Klizišta u selu Komanice (foto: Željko Marković)
Klizišta u selu Komanice (foto: Željko Marković)
11.12.2018, 13:17

Sanirano klizište u mioničkoj opštini

č: | fb:

Završeni su radovi na sanaciji klizišta u selu Komanice, zaseok Papići. Radovi na sanaciji ovog klizišta su podrazumevali bušenje i betoniranje šipova, izgradnju temeljnih greda i betonskih potpornih zidova, kao i formiranje saobraćajnice. Radove su izvodile firme Bauwesen iz Lazarevca i Kompresor ing iz Valjeva.

 

- Zavhaljujući sredstvima Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima uspeli smo da saniramo klizište u Komanicama koje je zahvatilo delove opštinskog puta u dužini od 85 metara i pretilo da ugrozi stambene i pomoćne objekte u neposrednoj blizini. Sredstava u iznosu od 31,5 miliona dinara obezbeđena su u okviru Programa otklanjanja posledica martovskih poplava 2016. godine.– rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

 

Boban Janković

Boban Janković (Foto: Željko Marković)

Prvi čovek mioničke opštine dodaje da je sem klizišta u Komanicama u septembru ove godine sanirano još jedno klizište koje se javilo kao posledica obilnih padavina tokom marta 2016. godine u selu Tabanović.

 

Reč je o klizištu koje je zahvatilo površinu od 20 ari u zaseoku Kolarevići za koje je sredstava u iznosu od 19,6 miliona dinara takođe obezbedila Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima.

Aktuelno

Novčanik (foto: Đorđe Đoković)
Shit happens Pre 1 dan

Mali i njegove male greške

Čitam u jednim novinama kako je Mali ministar finansija kroz ružičaste naočare na ružičastoj televiziji raskrinkao lažove koji su, zamislite, tvrdili da je Srbija prezadužena država!   Nije...  · 5 komentara

Vodovod (foto: Kolubarske.rs)
Obaveštenje potrošačima Pre 23 sati 1 minuta

Novi računi za vodu sa QR kodom

JKP Vodovod Valjevo obaveštava svoje korisnike da će septembarski računi za utrošenu vodu, kao i svi naredni računi, biti odštampani sa IPS QR kodom. Ovakav način plaćanja računa korisnicima...  · 9 komentara