Registracija Prijava preko FB
Deponija (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Deponija (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
18.12.2018, 10:22

Dva miliona dinara za uklanjanje deponije

č: | fb:

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan i predsednik opštine Mionica Boban Janković potpisali su ugovor o sufinansiranju projekta sanacije  i rekultivacije deponije na teritoriji opštine Mionica.

 

Naime, na Javnom konkursu koje je raspisalo Ministarstvo zaštite životne sredine za dodelu sredstava Zelenog fonda opštini Mionica je opredeljeno 1,5 miliona dinara za uklanjanje deponije koja je locirana na desnoj obali reke Ribnice u selu Mionica.

 

- Kao posledica niske ekološke svesti javlja se veliki broj divljih deponija koje imaju negativan uticaj na životnu sredinu. U cilju otklanjanja negativnih posledica opština Mionica učestvuje u ovom projektu sa pola miliona dinara - rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

 

On je dodao da će nakon uklanjanja deponije degradirana površina biti sanirana i stvoriće se uslovi za drugačiju namenu ovog prostora.

 

Aktuelno

Podrška za Aleksandra na Gradskom trgu (foto: Đorđe Đoković)
Na Gradskom trgu u Valjevu 18.10.2019

Podrška za hrabrog Aleksandra Obradovića

Ovo nije miting, niti je protest, ovde se ne prebrojavamo, ovde su hrabri ljudi koji su došli da pruže podršku i da iskažu poštovanje hrabrom radniku "Krušika" Aleksandru Obradoviću, rečeno je na...  · 8 komentara

Lokalizovan požar u Novoj Srbijanki (foto: Kolubarske.rs)
Istraga će pokazati po čijem nalogu su sečene instalacije 18.10.2019

Požar nakon prodaje "Nove Srbijanke"

Od jutros "plamena više nema na objektima Nove Srbijanke tako da je požar u završnoj fazi likvidacije". Istraga će pokazati po čijem nalogu su sečene instalacije u preduzeću koje je pre tri dana...