aktuelno

Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
Na sednici Skupštine grada o izveštaju gradonačelnika za 2018. Pre 5 sati 13 minuta

Napad je najbolja odbrana

Nezavisni odbornik Ljubomir Radović je rekao da je Slobodan Gvozdenović nesposoban i nedostojan funkcije gradonačerlnika, ostaće zabeležen po nezapamćenim zloupotrebama javnog novca. "Vi ste herpes...  · 5 komentara

Parking u centru grada (foto: Kolubarske.rs)
U planu sređivanje još dva Pre 11 sati 15 minuta

Završena rekonstrukcija parkinga u centru grada

Završena je rekonstrukcija parkinga preko puta zgrade Skupštine grada, između Karađorđeve i Ulice Vuka Karadžića. U planu je sređivanje još dva parkinga u centru grada.  · 1 komentar

Razgovori pod lipom (foto: Kolubarske.rs)
"Razgovori pod lipom" o brutalnim, nasilnim, vulgarnim napadima na neistomišljenike Pre 1 dan 4 sati

"Institucije će jednog dana proraditi"

Linč i progon, kojima su u Srbiji izloženi neistomišljenici aktuelne vlasti, su najbrutalniji, najnasilniji i najvulgarniji do sada, zaključak je "Razgovora pod lipom". Profesor Čedomr Čupić,...  · 2 komentara