Potpisivanje ugovora o donaciji (foto: Ana Perić)
Potpisivanje ugovora o donaciji (foto: Ana Perić)
26.07.2018, 12:32

Oprema za mioničke preduzetnike i poljoprivrednike

č: | fb:

U organizaciji Help-a i mioničke opštine danas su potpisani ugovori o donaciji u okviru Programa "Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u region zapadnog Balkana", koji ima za cilj podsticanje razvoja mikro i malih preduzeća, i preduzetništva na teritoriji opštine Mionica.

 

Vrednost projekta za opštinu Mionica iznosi 48.000 evra od čega lokalna samouprava u sufinasiranju ovog programa učestvuje sa 19.200 evra.

 

Dvadeset kandidata, koji su prošli dve faze selekcije i svojim predlozima zadovoljili socijalne i ekonomske kriterijume za podršku, dobiće opremu u proseku vrednu do 2.400 evra.

 

Trojica preduzetnika i 17 poljoprivrednika opremu za započinjanje sopstvenog biznisa dobiće na korišćenje dve godine, a nakon tog perioda  oprema će postati njihovo vlasništvo. Reč je o poljoprivrednoj mehanizaciji, opremi za uslužne delatnosti, proizvodnju hrane, pčelarstvo, uslužno čišćenje objekata i kompjuterskoj opremi.

 

Potpisivanje ugovora o donaciji

Potpisivanje ugovora o donaciji (Foto: Ana Perić)

Predsednik opštine Mionica Boban Janković je rekao da je jačanje privatnog sektora i stvaranje što boljih uslova poslovanja malih i srednjih preduzeća jedan od važnih zadataka opštine Mionica.

 

- Cilj je da ohrabrimo stanovništvo da pokrenu sopstveni posao, a ovakva pomoć na samom početku je sigurno dobro došla. Kroz učešće u ovakvim projektima opština Mionica daje priliku ljudima bez posla da kroz realizaciju ideja obezbede svoju egzistenciju - rekao je Janković.

 

Projekat "Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu zapadnog Balkana", ukupne vrednosti 2.975.000 evra, uz donatorsku podršku nemačke vlade Help, realizuje se od aprila 2017.  godine do kraja decembra 2018. godine.

 

Vrednost dela aktivnosti u Srbiji, za šest gradova i opština i tri ustanove za izvršenje krivičnih sankcija, iznosi 1.078.904 evra. Komponenta ekonomskog osnaživanja kroz podršku dohodovnim aktivnostima u Srbiji realizuje se u Leskovcu, Nišu, Pirotu, Svrljigu, Medveđi i Mionici.

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 12 sati 59 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 15 sati 36 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara