Registracija Prijava preko FB
Klizišta u selu Komanice (foto: Željko Marković)
Klizišta u selu Komanice (foto: Željko Marković)
11.12.2018, 13:17

Sanirano klizište u mioničkoj opštini

č: | fb:

Završeni su radovi na sanaciji klizišta u selu Komanice, zaseok Papići. Radovi na sanaciji ovog klizišta su podrazumevali bušenje i betoniranje šipova, izgradnju temeljnih greda i betonskih potpornih zidova, kao i formiranje saobraćajnice. Radove su izvodile firme Bauwesen iz Lazarevca i Kompresor ing iz Valjeva.

 

- Zavhaljujući sredstvima Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima uspeli smo da saniramo klizište u Komanicama koje je zahvatilo delove opštinskog puta u dužini od 85 metara i pretilo da ugrozi stambene i pomoćne objekte u neposrednoj blizini. Sredstava u iznosu od 31,5 miliona dinara obezbeđena su u okviru Programa otklanjanja posledica martovskih poplava 2016. godine.– rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

 

Boban Janković

Boban Janković (Foto: Željko Marković)

Prvi čovek mioničke opštine dodaje da je sem klizišta u Komanicama u septembru ove godine sanirano još jedno klizište koje se javilo kao posledica obilnih padavina tokom marta 2016. godine u selu Tabanović.

 

Reč je o klizištu koje je zahvatilo površinu od 20 ari u zaseoku Kolarevići za koje je sredstava u iznosu od 19,6 miliona dinara takođe obezbedila Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima.

Aktuelno

 (foto: )
U Centru za kulturu Pre 1 dan 8 sati

Premijera filma "Težina lanaca 3" u Valjevu

U Centru za kulturu večeras od 20 časova premijera filma "Težina lanaca 3" u režiji Borisa Malagurskog. Od svake prodate karte 50 dinara biće donirano Centru za vantelesnu oplodnju koji već osam...