Boban Janković sa prvacima (foto: Željko Maksić)
Boban Janković sa prvacima (foto: Željko Maksić)
04.09.2018, 09:55

Besplatne knjige mioničkim prvacima

č: | fb:

Opština Mionica je drugu godinu za redom obezbedila besplatne komplete udžbenika za svoje prvake. Prvog dana školske godine, predsednik Mionice Boban Janković je obišao osnovne škole "Milan Rakić" u Mionici i "Vojvoda Živojin Mišić" u Rajkoviću i uručio prvacima besplatne komplete udžbenika.

 

- Da bi potpuno opremili jednog školarca roditeljima je za nabavku udžbenika, radnih svezaka, školskog pribora, odeće i obuće najmanje potrebna minimalna zarada. Ovo je veliki udar za kućni budžet, posebno za roditelje đaka prvaka koji nemaju bar deo pribora od prethodne godine. Svakako je najveća stavka nabavka udžbenika, te smo tako drugu godine za redom obezbedili besplatne udžbenike za đake prvake - rekao je Janković.

 

Osim besplatnih udžbenika opština Mionica je i brojnim drugim aktivnostima unapredila uslove obrazovanja i odrastanja dece.

 

- Obezbeđen je besplatan prevoz učenika, besplatni programi i kursevi u Centru za obrazovanje i razvoj, najbolji učenici su nagrađeni letovanjem, a svi osnovci besplatnim ulazom na bazene Sportsko rekreativnog centra "Lepenica" - dodao je predsednik Mionice.

Prvaci

Prvaci (Foto: Željko Maksić)

 

Na teritoriji mioničke opštine, ove godine u školske klupe po prvi put je selo 119 prvaka. Opština Mionica je obezbedila 104 kompleta udžbenika, dok je 15 mališana dobilo besplatne knjige od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kao treće dete ili socijalno ugrožena kategorija.

 

Mioničke obrazovne institucije ove godine pohađa ukupno 1160 učenika, od čega je 1003 osnovaca u školama "Milan Rakić" Mionica i "Vojvoda Živojin Mišić" Rajković u matičnim ustanovama i izdvojenim odeljenjima i 157 srednjoškolaca na četvorogodišnjim i trogodišnjim obrazovnim profilima u Srednjoj školi "Mionica".

Aktuelno

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 4 sati 23 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Blagovremeno otkrivanje problema Pre 4 sati 23 minuta

Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade Doma zdravlja

U okviru Službe za zdravstvenu zaštitu dece Doma zdravlja Valjevo već 15 godina funkcionišu Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade. Cilj rada savetovališta jeste blagovremeno otkrivanje...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 4 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 1 dan 4 sati

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...