Registracija Prijava preko FB
Skupština opštine Mionica (foto: Ana Perić)
Skupština opštine Mionica (foto: Ana Perić)
29.08.2018, 11:29

Mionica dobija industrijsku zonu

č: | fb:

Odbornici Skupštine opštine Mionica usvojili su Odluku o izradi Plana detaljne regulacije za poslovno-proizvodnu zonu u delu naselja Radobić u opštini Mionica. Ovom odlukom otpočele su aktinosti za formiranje industrijske zone,koje ća se prostirati na 8,5 hektara.

 

"Osnovni cilj izrade Plana je stvaranje zakonskih i planskih uslova za utvrđivanje pravila uređenja i  građenja za buduću industrijsku zonu. Sredstva za izradu Plana detaljne regulacije za poslovno-proizvodnu zonu su obezbeđena u ovogodišnjem budžetu opštine Mionica, a nosilac izrade je Opštinska uprava Mionica", saopšteno je iz mioničke opštine.

 

Odbornici su razmatrali Izveštaj o izvršenju budžeta za prvih šest meseci ove godine, koji je usvojilo Opštinsko veće. 

 

Lokalni parlament je usvojio i Odluku o mreži osnovnih škola na teritoriji opštine Mionica kojom je utvrđen broj i prostorni raspored osnovnih škola. Mrežu javnih osnovnih škola u Mionici čine osnovne škole „Milan Rakić“ iz Mionice i „Vojvode Živojin Mišić“ iz Rajkovića i jedno izdvojeno odeljenje osnovne muzičke škole.  Prema odluci, od ove školske godine delatnost osnovnog muzičkog obrazovanja i vaspitanja u Mionici obavljaće izdvojeno odeljenje Muzičke škole „Živorad Grbić“ iz Valjeva.

 

Na sednici opštinskog parlamenta  odbornici su doneli odluku da za vršioca dužnosti direktora „Doma zdravlja Mionica“ postave Aleksandara Mišića iz Mionice, koji je ovu dužnost obavljao i u prethodnom periodu.

 

Aktuelno

UNS (foto: UNS)
Saopštenje Pre 4 sati 17 minuta

UNS protiv pritvora za uzbunjivača iz Krušika

Udruženje novinara Srbije (UNS) protivi se određivanju pritvora IT stručnjaku iz fabrike Krušik, A. O. UNS traži da uzbunjivač A. O. bude hitno oslobođen, a da tužilaštvo saopšti detalje postupka.

Balon u Petnici (foto: Đorđe Đoković)
Od oktobra do maja Pre 1 sati 28 minuta

Otvoren zimski bazen u Petnici

Zatvoreni bazen u SRC "Petnica" od danas je otvoren za građane, a cena ulaznice je 150 dinara. "Balon" je radnim danima za građane otvoren od 15 do 18 časova, a vikendom od 12 do 18 časova. Termini...

Dečje igralište (foto: Miroslava Kojić)
Dan posle završetka Dečje nedelje u znaku najmlađih Pre 22 sati 25 minuta

U Ljigu se otvara igralište za decu

Igralište za decu, na delu sportskog centra iza zgrade opštine, svečano će biti otvoreno u ponedeljak. Vrednost radova je pet miloina dinara, a sredstva su obezbeđena iz opštinskog budžeta....