Skupština opštine Mionica (foto: Ana Perić)
Skupština opštine Mionica (foto: Ana Perić)
29.08.2018, 11:29

Mionica dobija industrijsku zonu

č: | fb:

Odbornici Skupštine opštine Mionica usvojili su Odluku o izradi Plana detaljne regulacije za poslovno-proizvodnu zonu u delu naselja Radobić u opštini Mionica. Ovom odlukom otpočele su aktinosti za formiranje industrijske zone,koje ća se prostirati na 8,5 hektara.

 

"Osnovni cilj izrade Plana je stvaranje zakonskih i planskih uslova za utvrđivanje pravila uređenja i  građenja za buduću industrijsku zonu. Sredstva za izradu Plana detaljne regulacije za poslovno-proizvodnu zonu su obezbeđena u ovogodišnjem budžetu opštine Mionica, a nosilac izrade je Opštinska uprava Mionica", saopšteno je iz mioničke opštine.

 

Odbornici su razmatrali Izveštaj o izvršenju budžeta za prvih šest meseci ove godine, koji je usvojilo Opštinsko veće. 

 

Lokalni parlament je usvojio i Odluku o mreži osnovnih škola na teritoriji opštine Mionica kojom je utvrđen broj i prostorni raspored osnovnih škola. Mrežu javnih osnovnih škola u Mionici čine osnovne škole „Milan Rakić“ iz Mionice i „Vojvode Živojin Mišić“ iz Rajkovića i jedno izdvojeno odeljenje osnovne muzičke škole.  Prema odluci, od ove školske godine delatnost osnovnog muzičkog obrazovanja i vaspitanja u Mionici obavljaće izdvojeno odeljenje Muzičke škole „Živorad Grbić“ iz Valjeva.

 

Na sednici opštinskog parlamenta  odbornici su doneli odluku da za vršioca dužnosti direktora „Doma zdravlja Mionica“ postave Aleksandara Mišića iz Mionice, koji je ovu dužnost obavljao i u prethodnom periodu.

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 5 sati 44 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 8 sati 33 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.