Hala sportova u Mionici (foto: Đorđe Đoković)
Hala sportova u Mionici (foto: Đorđe Đoković)
15.07.2018, 07:08

Vučić u Mionici na svečanom otvaranju hale sportova

č: | fb:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas svečanom otvaranju sportske hale u Mionici, čija je izgradnja počela pre 25 godina.

 

Vrednost radova na modernom sportskom objektu je 133 miliona dinara. Najveći deo novca 89 miliona dinara obezbeđen je iz budžeta opštine Mionica, dok je preostala 44 miliona dinara izdvojilo Ministarstvo omladine i sporta.

  

Izgradnja sportske hale u Mionici je započeta davne 1993. godine i tada su završeni samo konstruktivni radovi bez instalacija. Ubrzo su radovi prekinuti, pa je napušteno gradilište više od dve decenije predstavljalo ruglo mioničke opštine. Radovi na završetku sportske hale počeli su 21. novembra prošle godine.

 

Prilikom obilaska radova u aprilu ove godine Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta, je najavio da će hala biti završena najkasnije do jula ove godine. Predsednik opštine Boban Janković je rekao da će Mionica dobiti najveći infrastrukturni sportski objekat.

 

- Završetkom radova na sportskoj hali i realizacijom projekta Nacionalnog trening centra za rukomet, Mionici je otvoren put za učešće i organizaciju brojnih sportskih događaja i postaće mesto okupljanja mnogobrojnih sportista i rekreativaca. Realizacija ovog projekta ima veliki zanačaj i za lokalno stanovništvo koje dobija nove kvalitetne i raznovrsne sportske sadržaje koje do sada nismo imali - izjavio je u aprilu Boban Janković.

 

Hala sportova u Mionici

Hala sportova u Mionici (Foto: Đorđe Đoković)

Ukupna površina hale sportova je 2.900 kvadrata, maksimalni kapacitet je oko 2.000 gledalaca. Projekat je urađen prema IHF i FIBA normama za odigravanje međunarodnih utakmica.

 

Hala raspolaže sa: 650 mesta za sedenje, terenom dimenzija 40x20 metara, sudijskim i sobama za novinare, sobom za antidoping kontrolu, dve novinarske lože, teretanom i fitnes salom ukupne površine 200 kvadrata i četiri svlačionice.

 

Svečanost otvaranja mioničke hale sportova zakazana je za podne.

 

Aktuelno

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 3 sati 50 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Blagovremeno otkrivanje problema Pre 3 sati 50 minuta

Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade Doma zdravlja

U okviru Službe za zdravstvenu zaštitu dece Doma zdravlja Valjevo već 15 godina funkcionišu Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade. Cilj rada savetovališta jeste blagovremeno otkrivanje...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 3 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 1 dan 3 sati

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...