Registracija Prijava preko FB
Hala sportova u Mionici (foto: Đorđe Đoković)
Hala sportova u Mionici (foto: Đorđe Đoković)
15.07.2018, 07:08

Vučić u Mionici na svečanom otvaranju hale sportova

č: | fb:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas svečanom otvaranju sportske hale u Mionici, čija je izgradnja počela pre 25 godina.

 

Vrednost radova na modernom sportskom objektu je 133 miliona dinara. Najveći deo novca 89 miliona dinara obezbeđen je iz budžeta opštine Mionica, dok je preostala 44 miliona dinara izdvojilo Ministarstvo omladine i sporta.

  

Izgradnja sportske hale u Mionici je započeta davne 1993. godine i tada su završeni samo konstruktivni radovi bez instalacija. Ubrzo su radovi prekinuti, pa je napušteno gradilište više od dve decenije predstavljalo ruglo mioničke opštine. Radovi na završetku sportske hale počeli su 21. novembra prošle godine.

 

Prilikom obilaska radova u aprilu ove godine Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta, je najavio da će hala biti završena najkasnije do jula ove godine. Predsednik opštine Boban Janković je rekao da će Mionica dobiti najveći infrastrukturni sportski objekat.

 

- Završetkom radova na sportskoj hali i realizacijom projekta Nacionalnog trening centra za rukomet, Mionici je otvoren put za učešće i organizaciju brojnih sportskih događaja i postaće mesto okupljanja mnogobrojnih sportista i rekreativaca. Realizacija ovog projekta ima veliki zanačaj i za lokalno stanovništvo koje dobija nove kvalitetne i raznovrsne sportske sadržaje koje do sada nismo imali - izjavio je u aprilu Boban Janković.

 

Hala sportova u Mionici

Hala sportova u Mionici (Foto: Đorđe Đoković)

Ukupna površina hale sportova je 2.900 kvadrata, maksimalni kapacitet je oko 2.000 gledalaca. Projekat je urađen prema IHF i FIBA normama za odigravanje međunarodnih utakmica.

 

Hala raspolaže sa: 650 mesta za sedenje, terenom dimenzija 40x20 metara, sudijskim i sobama za novinare, sobom za antidoping kontrolu, dve novinarske lože, teretanom i fitnes salom ukupne površine 200 kvadrata i četiri svlačionice.

 

Svečanost otvaranja mioničke hale sportova zakazana je za podne.

 

Aktuelno

Valjevo bez straha - #1 od 5 miliona (foto: Đorđe Đoković)
Poruka organizatora jedanaestog protesta "Valjevo bez straha - #1 od 5 miliona" Pre 4 sati 7 minuta

U Valjevu se i dalje šeta, sugrađani nemojte odustajati

"Ovo okupljanje je važno i zbog svih onih građana koji su pognute glave, ucenjeni poslom, morali da krenu put Beograda na veliki miting dokazivanja i samoohrabrenja vladajuće koalicijie", navode u...  · 1 komentar

Gradska parcela u Industrijskoj zoni (foto: Đorđe Đoković)
Grad prodao svoju parcelu u Grabovici Pre 1 dan 6 sati

"Pao" prvi milion!

Od četiri parcele koje je Grad ponudio na prodaju, tri u "Stefilu" i jedna u Donjoj Grabovici kod škole, prodata je za milon dinara samo parcela u Grabovici. Vlast u budžetu od prodaje imovine...  · 2 komentara

Nagrađeni učenici (foto: Miroslava Kojić)
I ove godine u aprilu Pre 1 dan 1 sati

Izbor najboljih recitatora

Opštinska smotra recitatora "Pesniče naroda mog" održana je u prepunoj ljiškoj biblioteci. Takmičilo se gotovo 50 učenika OŠ "Sava Kerković" Ljig, OŠ "Sestre Pavlović" Belanovica i SŠ "1300...