Sanacija klizišta u Tabanoviću (foto: Željko Maksić)
Sanacija klizišta u Tabanoviću (foto: Željko Maksić)
13.08.2018, 08:33

Nakon Komanica, počela sanacija klizišta u Tabanoviću

č: | fb:

U toku je sanacija klizišta u mioničkom selu Tabanović za koje je novac obezbedila Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima u okviru Programa otklanjanja posledica poplava 2016. godine.

 

Radovi na sanaciji klizišta, koje zahvata površinu od oko 20 ari, a čija je vrednost 19,6 miliona dinara, trebalo bi da budu završeni tokom septembra. Podrazumevaju bušenje i betoniranje šipova, izgradnju temeljnih greda i betonskih potpirnih zidova, kao i formiranje saobraćajnice.

 

Na sanaciji klizišta angažovane su građevisnke firme "Bauvesen" d.o.o iz Lazarevca i "Kompresor ing" d.o.o iz Valjeva.

Boban Janković na klizištu u Tabanoviću

Boban Janković na klizištu u Tabanoviću (Foto: Željko Maksić)

Radove na klizištu u selu Tabanović, zaseok Kolarevići obiša je predsesnik Mionice Boban Janković. Podseća da se u opštini pojavio veliki broj klizišta, neposredno nakon obilnih padavina 2016. godine, koja najviše ugrožavaju lokalne saobraćajnice.

 

- Lokalni putu Tabanović – Donja Toplica je oštećen klizištem u dužini od oko 30 metara što otežava odvijanje saobraćaja u ovom delu naše opštine. Zahvaljujući sredstvima koje je obezbedila Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima u toku su radovi na sanaciji ne samo ovog klizišta, već i klizišta u selu Komanice koje se takođe nalazi na lokalnom putu – rekao je Janković.

 

Radovi na sanaciji klizišta u mioničkom selu Komanice počeli su krajem juna, a vrednost radova je oko 31,5 miliona dinara. Klizište je zahvatilo delove opštinskog puta u dužini od 85 metara i pretilo da ugrozi jedan stambeni i pomoćni objekat u neposrednoj blizini.

 

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 22 sati 28 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 22 sati 28 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara