Deponija (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Deponija (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
18.12.2018, 10:22

Dva miliona dinara za uklanjanje deponije

č: | fb:

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan i predsednik opštine Mionica Boban Janković potpisali su ugovor o sufinansiranju projekta sanacije  i rekultivacije deponije na teritoriji opštine Mionica.

 

Naime, na Javnom konkursu koje je raspisalo Ministarstvo zaštite životne sredine za dodelu sredstava Zelenog fonda opštini Mionica je opredeljeno 1,5 miliona dinara za uklanjanje deponije koja je locirana na desnoj obali reke Ribnice u selu Mionica.

 

- Kao posledica niske ekološke svesti javlja se veliki broj divljih deponija koje imaju negativan uticaj na životnu sredinu. U cilju otklanjanja negativnih posledica opština Mionica učestvuje u ovom projektu sa pola miliona dinara - rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

 

On je dodao da će nakon uklanjanja deponije degradirana površina biti sanirana i stvoriće se uslovi za drugačiju namenu ovog prostora.

 

Aktuelno

Novčanik (foto: Đorđe Đoković)
Shit happens Pre 1 dan 1 sati

Mali i njegove male greške

Čitam u jednim novinama kako je Mali ministar finansija kroz ružičaste naočare na ružičastoj televiziji raskrinkao lažove koji su, zamislite, tvrdili da je Srbija prezadužena država!   Nije...  · 5 komentara

Vodovod (foto: Kolubarske.rs)
Obaveštenje potrošačima Pre 23 sati 51 minuta

Novi računi za vodu sa QR kodom

JKP Vodovod Valjevo obaveštava svoje korisnike da će septembarski računi za utrošenu vodu, kao i svi naredni računi, biti odštampani sa IPS QR kodom. Ovakav način plaćanja računa korisnicima...  · 11 komentara