Registracija Prijava preko FB
Mionica (foto: Đorđe Đoković)
Mionica (foto: Đorđe Đoković)
14.07.2018, 09:21

U Mionici počinju "Mišićevi dani"

č: | fb:

Manifestacija „Mišićevi dani“ počinje večeras u Mionici i trajaće do 21. jula. Svečano otvaranje je u 20 časova na Trgu vojvode Mišića, a otvoriće ih generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković, nekadašnji ministar pravde.

 

U okviru svečanog otvaranja planirana je dodela najvećih priznanja opštine Mionica "Velike zlatne plakete sa likom vojvode Živojina Mišića" pripadnicima Vojske Srbije za zasluge u oblastima vojne nauke, doktrine, stvaralaštva, komandovanja i rukovođenja, poštovanja etičkih normi i davanja ličnog primera u izvršavanju zadataka.

 

Plakete sa grbom opštine Mionica biće dodeljene istaknutim predstvnicima društvenog i javnog života za sveukupni doprinos napretku Srbije.

 

Plakat Mišićevi dani

Plakat Mišićevi dani (Foto: Dušan Arsenić)

Nakon svečanog otvaranja odlomak "Vojvoda Stepa i Vojvoda Mišić", izvešće glumci Narodnog pozorišta iz Beograda Lepomir Ivković i Boško Puletić, a potom nastup Lene Kovačević, dok je koncert hora „Viva vox“ u 21 čas.

 

Pre svečanog otvaranja "Mišićevih dana" u 19 časova u zgradi mioničke opštine biće otvorena izložba Slobodana Jevtića Pulike "Odjek u svemir".

 

Pored Lene Kovačević i grupe "Viva vox", na mioničkoj manifestaciji koncert će održati Legende 16. jula i Amadeus bend 18. jula.

 

22. "Mišićevi dani" biće zatvoreni 21. jula koncertom Marije Šerifović, nakon kojeg sledi vatromet, koji će označiti završetak ove kulturno-istorijske manifestacije.

Program Mišićevi dani

Program Mišićevi dani

Aktuelno

Kosidba na Rajcu - Ekipa Srbije (foto: Vlada Ivanović)
Pobednik Vuk Vučković Pre 5 sati 16 minuta

Kosidba pod kišobranima

Vuk Vučković (21) iz Preljine kod Čačka, ovogodišnji je pobednik manifestacije "Kosidba na Rajcu", organizovane po 47. put na izletištu u blizini Ljiga. Prošle godine bio je drugi, a 2017. godine...