Registracija Prijava preko FB
Mionica (foto: Đorđe Đoković)
Mionica (foto: Đorđe Đoković)
06.12.2018, 10:27

Mionica dobija pešačku i biciklističku stazu

č: | fb:

Mionica će uskoro dobiti dva kilometra pešačke i biciklističke staze, koja će biti izgrađena na obilaznom putu.

 

Kako je saopšteno, Ministarstvo privrede dodelilo je skoro pola miliona dinara opštini Mionica, u okviru mera sufinansiranja jedinica lokalne samouprave, za izradu projektno-tehničke dokumentacije pešačke i biciklističke staze.

 

- Projekat pešačke i biciklističke staze predviđa još i projektovanje rasvete sa LED tehnologijom, horizontalnu i vertikalnu saobraćajnu signalizaciju, ogradu i pešački mobilijar na celoj dužini pešačkom trotoara i biciklističke staze. Cilj je da se stvore uslovi za nesmetano, bezbedno i funkcionalno odvijanje pešačkog i biciklističkog saobraćaja u ovom delu Mionice - rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

 

Dodao je da je nakon sprovedenog postupka javne nabavke potpisan ugovor sa preduzećem "Infoplan" d.o.o. iz Aranđelovca, tako da je izrada tehničke dokumentacije u toku i očekuje se da bude gotova za mesec dana.

Pešačka i biciklistička staza

Pešačka i biciklistička staza (Foto: www.mionica.rs)

Aktuelno

Plakat (foto: )
U valjevskoj muzičkoj školi Pre 21 sati 28 minuta

Koncert Gudača sv. Đorđa

Proslava Dana valjevske muzičke škole završava se koncertom jednog od najpoznatijih srpskih orkestara "Gudača sv. Đorđa" u subotu, 25. maja sa početkom u 20 časova.

Maturanti Valjevske gimnazije (arhiva 2014.) (foto: Đorđe Đoković)
Iz redakcije Pre 21 sati 29 minuta

Maturanti Valjevske gimnazije - primer zrelosti

Velika matura smatra se svojevrsnim ispitom zrelosti i propusnicom za ulazak u svet odraslih, punopravnih članova društva.   Kao i svako životno doba i ovo pruža uživanje određenih prava,...

Milosav Tešić i Milovan Danojlić (foto: Duška Terzić)
I ovog maja u crkvi na Kamalju Pre 21 sati 29 minuta

Susret sa pesnikom

"Hvala Vam Milovane i Milosave, MILO nam je da vas imamo!", poručili su ljiški srednjoškolci i osnovnoškolci Milovanu Danojliću i Milosavu Tešiću u okviru programa Susret sa pesnikom.