Mionica (foto: Đorđe Đoković)
Mionica (foto: Đorđe Đoković)
26.10.2018, 06:58

Besplatna pravna pomoć u Mionici

č: | fb:

Žitelji mioničke opštine i naredne dve godine imaće besplatnu pravnu pomoć, saopšteno je iz lokalne uprave.

 

Besplatna pravna pomoć namenjena je, pre svega, raseljenim licima sa Kosova i Metohije, izbeglim licima iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, kao i lokalnom socijalno ugroženom stanovništvu.

 

Predsednik opštine Mionica Boban Janković i izvršni direktor Balkanskog centra za migracije i humanitarne aktivnosti Goran Basta potpisali su drugu godinu za redom ugovor o realizaciji Projekat uspostavljanja besplatne pravne pomoći u opštini Mionica.

 

Naime, od oktobra 2017. godine, na osnovu Memoranduma o saradnji na unapređenju vladavine prava, demokratizacije i obezbeđivanja prava na besplatnu pravnu pomoć između ove dve institucije, u opštini Mionica počela je sa radom Kancelarija za pružanje besplatne pravne pomoći.

 

U trećoj fazi, koji će biti realizovan od oktobra 2019. godine u trajanju od godinu dana, predviđeno je da mionička opština sama finansira ovaj projekat.

 

Kancelarija za pružanje besplatne pravne pomoći se nalazi u zgradi opštine Mionica, na drugom spratu, soba broj 9. Radno vreme je svakog radnog dana od 7:30 do 15:30 časova.

Aktuelno

Apoteka Vegafarma (foto: Kolubarske.rs)
Nakon trogodišnje pauze Pre 7 sati 45 minuta

Valjevo ponovo ima dežurnu apoteku

Valjevo ponovo ima dežurnu apoteku zahvaljujući privatnoj apotekarskoj ustanovi "Vegafarma". U saopštenju za javnost RFZO navedeno je da će apoteka u neposrednoj blizini Doma zdravlja biti...  · 4 komentara

HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
Za manje od godinu dana četiri "događaja" Pre 11 sati 41 minuta

Ćuti se o odgovornosti i uzrocima nesreća u Krušiku

U Krušiku su se, za manje od godinu dana, dogodile četiri nesreće u kojima su povređeni radnici. Svaki put rukovodstvo je saopštavalo da je "formirana Komisija za utvrđivanje svih okolnosti ovog...  · 11 komentara

Apelacioni sud (foto: www.bg.ap.sud.rs)
Piše Danas Pre 1 dan 9 sati

Istoričari o rehabilitaciji Nikole Kalabića

Kalabić nikada nije bio osuđen da bi bio rehabilitovan; najgora stvar u rehabilitaciji Kalabića je zapravo neumesna primena pravnih formalnosti; po Ustavu i zakonu je taj proces završen..., kažu za...  · 9 komentara