Registracija Prijava preko FB
Deril G. Škot i Boban Janković (foto: Ana Perić)
Deril G. Škot i Boban Janković (foto: Ana Perić)
08.10.2018, 10:45

U Vrujcima uskoro centar za obolele od multiple skleroze

č: | fb:

Predsednik opštine Mionica Boban Janković i major vojske SAD - Kancelarija za bilateralne odnose Deril G. Škot potpisali su ugovor o izgradnji terapijskog centra za osobe obolele od multiple sklerozu u Banji Vrujci.

 

Naime, Kancelarija za saradnju u oblasti odbrane pri Ambasadi SAD (USEUCOM), u nameri da pomogne opštini Mionica u unapređenju svojih kapaciteta, pružiće humanitarnu pomoć finansiranjem izgradnje terapijskog centra za osobe obolele od multipla skleroze.

 

Objekat površine 600 metara kvadratnih posedovaće 10 smeštajnih jedinica sa ukupno 20 ležaja i zatvorenim bazenom, dok će se terapije za obolele od ovog teškog hroničnog oboljenja centralnog nervnog sistema pružati u postojećoj zdravstvenoj stanici.

 

- U svetu je ova nepredvidiva bolest dijagnostikovana kod 2,5 miliona ljudi, dok se taj broj u Srbiji kreće oko 6-7 hiljada. Adekvatna terapija je bitan aspekt života obolelih od multiple skleroze i uskoro će biti dostupna u Banji Vrujci. Planirano je da objekat, u kome će se vršiti usluge smeštaja, nege i lečenja osoba obolelih od multila skleroze, bude izgrađen u centru Banje Vrujci, na lokaciji pored zdravstvene stanice. Centar čija je procenjena vrednost nešto manje od 48 miliona dinara biće opremljen u skladu sa potrebama pacijenata, a zdravstvena stanica će nakon izgradnje objekta prerasti u rehabilitacioni centar- rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Aktuelno

Aforizmi (foto: Dušan Arsenić)
Zlatno doba Pre 1 dan

Obećavam po kućama

"Nije u prirodi politike da najbolji čovek bude izabran. Najbolji čovek ionako ne želi da upravlja svojim sugrađanima", Džordž Mekdonald.   U zemlji osrednjih najbolji nikada neće dobiti...

Nenad Jezdić i Tihomir Stanić (foto: Dragan Belajac Džagi)
Snimljeni prvi kadrovi 31.05.2020

Ub srce serije "Kamiondžije 3"

U Ubu su snimljeni prvi kadrovi igrane serije "Kamiondžije 3", a tamo gde su stali Pavle Vuisić i Miodrag Petrović Čkalja, nastavili su Nenad Jezdić i Tihomir Stanić. Reditelj Čolović kaže da nova...  · 12 komentara