Registracija Prijava preko FB
Aleksandar Vučić  (foto: Đorđe Đoković)
Aleksandar Vučić (foto: Đorđe Đoković)
15.07.2018, 13:39

Vučić: Važan mi je Brisel, ali mi je važna i Mionica

č: | fb:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanom otvaranju sportske hale u Mionici, čija je izgradnja počela pre 25 godina.

 

Dobrodošlicu predsedniku su poželeli mionički mališani koji se bave sportom i kojima ovaj sportski objekat najviše znači i kojima je namenjen.

 

- Želim da više vremena provodite u ovoj hali nego za računarima, jer više vremena provedeno ovde znači više zdravlja vama, vašim porodicama, ali znači i za budućnost naše zemlje. Šta god vam govorili, treba da znate da se do uspeha ne dolazi lako. Nema ništa lako i do svega se stiže teškim radom. Treba da radite više i snažnije i da se borite, i ja verujem da će iz ove hale izaći šampioni... Ovde će se odigravati međunarodne utakmice, ovde ćete navijati za Srbiju - rekao je predsednik.

Aleksandar Vučić i mladi mionički sportisti

Aleksandar Vučić i mladi mionički sportisti (Foto: Đorđe Đoković)

 

Vučić je podsetio da je izgradnja sportske hale u Mionici počela pre 25 godina i ubrzo prekinuta. Ostala je započeta konstrukcija, koja je bila decenijama ruglo, a radovi su, na inicijativu mioničkog rukovodstva i uz pomoć države, nastavljeni u novembru prošle godine. I ova hala je dokaz da država brine o svojim građanima i da, kako je naglasio predsednik, "želimo da našoj deci obezbedimo bolju budućnost".

 

- Kada sam pre tri-četiri godine dolazio u Mionicu i govorio da će biti bolje, da ne brinete jer odgovorno radimo i da ćete imati veće plate i penzije mnogi mi nisu verovali. A evo sada, tačnije pre kraja godine, imaćete veće penzije i ubedljivo veće plate, govorim o onima u javnom sektoru. Plate će vam biti veće nego što ste ikada imali, i one će se iz godine u godinu povećavati. Nećemo ostaviti dugove našoj deci i ne zaboravite čuvaćemo mir i stabilnost. Namamo dece za bacanje, hoćemo da nam se u budućnosti rađa više dece, zato donosimo mere populacione politike. Želimo da ova sportska hala bude prepuna dece i želimo da gradimo nove hale i stadione – poručio je Vučić.

 

Aleksandar Vučič, Vanja Udovičić i Boban Janković

Aleksandar Vučič, Vanja Udovičić i Boban Janković (Foto: Đorđe Đoković)

Posetioci u hali sportova u Mionici

Posetioci u hali sportova u Mionici (Foto: Đorđe Đoković)

Predsednik Srbije je u prepunoj hali sportova, došli su da ga pozdrave žitelji Mionice ali i iz Valjeva, obećao da će u Mionici biti izgrađeno i rekonstruisano još puteva, ulica i objekata, ali pre svega, kako je rekao, "moramo obezbediti mladima posao".

 

Podsetio je da je za samo tri godine u Mionici urađeno više nego za proteklih 30 godina i to zahvaljujući ovoj vlasti i onima koji su je podržali i još uvek je podržavaju.

 

- Ljudi koji su verovali u rad, a ne u nerad, koji su verovali u nas koji nismo obećavali kule i gradove, ali sve ono što smo obećali, mi smo i ispunili. Hvala vam na podršci, jer bez te podrške ne bismo stigli do Pekinga, Brisela, Pariza, Londona, Vašingtona..., nigde ne bismo mogli Srbiju ovako snažno da predstavljamo kao što to danas činimo. I sutra ću biti u Parizu, prekosutra u Briselu, ali mi je pre toga važno da dođem u Mionicu, Vrnjačku Banju i u svako drugo mesto u Srbiji, jer sve ovo što radim, radim zbog vas poštovani građani - poručio je predsednik Aleksandar Vučić na otvaranju sportske hale u Mionici.

 

Vučić pimpla loptu

Vučić pimpla loptu (Foto: Đorđe Đoković)

Predsednik Vučić je mioničkim mladim sportistima i mališanima, koji su bili u novoizgrađenoj hali, pokazao kako on barata fudbalskom i rukometnom loptom. Prvo je "pimplo" fudbalsku loptu, a potom pucao na rukometni gol, i pogodio.

Šut na rukometni gol

Šut na rukometni gol (Foto: Đorđe Đoković)

Sportski objekat vredan 133 miliona dinara

 

Vrednost radova na sportskoj hali je 133 miliona dinara. Najveći deo novca 89 miliona dinara obezbeđen je iz budžeta opštine Mionica, dok je preostala 44 miliona dinara izdvojilo Ministarstvo omladine i sporta.

  

Ukupna površina hale sportova je 2.900 kvadrata, maksimalni kapacitet je oko 1.500 gledalaca. Objekat je urađen prema IHF i FIBA normama za odigravanje međunarodnih utakmica.

 

Hala raspolaže sa: 650 mesta za sedenje, terenom dimenzija 40x20 metara, sudijskim i sobama za novinare, sobom za antidoping kontrolu, dve novinarske lože, teretanom i fitnes salom ukupne površine 200 kvadrata i četiri svlačionice.

Hala sportova u Mionici

Hala sportova u Mionici (Foto: Đorđe Đoković)

 

 

Aktuelno

Grad Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Zbog epidemije i vanrednog stanja Pre 9 sati 8 minuta

Naplaćeno manje poreza na imovinu

Za prvih pet meseci ove godine naplaćeno je 28 miliona dinara manje izvornih prihoda Grada. Od toga, porez na imovinu građana manji je za blizu šest miliona, a od pravnih lica za oko 10,7 miliona...

Podela paketa (foto: www.mionica.rs)
U okviru projekta Švajcarska agencija za razvoj i saradnju Pre 5 sati 17 minuta

Podela humanitarnih paketa u Mionici

Predstavnici Asocijacije "Duga" i opštine Mionica su počeli sa podelom humanitarnih paketa za 65 socijalno najugroženijih porodica. U okviru projekta "Odgovor na KOVID-19 pandemiju na teritoriji...