Registracija Prijava preko FB
Minja i Marija sa profesorkom i direktorkom biblioteke (foto: Miroslava Kojić)
Minja i Marija sa profesorkom i direktorkom biblioteke (foto: Miroslava Kojić)
21.08.2018, 13:30

Koncert harfe

č: | fb:

Sinoć je u ljiškoj biblioteci održan koncert harfe, učenika mr Dijane Sretenović, profesorke u Muzičkoj školi "Mokranjac". Ljižanima su se predstavile dve učenice ove škole.

 

Minja Stojanović, učenica druge godine, osvajala je brojne nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Na Republičkom takmičenju ove godine dobila je prvu nagradu. Na manifestaciji "Mesec srpske kulture u Velikoj Britaniji", u februaru, bila je jedan od učesnika.

 

Marija Zoroja, učenica četvrte godine, pored prvih nagrada na Republičkom takmičenju, osvajala je nagrade i na međunarodnim takmičenjima "Petar Konjović", u Velenju (Slovenija) i u Štokholmu, u Švedskoj.  I ona je bila učesnica na koncertu u Ambasadi Srbije u Londonu na manifestaciji srpske dijaspore.

 

Učenici mr Dijane Sretenović, polaznici Letnje radionice harfe - Liplje treću godinu (posle 2015. i 2016.), svoje umeće sviranja na ovom  neobičnom instrumentu prikazali su ljiškoj publici.

Aktuelno

Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
U slučaju Vujić Subotić i još devet osoba 13.12.2019

Viši sud vratio i treću dopunu dopunjene optužnice

I treća dopunjena verzija optužnice protiv Aleksandra Vujića Subotića, bivšeg načelnika Gradske uprave, i još devet osoba, vraćena je na dopunu, jer je “potrebno bolje razjašnjenje stanja stvari da...  · 7 komentara