Registracija Prijava preko FB
Deril G. Škot i Boban Janković (foto: Ana Perić)
Deril G. Škot i Boban Janković (foto: Ana Perić)
08.10.2018, 10:45

U Vrujcima uskoro centar za obolele od multiple skleroze

č: | fb:

Predsednik opštine Mionica Boban Janković i major vojske SAD - Kancelarija za bilateralne odnose Deril G. Škot potpisali su ugovor o izgradnji terapijskog centra za osobe obolele od multiple sklerozu u Banji Vrujci.

 

Naime, Kancelarija za saradnju u oblasti odbrane pri Ambasadi SAD (USEUCOM), u nameri da pomogne opštini Mionica u unapređenju svojih kapaciteta, pružiće humanitarnu pomoć finansiranjem izgradnje terapijskog centra za osobe obolele od multipla skleroze.

 

Objekat površine 600 metara kvadratnih posedovaće 10 smeštajnih jedinica sa ukupno 20 ležaja i zatvorenim bazenom, dok će se terapije za obolele od ovog teškog hroničnog oboljenja centralnog nervnog sistema pružati u postojećoj zdravstvenoj stanici.

 

- U svetu je ova nepredvidiva bolest dijagnostikovana kod 2,5 miliona ljudi, dok se taj broj u Srbiji kreće oko 6-7 hiljada. Adekvatna terapija je bitan aspekt života obolelih od multiple skleroze i uskoro će biti dostupna u Banji Vrujci. Planirano je da objekat, u kome će se vršiti usluge smeštaja, nege i lečenja osoba obolelih od multila skleroze, bude izgrađen u centru Banje Vrujci, na lokaciji pored zdravstvene stanice. Centar čija je procenjena vrednost nešto manje od 48 miliona dinara biće opremljen u skladu sa potrebama pacijenata, a zdravstvena stanica će nakon izgradnje objekta prerasti u rehabilitacioni centar- rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Aktuelno

Kosidba na Rajcu - Ekipa Srbije (foto: Vlada Ivanović)
Pobednik Vuk Vučković Pre 5 sati 17 minuta

Kosidba pod kišobranima

Vuk Vučković (21) iz Preljine kod Čačka, ovogodišnji je pobednik manifestacije "Kosidba na Rajcu", organizovane po 47. put na izletištu u blizini Ljiga. Prošle godine bio je drugi, a 2017. godine...