Registracija Prijava preko FB
Hala sportova u Mionici (foto: Đorđe Đoković)
Hala sportova u Mionici (foto: Đorđe Đoković)
15.07.2018, 07:08

Vučić u Mionici na svečanom otvaranju hale sportova

č: | fb:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas svečanom otvaranju sportske hale u Mionici, čija je izgradnja počela pre 25 godina.

 

Vrednost radova na modernom sportskom objektu je 133 miliona dinara. Najveći deo novca 89 miliona dinara obezbeđen je iz budžeta opštine Mionica, dok je preostala 44 miliona dinara izdvojilo Ministarstvo omladine i sporta.

  

Izgradnja sportske hale u Mionici je započeta davne 1993. godine i tada su završeni samo konstruktivni radovi bez instalacija. Ubrzo su radovi prekinuti, pa je napušteno gradilište više od dve decenije predstavljalo ruglo mioničke opštine. Radovi na završetku sportske hale počeli su 21. novembra prošle godine.

 

Prilikom obilaska radova u aprilu ove godine Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta, je najavio da će hala biti završena najkasnije do jula ove godine. Predsednik opštine Boban Janković je rekao da će Mionica dobiti najveći infrastrukturni sportski objekat.

 

- Završetkom radova na sportskoj hali i realizacijom projekta Nacionalnog trening centra za rukomet, Mionici je otvoren put za učešće i organizaciju brojnih sportskih događaja i postaće mesto okupljanja mnogobrojnih sportista i rekreativaca. Realizacija ovog projekta ima veliki zanačaj i za lokalno stanovništvo koje dobija nove kvalitetne i raznovrsne sportske sadržaje koje do sada nismo imali - izjavio je u aprilu Boban Janković.

 

Hala sportova u Mionici

Hala sportova u Mionici (Foto: Đorđe Đoković)

Ukupna površina hale sportova je 2.900 kvadrata, maksimalni kapacitet je oko 2.000 gledalaca. Projekat je urađen prema IHF i FIBA normama za odigravanje međunarodnih utakmica.

 

Hala raspolaže sa: 650 mesta za sedenje, terenom dimenzija 40x20 metara, sudijskim i sobama za novinare, sobom za antidoping kontrolu, dve novinarske lože, teretanom i fitnes salom ukupne površine 200 kvadrata i četiri svlačionice.

 

Svečanost otvaranja mioničke hale sportova zakazana je za podne.

 

Aktuelno

Tamara Jokić u teatru Sarsuela u Madridu (foto: Fanny Bergé)
Mlada Valjevka radom i talentom već dosegla visine fado muzike Pre 21 sati 16 minuta

Tamara Jokić delila scenu sa Marizom

Mlada Valjevka Tamara Jokić je, u okviru proslave dvadeset godina muzičke kuće Casa Limon, pevala u teatru Sarsuela u Madridu uz čuvenu prvu damu fada Marizu. "Velika je čast i radost bila biti na...  · 4 komentara

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 17 sati 19 minuta

Koliko je u demokratskoj stranci, demokrata?

Poodavno smo oguglali i na veće potrese od ovog koji je zadesio ovdašnje demokrate, tako da samo "lepo vaspitanje" traži bilo kakav osvrt! Ali nije zgoreg obratiti pažnju na nešto starije, češće i...  · 4 komentara

Momčilo Aleksandrić  (foto: www.muzika.edu.rs)
U svečanoj sali Valjevske gimnazije Pre 17 sati 18 minuta

Koncert gitariste Momčila Aleksandrića

U Valjevskoj gimnaziji u 20 časova koncert gitariste Momčila Aleksandrića, koji je osnovno muzičko obrazovanje stekao u valjevskoj muzičkoj školi "Živorad Grbić". Od 2016. godine pohađa doktorske...