Registracija Prijava preko FB
Izložba slika likovne kolonije Ribnica (foto: Ana Perić)
Izložba slika likovne kolonije Ribnica (foto: Ana Perić)
25.09.2018, 09:08

“Ribnica” okupila umetnike iz Rusije, Litvanije, Slovenije i Srbije

č: | fb:

U Galeriji Kulturnog centra Mionica otvorena je izložba slika međunarodne likovne kolonije "Ribnica" koja je organizovana u Banji Vrujci.

 

Prva likovna kolonija "Ribnica" okupila je 18 umetnika iz Rusije, Litvanije, Slovenije i Srbije koji su u prelepim mioničkim predelima uživali i stvarali od 16. do 23. septembra. Koloniju je organizovao Kulturni centar Mionica u saradnji sa osnivačem poznate Međunarodne umetničke kolonije "Kolut Mandić" iz Banje Junaković kome je pripala čast da otvori izložbu.

 

- Zahvaljujem se svim umetnicima koji su učestvovali u likovnoj koloniji „Ribnica“ i maksimalno se trudili da oslikaju kvalitetna dela koja će ostaviti u Mionici. Predivan grad, predivna priroda, gostoprimstvo, sve su to razlozi zašto su mnogi od ovih umetnika poželeli da se vidimo na istom mestu i naredne godine.  Nadam se da će ova divna međunarodna kolonija sledeće godine okupiti značajna imena likovne scene Srbije i okruženja – rekao je Miloš Mandić prilikom otvaranja izložbe.

Sa otvaranja izložbe

Sa otvaranja izložbe (Foto: Ana Perić)

Izložba slika likovne kolonije Ribnica

Izložba slika likovne kolonije Ribnica (Foto: Ana Perić)

Izložba slika likovne kolonije Ribnica

Izložba slika likovne kolonije Ribnica (Foto: Ana Perić)

 

Prema rečima učesnika, izuzetni prirodni predeli i bogata istorija mioničkog kraja podstakla je njihov stvaralački impuls i inspiraciju.

 

Na likovnoj koloniji su učestvovali: Natalija Baženova (Himki, Rusija), Dragoslav Višekruna (Novi Sad, Srbija), Jurij Ivetko (Moskva, Rusija), Goran Jovanović (Knjaževac, Srbija), Damjan Martinović (Sremska Mitrovica, Srbija), Predrag Milošević (Beograd, Srbija), Jugoslav Ocokoljić (Beograd, Srbija), Ana Remiga (Himki, Rusija), Svetlana Rudjagina (Himki, Rusija), Milan Stašević (Beograd, Srbija), Tijana Stašević (Beograd, Srbija), Vesna Stašević (Beograd, Srbija), Tomislav Suhescki (Vršac, Srbija), Ljuba Hahonina (Ljubljana, Slovenija), Sergeja Hahonina (Ljubljana, Slovenija), Evaldas Šemetulskis (Litvanija, Viljnus), Šandor Šlajf (Veternik, Srbija) i Zoja Šubina (Sankt Peterburg, Rusija).

Slobodan Jevtić Pulika i Dušan Joavnović

Slobodan Jevtić Pulika i Dušan Joavnović (Foto: Ana Perić)

 

Izložba radova biće otvorena do kraja oktobra u galeriji Kulturnog centra u Mionici.

 

Aktuelno

Podrška za Aleksandra na Gradskom trgu (foto: Đorđe Đoković)
Na Gradskom trgu u Valjevu 18.10.2019

Podrška za hrabrog Aleksandra Obradovića

Ovo nije miting, niti je protest, ovde se ne prebrojavamo, ovde su hrabri ljudi koji su došli da pruže podršku i da iskažu poštovanje hrabrom radniku "Krušika" Aleksandru Obradoviću, rečeno je na...  · 8 komentara

Lokalizovan požar u Novoj Srbijanki (foto: Kolubarske.rs)
Istraga će pokazati po čijem nalogu su sečene instalacije 18.10.2019

Požar nakon prodaje "Nove Srbijanke"

Od jutros "plamena više nema na objektima Nove Srbijanke tako da je požar u završnoj fazi likvidacije". Istraga će pokazati po čijem nalogu su sečene instalacije u preduzeću koje je pre tri dana...  · 1 komentar