Literarna sekcija Razigrano pero (foto: Razigrano pero)
Literarna sekcija Razigrano pero (foto: Razigrano pero)
03.03.2019, 09:54

Literarna sekcija lajkovačke osnovne škole najbolja u Srbiji

č: | fb:

Literarna sekcija "Razigrano pero" Osnovne škole "Mile Dubljević" iz Lajkovca osvojila je prvo mesto na Republičkom takmičenju literarnih sekcija i družina osnovnih i srednjih škola Srbije. Ovaj uspeh još je značajniji kada se ima u vidu da je literarna sekcija OŠ "Mile Dubljević" prvi put učestvovala na ovom republičkom takmičenju koje zajednički organizuju Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Društvo za srpski jezik i književnost Srbije i Zadužbina Desanke Maksimović.

 

Članovi Literarne sekcije "Razigrano pero" u školskoj 2017/2018. godini osvojili su 15 nagrada na različitim lokalnim, republičkim i međunarodnim literarnim konkursima, a u prethodnoj godini objavljeno je 18 literarnih radova članova sekcije u zbornicima, zbirkama i časopisima, kao i 16 tekstova o radu i uspesima sekcije u različitim štampanim i elektronskim medijima.

 

Rukovodilac Literarne sekcije "Razigrano pero" msr Lidija Marić Jovanović nagrađena je za mentorski rad sa učenicima i stručno vođenje sekcije nagradom "Prof. dr Slobodan Ž. Marković". Ovo je peta nagrada na Republičkom takmičenju literarnih sekcija i družina osnovnih i srednjih škola Srbije za profesorku Marić Jovanović koja je prethodna četiri puta bila nagrađena za rukovođenje Literarnom sekcijom OŠ "Braća Nedić" iz Osečine.

 

 

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 16 sati 29 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 19 sati 19 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.