Donirana vozila fiat tipo (foto: SKGO)
Donirana vozila fiat tipo (foto: SKGO)
13.03.2019, 12:13

Donacija EU Lajkovcu za Mobilni tim za inkluziju Roma

č: | fb:

Lajkovac je jedna od 30 lokalnih samouprava koje imaju formirane mobilne timove za inkluziju Roma i kojima je Evropska unija donirala automobil radi lakšeg funkcionisanja.

 

Vozila "fiat tipo" i računare donirani su u okviru Programa "Podrška EU inkluziji Roma – Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma", koji realizuje Stalna konferencija gradova i opština, a glavni korisnik je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ministar Đorđević i Andrija Živković

Ministar Đorđević i Andrija Živković (Foto: SKGO)

Na svečanom uručenju automobila i računara pre dva dana u Beogradu opštinu Lajkovac predstavljali su predsednik Andrija Živković i zamenik predsednika Nenad Džajević. Svečanosti su prisustvovali šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici, ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Zoran Đorđević i državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoran Lakićević.

 

Šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici rekao je ovom prilikom da će dodela automobila i računara mobilnim timovima koji se bave inkluzijom Roma omogućiti bolje i lakše ostvarivanje usluga namenjenih romskoj zajednici.

 

- Te usluge odnose se na socijalnu zaštitu, zdravstvo, zapošljavanje i druge oblasti. A vozila će predstavnicima lokalnih samouprava pružiti priliku da posete i one pripadnike romske zajednice koji žive u veoma udaljenim mestima. Do sad smo u ovoj oblasti obezbedili 1,4 miliona evra, a u budućnosti planiramo i dodatnih 20 miliona evra - rekao je Fabrici.

Sem Fabrici

Sem Fabrici (Foto: SKGO)

 

Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Zoran Đorđević istakao je da su mobilni timovi za inkluziju Roma pravi primer kako iskustva Evropske unije u toj oblasti možemo da prenesemo u Srbiju.

 

Mobilni timovi za inkluziju Roma su opštinska (gradska) radna tela, formirana u cilju jačanja saradnje između lokalnih institucija i romske zajednice. Mobilni timovi organizuju posete romskim naseljima i koordinisanu podršku pojedincima i porodicama.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 14 sati 1 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 16 sati 38 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara