Registracija Prijava preko FB
Hotel Saruna  (foto: Dragana Nedeljković)
Hotel Saruna (foto: Dragana Nedeljković)
08.07.2018, 08:23

Doprinos razvoju sportskog turizma

č: | fb:

Na ubu je otvoren hotel visoke klase "Saruna wellness & business", vredan više od sto miliona dinara. Posle deset meseci od početka radova, sinoć je svečano otvoren ovaj garni hotel, ukupne površine preko 2.000 metara kvadratnih, koji poseduje 25 soba različitih kategorija i jedan apartman, kafe restoran i veliku konferencijsku salu sa terasom.

 

U okviru zdanja, nalazi se i spa centar, koji će kompletno biti opremljen za dvadesetak dana, kada će gostima biti na raspolaganju bazen, hidromasažne kade, teretana, tri saune i isto toliko soba za masažu.

 

Hotel se nalazi na nekadašnjem Vašarištu, u ulici Nemanje Matića i većim svojim delom ima pogled na novoizgrađeni park nazvan po Radosavu Raći Petroviću, takođe slavnom fudbaleru rodom sa Uba.

Park Raće Petrovića

Park Raće Petrovića (Foto: Dragana Nedeljković)

U prisustvu brojnih zvanica i gostiju, početak rada objekta su zajedničkim presecanjem vrpce obeležili Marija Džopalić, direktorka hotela i Darko Glišić, predsednik ubske opštine.

 

Kompanije "Saruna" već 16 godina posluje u našoj zemlji, a opština Ub u poslednje vreme beleži "vrtoglavi rast i razvoj koji je prepoznat i mi želimo da im budemo podrška na tom putu", rekla je Marija Džopalić na otvaranju. Dodala je da je ovaj  turistički objekat na Ubu prvi hotel u lancu tog vodećeg velnes brenda, te da je prvenstveno orijentisan na sportski i biznis turizam, ali će zbog luksuzno opremljenog spa centra, biti pružena mogućnost i drugim gostima da koriste njegove usluge.

Marija Džopalić

Marija Džopalić (Foto: Dragana Nedeljković)

 

Obraćajući se prisutnima, predsednik opštine Darko Glišić je rekao da je otvaranjem "Saruna" hotela Ub bogatiji za "još  jedan velelepni objekat koji nam je bio neophodan, pošto je poslednjih godina bila velika potražnja za smeštajnim kapacitetima ovog tipa".

 

- Dobili smo jedan sadržaj koji predstavlja značajan doprinos razvoju turizma, koji je ulepšao naš grad i dao nove mogućnosti za bolji i brži razvoj opštine u kojoj živimo i u kojoj smo prethodnih godina marljivo radili, da bismo došli do ovakvih stvari. Jer hotel se ne otvara tamo gde nema perspektive, pogotovo ne ovako luksuzno opremljen. To nam govori da smo na dobrom putu i ponosan sam što što je jedna takva renomirana kompanija, kao što je "Saruna", došla na Ub - kazao je Darko Glišić.

Hotel Saruna

Hotel Saruna (Foto: Dragana Nedeljković)

Prema njegovim rečima, fudbalska reprezentacija ovde je već rezervisale boravak, a i mnogi drugi sportisti najavljuju dolazak.

 

- Naredne nedelje doći će slavni sportisti, naš Nemanja Matić pre svega, koji je vrlo zainteresovan kao jedan od najuglednijih i najpopularnijih fudbalera na svetu da nas kao mesto stavi u epicentar mnogih fudbalskih dešavanja. Pored dobrih sportskih terena i Sportske hale najmodernije opremljene, sada imamo i smeštajne kapacitete za takve stvari, što je veoma značajno, jer naš brend oduvek je bio fudbal i mnogi slavni sportisti - rekao je Glišić uz napomenu da ime ubske opštine niko nije učinio slavnijim od fudbalera koji su ovde ponikli, od Dragana Džajića i Dušana Savića,do Nemanje Matića i Raće Petrovića.

 

Nakon otvaranja hotela, popularni pevač Aco Pejović nastupio je u prepunoj Sportskoj hali, čime je opština Ub nastavila tradiciju besplatnih koncerata za svoje sugrađane.

Aktuelno

Radovi na vrelovodu u Železničkoj (foto: Kolubarske.rs)
Priključak za velike zagađivače Pre 1 sati 17 minuta

U toku radovi na vrelovodu u Železničkoj ulici

U toku je izgradnja primarnog priključnog vrelovoda "Železnička", sa ugradnjom toplotnih podstanica za priključenje objekata Zavoda za javno zdravlje, Nacionalne službe za zapošljavanje i...  · 1 komentar

Kovid ambulanta (foto: Đorđe Đoković)
Podci Zavoda za javno zdravlje Pre 23 sati 43 minuta

U Valjevu još 143 osobe zaražene

Od posledica koronavirusa u Mionici je preminula još jedna osoba. U Valjevu su još 143 osobe zaražene koronavirusom, hospitalizovano je 163 kovid pacijenata. Testirano je 326 na teritoriji...  · 4 komentara