Registracija Prijava preko FB
Izložba slika likovne kolonije Ribnica (foto: Ana Perić)
Izložba slika likovne kolonije Ribnica (foto: Ana Perić)
25.09.2018, 09:08

“Ribnica” okupila umetnike iz Rusije, Litvanije, Slovenije i Srbije

č: | fb:

U Galeriji Kulturnog centra Mionica otvorena je izložba slika međunarodne likovne kolonije "Ribnica" koja je organizovana u Banji Vrujci.

 

Prva likovna kolonija "Ribnica" okupila je 18 umetnika iz Rusije, Litvanije, Slovenije i Srbije koji su u prelepim mioničkim predelima uživali i stvarali od 16. do 23. septembra. Koloniju je organizovao Kulturni centar Mionica u saradnji sa osnivačem poznate Međunarodne umetničke kolonije "Kolut Mandić" iz Banje Junaković kome je pripala čast da otvori izložbu.

 

- Zahvaljujem se svim umetnicima koji su učestvovali u likovnoj koloniji „Ribnica“ i maksimalno se trudili da oslikaju kvalitetna dela koja će ostaviti u Mionici. Predivan grad, predivna priroda, gostoprimstvo, sve su to razlozi zašto su mnogi od ovih umetnika poželeli da se vidimo na istom mestu i naredne godine.  Nadam se da će ova divna međunarodna kolonija sledeće godine okupiti značajna imena likovne scene Srbije i okruženja – rekao je Miloš Mandić prilikom otvaranja izložbe.

Sa otvaranja izložbe

Sa otvaranja izložbe (Foto: Ana Perić)

Izložba slika likovne kolonije Ribnica

Izložba slika likovne kolonije Ribnica (Foto: Ana Perić)

Izložba slika likovne kolonije Ribnica

Izložba slika likovne kolonije Ribnica (Foto: Ana Perić)

 

Prema rečima učesnika, izuzetni prirodni predeli i bogata istorija mioničkog kraja podstakla je njihov stvaralački impuls i inspiraciju.

 

Na likovnoj koloniji su učestvovali: Natalija Baženova (Himki, Rusija), Dragoslav Višekruna (Novi Sad, Srbija), Jurij Ivetko (Moskva, Rusija), Goran Jovanović (Knjaževac, Srbija), Damjan Martinović (Sremska Mitrovica, Srbija), Predrag Milošević (Beograd, Srbija), Jugoslav Ocokoljić (Beograd, Srbija), Ana Remiga (Himki, Rusija), Svetlana Rudjagina (Himki, Rusija), Milan Stašević (Beograd, Srbija), Tijana Stašević (Beograd, Srbija), Vesna Stašević (Beograd, Srbija), Tomislav Suhescki (Vršac, Srbija), Ljuba Hahonina (Ljubljana, Slovenija), Sergeja Hahonina (Ljubljana, Slovenija), Evaldas Šemetulskis (Litvanija, Viljnus), Šandor Šlajf (Veternik, Srbija) i Zoja Šubina (Sankt Peterburg, Rusija).

Slobodan Jevtić Pulika i Dušan Joavnović

Slobodan Jevtić Pulika i Dušan Joavnović (Foto: Ana Perić)

 

Izložba radova biće otvorena do kraja oktobra u galeriji Kulturnog centra u Mionici.

 

Aktuelno

Rasim Ljajić i Marija Labović  (foto: Đorđe Đoković)
Kampanja "Izaberi svoju avanturu, vidi Srbiju" 27.05.2020

"Divčibare oaza za sportiste"

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i direktorka TOS-a Marija Labović su promovisali Divčibare i Mionicu ukazujući na prirodne lepote naše zemlje i turistički potencijal...  · 20 komentara