Registracija Prijava preko FB
Deponija (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Deponija (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
18.12.2018, 10:22

Dva miliona dinara za uklanjanje deponije

č: | fb:

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan i predsednik opštine Mionica Boban Janković potpisali su ugovor o sufinansiranju projekta sanacije  i rekultivacije deponije na teritoriji opštine Mionica.

 

Naime, na Javnom konkursu koje je raspisalo Ministarstvo zaštite životne sredine za dodelu sredstava Zelenog fonda opštini Mionica je opredeljeno 1,5 miliona dinara za uklanjanje deponije koja je locirana na desnoj obali reke Ribnice u selu Mionica.

 

- Kao posledica niske ekološke svesti javlja se veliki broj divljih deponija koje imaju negativan uticaj na životnu sredinu. U cilju otklanjanja negativnih posledica opština Mionica učestvuje u ovom projektu sa pola miliona dinara - rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

 

On je dodao da će nakon uklanjanja deponije degradirana površina biti sanirana i stvoriće se uslovi za drugačiju namenu ovog prostora.

 

Aktuelno

 (foto: )
U Centru za kulturu Pre 1 dan 8 sati

Premijera filma "Težina lanaca 3" u Valjevu

U Centru za kulturu večeras od 20 časova premijera filma "Težina lanaca 3" u režiji Borisa Malagurskog. Od svake prodate karte 50 dinara biće donirano Centru za vantelesnu oplodnju koji već osam...