Registracija Prijava preko FB
Izložba slika likovne kolonije Ribnica (foto: Ana Perić)
Izložba slika likovne kolonije Ribnica (foto: Ana Perić)
25.09.2018, 09:08

“Ribnica” okupila umetnike iz Rusije, Litvanije, Slovenije i Srbije

č: | fb:

U Galeriji Kulturnog centra Mionica otvorena je izložba slika međunarodne likovne kolonije "Ribnica" koja je organizovana u Banji Vrujci.

 

Prva likovna kolonija "Ribnica" okupila je 18 umetnika iz Rusije, Litvanije, Slovenije i Srbije koji su u prelepim mioničkim predelima uživali i stvarali od 16. do 23. septembra. Koloniju je organizovao Kulturni centar Mionica u saradnji sa osnivačem poznate Međunarodne umetničke kolonije "Kolut Mandić" iz Banje Junaković kome je pripala čast da otvori izložbu.

 

- Zahvaljujem se svim umetnicima koji su učestvovali u likovnoj koloniji „Ribnica“ i maksimalno se trudili da oslikaju kvalitetna dela koja će ostaviti u Mionici. Predivan grad, predivna priroda, gostoprimstvo, sve su to razlozi zašto su mnogi od ovih umetnika poželeli da se vidimo na istom mestu i naredne godine.  Nadam se da će ova divna međunarodna kolonija sledeće godine okupiti značajna imena likovne scene Srbije i okruženja – rekao je Miloš Mandić prilikom otvaranja izložbe.

Sa otvaranja izložbe

Sa otvaranja izložbe (Foto: Ana Perić)

Izložba slika likovne kolonije Ribnica

Izložba slika likovne kolonije Ribnica (Foto: Ana Perić)

Izložba slika likovne kolonije Ribnica

Izložba slika likovne kolonije Ribnica (Foto: Ana Perić)

 

Prema rečima učesnika, izuzetni prirodni predeli i bogata istorija mioničkog kraja podstakla je njihov stvaralački impuls i inspiraciju.

 

Na likovnoj koloniji su učestvovali: Natalija Baženova (Himki, Rusija), Dragoslav Višekruna (Novi Sad, Srbija), Jurij Ivetko (Moskva, Rusija), Goran Jovanović (Knjaževac, Srbija), Damjan Martinović (Sremska Mitrovica, Srbija), Predrag Milošević (Beograd, Srbija), Jugoslav Ocokoljić (Beograd, Srbija), Ana Remiga (Himki, Rusija), Svetlana Rudjagina (Himki, Rusija), Milan Stašević (Beograd, Srbija), Tijana Stašević (Beograd, Srbija), Vesna Stašević (Beograd, Srbija), Tomislav Suhescki (Vršac, Srbija), Ljuba Hahonina (Ljubljana, Slovenija), Sergeja Hahonina (Ljubljana, Slovenija), Evaldas Šemetulskis (Litvanija, Viljnus), Šandor Šlajf (Veternik, Srbija) i Zoja Šubina (Sankt Peterburg, Rusija).

Slobodan Jevtić Pulika i Dušan Joavnović

Slobodan Jevtić Pulika i Dušan Joavnović (Foto: Ana Perić)

 

Izložba radova biće otvorena do kraja oktobra u galeriji Kulturnog centra u Mionici.

 

Aktuelno

Pod lipom (foto: Kolubarske.rs)
Razgovori pod lipom Pre 12 sati 57 minuta

Bavljenje politikom radi lične koristi

Danas se politikom mnogi bave iz lične, a ne opšte koristi, smatraju učesnici "Razgovora pod lipom". U Srbiji se već decenijama vrtimo u krug pokušavajući da stvorimo uređeno društvo.  · 2 komentara

Kod Austroterma (foto: Kolubarske.rs)
Raspisana javna nabavka 23.08.2019

Gradi se ulica Mirka Obradovića do obilaznice

Raspisana je javna nabavka za izgradnju nove Ulice Mirka Obradovića, deonica od fabrike "Austroterm" do obilaznice. Procenjena vrednost radova je 200 miliona dinara. U planu je i izgradnja kružnog...  · 2 komentara

Put od jezera do ski staze (foto: Kolubarske.rs)
Nakon 12 godina 22.08.2019

Asfaltiran put do ski staze Crni vrh

Nakon 12 godina od otvaranja ski staze Crni vrh na Divčibarama, asfaltiran je put koji vodi do ovog skijališta. Iz Gradske uprave najavljuju da će uskoro biti asfaltiran i parking.  · 5 komentara