Direktor i razredne starešine sa najboljim učenicima  (foto: Dragana Nedeljković)
Direktor i razredne starešine sa najboljim učenicima (foto: Dragana Nedeljković)
15.06.2018, 16:10

Uspešna i humana generacija ubskih srednjoškolaca

č: | fb:

Podelom diploma, Tehnička škola "Ub" danas je ispratila jednu od najboljih generaciju maturanata u istoriji ove obrazovne ustanove. Od 130 učenika, koliko ih je završilo trogodišnje i četvorogodišnje školovanje, preko 40 je postiglo odličan uspeh, dok ih je ranijih godina bilo između 25 i 30.

 

Jedini "Vukovac" je Milica Vlajković sa smera finansijski tehničar, koja je proglašena i za đaka generacije. Osim svojim znanjem, ovu laskavu titulu zaslužila je isticanjem i u vannastavnim aktivnostima, kao inicijator mnogih humanitarnih akcija i tribina, učešćem na takmičenjima, a posebne diplome dobila je i za promociju Tehničke škole i za sportistu godine. Kaže da je tokom školovanja uložila dosta rada i truda kako bi imala sve petice u dnevniku, ali dodaje da se skrštenih ruku ne može doći do dobrih rezultata.

 

- Veoma sam zadovoljna što sam sve svoje planove uspela da sprovedem u dela i što sam sa ovakvim uspehom završavam srednju školu. Jako mi je drago i ponosna sam, naravno, na sebe, ali nikada nisam želela da pričam o svojim uspesima, jer smatram da su uspesi bili ti koji su govorili o meni. Moram da kažem da ova titula đaka generacije nije samo moja, već i mojih odeljenskih drugova. Možda ja jesam bila inicijator humanitarnih akcija, ali su oni bili tu da me podrže i pomognu da ih realizujemo i prikupimo novac za pomoć ugroženima i bolesnima. Time smo dokazali da dobrim timskim radom možemo sve. Zahvaljujem se i profesorima Tehničke škole, jer osim što su nam preneli znanje, naučili su nas i bitnim životnim lekcijama, od kojih je najvažnija da budemo dobri lj udi i da budemo humani. Kada bih imala mogućnost da ponovo biram, definitivno bi to opet bila Tehnička škola Ub, jer ima mnogo kvaliteta - rekla je Milica Vlajković, koja planira da upiše Kriminalističko-policijsku akademiju i ispuni svoju davnašnju želju.

Milica Vlajković

Milica Vlajković (Foto: Dragana Nedeljković)

 

U Tehničkoj školi, najuspešnije odeljenje je upravo finansijskih tehničara, gde je od 31 učenika, četvrti razred sa odličnim uspehom završilo 20 maturanata, od čega devetoro sa svim peticama.  Prve tri godine, razredni starešina bila im je profesorka Danica Vasić, a nakon njenog odlaska u penziju, starešinstvo je preuzela profesorka Biljana Maksimović. Sa puno ponosa i ljubavi govori o "svom odeljenju", a posebno o đaku generacije Milici Vlajković.

 

- Milica je jedna od retkih učenika generacije koja je mnogo učinila za svoju školu i zahvaljujući njoj, Tehnička škola je oživela i postala mesto gde se stalno nešto dešava. Posebno bih pohvalila i odlične učenike Anđelu Vasković, Marijanu Vuković, Oliveru Dimitrijević, Ivanu Isailović, Jovanu Jevrić, Amona Kanha, Aleksandru Mitrović, Jelenu Ranisavljević, Miletu Vlajkovića, Jelenu Ranisavljević i Snežanu Ilić, koji su takođe dosta uradili na promociji Tehničke škole i stvaranju njene lepše slike ne samo u lokalnoj zajednici,već i širem okruženju. Pohvalila bih i Ivanu Isailović, koja je učestvovala na Republičkom takmičenju iz srpskog jezika i književnosti, kao  jedan od retkih učenika Tehničke škole, pošto se uglavnom gimnazijalci plasiraju na najviši rang takmičenja. Sve u svemu, radi se o jednoj izuzetnoj generaciji i svaka čast njihovim roditeljima, jer su od njih napravili pre svega dobre ljude, što je najbitnije. Ima ovde dece za koje će se u budućnosti sigurno čuti, pošto su izuzetna. Meni je stvarno čast što sam bila odeljenski starešina jednoj ovako dobroj generaciji - istakla je profesorka Biljana Maksimović, poželevši svojim učenicima svu sreću u životu.

 

Na svečanosti dodele diploma, direktor Tehničke škole "Ub" Zoran Babić ukazao je da se ovogodišnja generacija maturanata od prethodnih razlikuje ne samo po postignutom uspehu, već po mnogobrojnim aktivnostima vezanim za humanitarni rad.

 

- Bez obzira koliko generacije liče jedna na drugu nama koji vam predajemo, radostan sam što mogu da istaknem da se ova generacija razlikuje od drugih po humanosti. Vi ste bili ti koji ste preduzimali humanitarne akcije u najvećem broju do sada u odnosu na sve prethodne generacije -rekao je Babić.

 

On je izrazio i nadu da će im znanja koja su stekli u ovoj školi biti dovoljna da ih vode pravim putem kroz život i da ne pogreše kada se nađu na raskrsnici.

- Naravno da ćete morati još mnogo da učite i da ćete usavršavati vaša znanja, ali i ova koja imate dovoljna su da upišete strukovne ili akademske studije ili da se zaposlite i postanete dobri, vredni i nadam poštovani od svih. Nadam se da će uspomena na ovu školu biti nešto što će vam pomoći da neka vaša životna pitanja, da te neke tragalačke nemire prevaziđete na pravi način. Želim da putevima kojima budete prolazili ostavljate čovečnost, ljubav, razumevanje, da volite i da budete voljeni, da nikad ne zaboravite i nadam se sa ponosom ističete da ste bili učenici Tehničke škole "Ub" - poručio je direktor Zoran Babić ovogodišnjim maturantima.

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 4 sati 42 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 11 sati 39 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 11 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara