Registracija Prijava preko FB
Mionica (foto: Đorđe Đoković)
Mionica (foto: Đorđe Đoković)
14.06.2018, 08:57

Besplatni udžbenici za mioničke prvake

č: | fb:

Opština Mionica će i ove godine nabaviti besplatne komplete udžbenika za svoje prvake. Ova odluka je doneta na predlog predsednika opštine Mionica Bobana Jankovića.

 

- Prvi put prošle godine doneli smo odluku da svim mioničkim prvacima obezbedimo besplatne udžbenike, što se pokazalo kao dobra praksa jer je nabavka knjiga velika finansijska stavka za roditelje. Prvaci će komplete knjiga dobiti prvog dana školske godine čime ćemo im na najlepši način čestitati polazak u školu i poželeti puno uspeha u budućemo obrazovanju - rekao je Janković.

Boban Janković

Boban Janković (Foto: Đorđe Đoković)

 

U školske klupe ove godine će na teritoriji mioničke opštine po prvi put sesti ukupno 119 prvaka. Opština Mionica će obezbediti 104 kompleta udžbenika, dok 15 mališana dobija besplatne knjige od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kao treće dete ili socijalno ugrožena kategorija.

 

Pored nabavke udžbenika za prvake, obezbeđeni su besplatan prevoza učenika, besplatan ulazak na bazene SRC ''Lepenica'' za osnovce tokom letnje sezone i nagradna putovanja za najbolje učenike. Ovim i mnogim drugim aktivnostima mionička lokalna samouprava aktivno sprovodi projekat unapređenja uslova obrazovanja.

Aktuelno

Emanuel Makron i Aleksandar Vučić (foto: skrinšot)
Trupni portret Pre 8 sati 10 minuta

Veličačačanstveni doček Makrona

Poseta Makrona, a kako bi drugačije, je bila veličačačanstvena. Još jedan pre'stava, u kojoj je Vučić jedini pobednik. Makron, "divni narod", nesrećeni Miki, Kosovo i Evropa, su tek epizodisti....  · 1 komentar

NUNS (foto: )
Saopštenje Pre 11 sati 14 minuta

NUNS: Podrška Dariji Ranković

Nezavisno udruženje novinara Srbije poziva nadležne institucije da preduzmu neophodne radnje kako bi zaštitili Dariju Ranković, urednicu portala Kolubarske i našu članicu, od pritisaka i progona...