Skupština opštine Mionica (foto: Đorđe Đoković)
Skupština opštine Mionica (foto: Đorđe Đoković)
10.11.2018, 07:32

Potvrđen sporazum o saradnji sa nemačkom kompanijom

č: | fb:

Sporazum o poslovno tehničkoj saradnji sa nemačkom kompanijom "Auto-Kabel", koja planira otvaranje proizvodnog pogona u Mionici gde će zaposliti oko 300 radnika, potvrdila je Skupština opštine Mionica.

 

Renomirana kompanija "Auto-Kabel" osnovana je davne 1930. godine i bavi se proizvodnjom elektro provodnika za potrebe auto industrije. Ona danas zapošljava oko 8000 radnika u svojim pogona širom Nemačke kao i u Sjedinjenim Američkim Državama, Meksiku, Češkoj, Švajcarskoj, Francuskoj, Švedskoj, Kini i Japanu.

 

"Auto-Kabel" sarađuje sa najvećim proizvođačima u auto industriji kao što su BMW, Ford, Tojota, Folksvagen, Jaguar, Reno, Pežo.

Sednica Sskupštine opštine Mionica

Sednica Sskupštine opštine Mionica (Foto: Željko Maksić)

 

Odbornici su razmatrali Izveštaj o izvršenju budžeta za period januar – septembar ove godine koji je na predlog Odeljenje za budžet i finansije usvojilo Opštinsko veće. Takođe, na ovoj sednici usvojen je drugi rebalans budžeta Mionice za 2018. godinu.

 

Usvojena je odluka po kojoj će novoizgrađenom halom sportova upravljati Ustanova za fizičku kulturu "Mionica", kojoj je na istoj sednici promenjen naziv u "Sportski centar Mionica".

 

Na sednici lokalnog parlamenta doneta je Odluka o određivanju zona i najopremljenije zone na teritoriji opštine Mionica, kao i Odluka o utvrđivanju prosečne cene kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2019. godinu na teritoriji opštine Mionica.

Aktuelno

Preventivni pregled (foto: Branko Petrović)
Realizovani Pre 1 dan

Preventivni pregledi za kardiorenalni sindrom

Na poslednjim preventivnim pregledima organizovanim u nedelju 21. aprila 75 građana Valjeva iskoristilo je priliku da uradi EKG, izmeri krvni pritisak i puls, kao i da odredi bodimas indeks na...