Vanja Udovičić sa ubskim đacima (foto: Dragana Nedeljković)
Vanja Udovičić sa ubskim đacima (foto: Dragana Nedeljković)
09.06.2018, 07:31

Ministar Udovičić uručio sportsku opremu ubskim školama

č: | fb:

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je juče ubsku OŠ "Milan Munjas", gde je prisustvovao javnom času fizičkog vaspitanja i uručio komplete opreme za fiskulturnu salu ove škole i zajedničku salu Gimnazije "Branislav Petronijević" i Tehničke škole.

 

Donacija se sastoji od dve košarkaške table, dva sigurna gola (konstrukcije obložene specijalnim materijalom u cilju sprečavanja povreda), odbojkaške mreže i 40 lopti za odbojku, košarku, rukomet i fudbal, a dodeljena je u sklopu akcije opremanja sto fiskulturnih sala u Srbiji, koju ovo ministarstvo zajednički sprovodi sa republičkim Savezom za školski sport Srbije.

Vanja Udovičić

Vanja Udovičić (Foto: Dragana Nedeljković)

Prema rečima ministra Udovičića, cilj ove akcije je obezbeđivanje adekvatnih uslova za kvalitetnije časove fizičkog vaspitanja i motivisanje učenika da se svakodnevno bave sportom, što je preduslov zdravog života.

 

- Ne mogu svi da budu Dragan Džajić, Dušan Savić, Nemanja Matić i ostali veliki sportisti iz Uba, ali svi treba da imaju pravo da se ravnopravno razvijaju u svim sredinama Srbije i da ne postoje privilegovani. U sportu je sve lako - vidite na kraju ko je pobednik, ko je izgubio. Tako je i sa opštinom Ub, koja je u poslednjih četiri, pet godina dosta uložila u sportsku infrastrukturu. Upravo zbog  jako dobre i razvijene sportske infrastrukture, Ub je postao prepoznatljivo mesto po održavanju velikih utakmica, završnica turnira, humanitarnih turnira, a i sam podatak da fiskulturnu salu Osnovne škole „Milan Munjas“ sva deca i svi klubovi koriste besplatno, dovoljno govori o načinu ophođenja rukovodstva opštine prema mladima, prema školskom sportu i sportu u celosti. Zato i druge lokalne samouprave treba da se ugledaju na Ub i ja se nadam da će kroz kampove koje ćemo u narednom periodu još više ovde organizovati i kroz kamp Nemanje Matića, Ub postati pravo mesto za sportski turizam, odakle će svi naši sportisti odlaziti u svet da ostvaruju vrhunske rezultate - rekao je Udovičić.

 

Zajedno sa ministrom, u poseti OŠ "Milan Munjas" bio i predsednik Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković koji je izrazio zadovoljstvo što boravi u opštini koja prepoznaje uticaj i važnost sporta kada su u pitanju najmlađi.

 

- Ova akcija stvara ono što je najbitnije kod mladih ljudi, a to je svest da se bave sportom, koji nije samo takmičenje. Baveći se sportom, deca uče da se dostojanstveno ponašaju i u pobedi i u porazu, stvaraju navike, jačaju timski duh i želja nam je da što veći broj dece uključimo u naše programe - rekao je Željko Tanasković.

 

Vanja Udovičić sa ubskim đacima

Vanja Udovičić sa ubskim đacima (Foto: Dragana Nedeljković)

Na donaciji se zahvalio predsednik opštine Ub Darko Glišić, koji je ukazao da je sa 1.350 đaka, OŠ "Milan Munjas" najveća obrazovna ustanova na teritoriji Školske uprave Valjevo.

 

- To jeste razlog da obezbedimo najbolje uslove i uz veliku pomoć ministarstva sporta i obrazovanja, sa kojima smo do sada uspešno realizovali nekoliko projekata, imamo priliku da još mnogo lepih stvari uradimo, kako bi naša deca uživala u svojim školskim danima - istakao je Darko Glišić.

 

Uz podsećanje da je ubska osnovna škola pre dve godine kompletno renovirana, Glišić je rekao da je u planu i proširenje objekta za dodatnih šest učionica, kao i izgradnja zatvorenog školskog bazena, dimenzija 26 sa 15 metara.

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 13 sati 37 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 16 sati 14 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara