Deponija (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Deponija (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
18.12.2018, 10:22

Dva miliona dinara za uklanjanje deponije

č: | fb:

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan i predsednik opštine Mionica Boban Janković potpisali su ugovor o sufinansiranju projekta sanacije  i rekultivacije deponije na teritoriji opštine Mionica.

 

Naime, na Javnom konkursu koje je raspisalo Ministarstvo zaštite životne sredine za dodelu sredstava Zelenog fonda opštini Mionica je opredeljeno 1,5 miliona dinara za uklanjanje deponije koja je locirana na desnoj obali reke Ribnice u selu Mionica.

 

- Kao posledica niske ekološke svesti javlja se veliki broj divljih deponija koje imaju negativan uticaj na životnu sredinu. U cilju otklanjanja negativnih posledica opština Mionica učestvuje u ovom projektu sa pola miliona dinara - rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

 

On je dodao da će nakon uklanjanja deponije degradirana površina biti sanirana i stvoriće se uslovi za drugačiju namenu ovog prostora.

 

Aktuelno

Kamp kućica u parku na gradskoj parceli (foto: Kolubarske.rs)
Službena beleška Pre 5 sati 13 minuta

11. septembar u Odeljenju komunalne inspekcije

Grad Valjevo u svom voznom parku ima 24 automobila. Uvidom u putne naloge zaključili smo da 11. septembra nijedan automobil Gradske uprave nije korišćen na relaciji Valjevo - Divčibare. Zbog čega...  · 8 komentara