Registracija Prijava preko FB
Škola fotografije (foto: Đorđe Đoković)
Škola fotografije (foto: Đorđe Đoković)
24.06.2018, 10:19

Fotografije polaznika Centra za obrazovanje

č: | fb:

Cenar za obrazovanje i razvoj Mionica organizovao je besplatne škole fotografije za mioničke učenike, kao i besplatne kurseve engleskog i nemačkog jezika za decu i odrasle. Uskoro će biti organizovana škola programiranja, najavljuju iz Centra za obrazovanje.

Polaznici škola fotografije

Polaznici škola fotografije

Rezultat tromesečnog rada polaznika besplatne škole fotografije sa valjevskim fotografom Đorđem Đokovićem, urednikom fotografije internet novina Kolubarske.rs, predstavljen je u Kulturnom centru Mionica gde je otvorena izložba njihovin fotografija. Posetioci će moći da pogledaju fotografije mladih polaznika do 7. jula.

 

- Tokom ovog semestra učenici su imali priliku da nauče osnove fotografisanja. Svakako, oni su pokazali veliki potencijal i smatram da daljim radom sa njima možemo postići još bolje rezultate – rekao je Đorđe Đoković na otvaranju izložbe.

 

Odgovarajući na pitanje da li su učenici talentovani, Đoković kaže da su mladi da bi se govorilo o talentu. "Napravili su lepe fotografije, naučili su neke svari i uspeli su to da primene. Primećuje se veliki napredak u odnosu na fotogafije koje su doneli prvi put. Na njima je da nastave da se interesuju i da fotografišu, ali nažalost nemaju svi foto aparate. Uglavnom su fotografisali mobilnim telefonima i svojim potpuno amaterskim aparatima", kaže Đoković.

Đorđe Đoković i polaznici škole fotografije

Đorđe Đoković i polaznici škole fotografije

 

Na pitanje da li su školu doživljavali kao obavezu ili kao igru, Đoković kaže da je cilj bio da radionicu dožive više kao igru, ali nekoliko njih živi van Mionice pa im je bilo nezgodno da dolaze, naročito onim danima kad je padala kiša. "MIslim da su još mladi da bi mogli da odluče da im se fotografija najviše dopada, ali ako se uzme u obzir oprema i kratak period koji smo imali, napravili su super fotke.

Fotografija Tamare Jeremić

Fotografija Tamare Jeremić

Fotografija Milivoja Milosavljevića

Fotografija Milivoja Milosavljevića

Fotografija Tamare Jovanović

Fotografija Tamare Jovanović

Fotografija Lazara Živanovića

Fotografija Lazara Živanovića (Foto: DjordjeDjokovic)

 

Na fotografijama mladih fotografa, koje zaslužuju sve pohvale, su priroda, ljudi, zgrade... Đoković kaže da su najviše slikali prirodu. "Mislim da im treba vreme da se oslobode da fotografišu ljude. Dve Tamare su bile najzainteresovanije i najupornije, jedna je sad uspela da nabavi i malo bolji foto aparat, Nadam se da će nastaviti da se bave fotografijom, ja ću im biti na raspolaganju za bilo kakav savet ili pomoć", poručio je Đorđe Đoković.

Tamara Jovanović i Tamara Jeremić

Tamara Jovanović i Tamara Jeremić (Foto: Đorđe Đoković)

Na otvaranju izložbe fotografija polaznika besplatne škole fotografije, podeljeni su sertifikati i polaznicima besplatnih kurseva engleskog i nemačkog jezika. Početni kurs nemačkog jezika za decu uspešno je završilo sedmoro polaznika koji su cele godine pohađali časove, a četvoromesečne kurseve engleskog jezika za odrasle, za nivoe A1 i A2, završilo je takođe po sedmoro polaznika.

 

- Veliko je interesovanje za naredni period i programe koje Centar priprema, među kojima će sigurno biti ponovljene škole programiranja, informatike, jezika, ali biće dodati i mnogi drugi inovativni programi za nadarenu decu i brojne tematske radionice. Sve je više i odraslih koji žele da unaprede svoja znanja, tako da se od septembra planira i ponovno uvođenje kursa nemačkog jezika za odrasle. - istakla je Iva Nikolić v.d. direktor Centra.

 

 

Aktuelno

Ulica vladike Nikolaja (duple trake) (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Agencije za bezbednost saobraćaja Pre 4 sati 50 minuta

Valjevo najrizičnije za vožnju

Valjevo je teritorija gde je stradalo najviše vozača i putnika u automobilima, a naš grad je u vrhu i po broju stradalih pešaka i traktorista, pokazuju podaci Ministarstva unutrašnjih poslova...  · 1 komentar

Dečje igralište u Ljigu (foto: Vlada Ivanović)
Na sportskom terenu iza zgrade opštine Pre 2 sati 45 minuta

Otvoreno igralište za decu

Deca u Ljigu dobila su svoje igralište na sportskom terenu iza zgrade opštine. Na svečanost otvaranja dečjeg kutka došli su mališani iz Predškolske ustanove, učenici od prvog do četvrtog razreda iz...

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Dom zdravlja stiglo 3.000 vakcina, najviše do sada Pre 1 sati 17 minuta

Počela vakcinacija protiv gripa

U Domu zdravlja Valjevo počela je vakcinacija protiv sezonskog gripa. Novina je da je ove godine obezbeđena četvorovalentna vakcina, koja obuhvata dva tipa A virusa i dva tipa B virusa,...

Kolubarske.rs * Vest (foto: )
Viši sud odbio žalbu tužilaštva Pre 16 sati 17 minuta

Uzbunjivač iz "Krušika" vraća se u kućni pritvor

Radnik "Krušika" iz Valjeva A. O. vraća se u kućni pritvor, prenosi N1. Viši sud je odbio žalbu Višeg javnog tužilaštva da radnik bude u pritvoru u zatvoru, te ostaje na snazi odluka sudije za...  · 2 komentara