Izložba slika likovne kolonije Ribnica (foto: Ana Perić)
Izložba slika likovne kolonije Ribnica (foto: Ana Perić)
25.09.2018, 09:08

“Ribnica” okupila umetnike iz Rusije, Litvanije, Slovenije i Srbije

č: | fb:

U Galeriji Kulturnog centra Mionica otvorena je izložba slika međunarodne likovne kolonije "Ribnica" koja je organizovana u Banji Vrujci.

 

Prva likovna kolonija "Ribnica" okupila je 18 umetnika iz Rusije, Litvanije, Slovenije i Srbije koji su u prelepim mioničkim predelima uživali i stvarali od 16. do 23. septembra. Koloniju je organizovao Kulturni centar Mionica u saradnji sa osnivačem poznate Međunarodne umetničke kolonije "Kolut Mandić" iz Banje Junaković kome je pripala čast da otvori izložbu.

 

- Zahvaljujem se svim umetnicima koji su učestvovali u likovnoj koloniji „Ribnica“ i maksimalno se trudili da oslikaju kvalitetna dela koja će ostaviti u Mionici. Predivan grad, predivna priroda, gostoprimstvo, sve su to razlozi zašto su mnogi od ovih umetnika poželeli da se vidimo na istom mestu i naredne godine.  Nadam se da će ova divna međunarodna kolonija sledeće godine okupiti značajna imena likovne scene Srbije i okruženja – rekao je Miloš Mandić prilikom otvaranja izložbe.

Sa otvaranja izložbe

Sa otvaranja izložbe (Foto: Ana Perić)

Izložba slika likovne kolonije Ribnica

Izložba slika likovne kolonije Ribnica (Foto: Ana Perić)

Izložba slika likovne kolonije Ribnica

Izložba slika likovne kolonije Ribnica (Foto: Ana Perić)

 

Prema rečima učesnika, izuzetni prirodni predeli i bogata istorija mioničkog kraja podstakla je njihov stvaralački impuls i inspiraciju.

 

Na likovnoj koloniji su učestvovali: Natalija Baženova (Himki, Rusija), Dragoslav Višekruna (Novi Sad, Srbija), Jurij Ivetko (Moskva, Rusija), Goran Jovanović (Knjaževac, Srbija), Damjan Martinović (Sremska Mitrovica, Srbija), Predrag Milošević (Beograd, Srbija), Jugoslav Ocokoljić (Beograd, Srbija), Ana Remiga (Himki, Rusija), Svetlana Rudjagina (Himki, Rusija), Milan Stašević (Beograd, Srbija), Tijana Stašević (Beograd, Srbija), Vesna Stašević (Beograd, Srbija), Tomislav Suhescki (Vršac, Srbija), Ljuba Hahonina (Ljubljana, Slovenija), Sergeja Hahonina (Ljubljana, Slovenija), Evaldas Šemetulskis (Litvanija, Viljnus), Šandor Šlajf (Veternik, Srbija) i Zoja Šubina (Sankt Peterburg, Rusija).

Slobodan Jevtić Pulika i Dušan Joavnović

Slobodan Jevtić Pulika i Dušan Joavnović (Foto: Ana Perić)

 

Izložba radova biće otvorena do kraja oktobra u galeriji Kulturnog centra u Mionici.

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 15 sati 34 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 12 sati 44 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 5 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 15 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara