Mionica (foto: Đorđe Đoković)
Mionica (foto: Đorđe Đoković)
26.10.2018, 06:58

Besplatna pravna pomoć u Mionici

č: | fb:

Žitelji mioničke opštine i naredne dve godine imaće besplatnu pravnu pomoć, saopšteno je iz lokalne uprave.

 

Besplatna pravna pomoć namenjena je, pre svega, raseljenim licima sa Kosova i Metohije, izbeglim licima iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, kao i lokalnom socijalno ugroženom stanovništvu.

 

Predsednik opštine Mionica Boban Janković i izvršni direktor Balkanskog centra za migracije i humanitarne aktivnosti Goran Basta potpisali su drugu godinu za redom ugovor o realizaciji Projekat uspostavljanja besplatne pravne pomoći u opštini Mionica.

 

Naime, od oktobra 2017. godine, na osnovu Memoranduma o saradnji na unapređenju vladavine prava, demokratizacije i obezbeđivanja prava na besplatnu pravnu pomoć između ove dve institucije, u opštini Mionica počela je sa radom Kancelarija za pružanje besplatne pravne pomoći.

 

U trećoj fazi, koji će biti realizovan od oktobra 2019. godine u trajanju od godinu dana, predviđeno je da mionička opština sama finansira ovaj projekat.

 

Kancelarija za pružanje besplatne pravne pomoći se nalazi u zgradi opštine Mionica, na drugom spratu, soba broj 9. Radno vreme je svakog radnog dana od 7:30 do 15:30 časova.

Aktuelno

Novčanik (foto: Đorđe Đoković)
Shit happens Pre 1 dan 1 sati

Mali i njegove male greške

Čitam u jednim novinama kako je Mali ministar finansija kroz ružičaste naočare na ružičastoj televiziji raskrinkao lažove koji su, zamislite, tvrdili da je Srbija prezadužena država!   Nije...  · 5 komentara

Vodovod (foto: Kolubarske.rs)
Obaveštenje potrošačima Pre 23 sati 56 minuta

Novi računi za vodu sa QR kodom

JKP Vodovod Valjevo obaveštava svoje korisnike da će septembarski računi za utrošenu vodu, kao i svi naredni računi, biti odštampani sa IPS QR kodom. Ovakav način plaćanja računa korisnicima...  · 11 komentara