Registracija Prijava preko FB
Parking u Mionici (foto: Željko Maksić)
Parking u Mionici (foto: Željko Maksić)
20.03.2019, 07:30

Od ove godine i u Mionici plaćanje parkiranja

č: | fb:

U Mionici od četvrtka 21. marta počinje naplata parkinga na 259 obeleženih parking mesta u centru varoši, koja će biti u režimu crvene zone, bez vremenskog ograničenja.  

 

Naplata parkinga se uvodi kako bi se smanjili saobraćajni problemi zbog velikog broja nepropisno parkiranih vozila u centru varoši.

 

- Jedan od problema na koji se žalio veliki broj građana su nepropisno parkirana vozila kako na saobraćajnicama, tako i na trotoarima čime je u velikoj meri bila ugrožena bezbednost svih učesnika u saobraćaju, a posebno pešaka. Do sada su deca, osobe sa invaliditetom i roditelji sa kolicima morali da se kreću saobraćajnicama kako bi zaobišli nepropisno parkirana vozila na trotoaru i samim tim ugrožavali i sebe i druge učesnike u saobraćaju. Ovom merom ćemo sigurno doprineti smanjenju ovih saobraćajnih problema i povećanju bezbednosti svih učesnika u saobraćaju – rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Boban Janković

Boban Janković (Foto: Đorđe Đoković)

Uređena parking mesta na kojima će se naplaćivati parking biće na prostoru autobuske stanice, pored zgrade opštine, u ulicama Čede Protića, Kneza Grbovića, Dr Ljubivoja Mihailovića, Dr Jove Aleksića, zatim u Ulici vojvode Mišića, preko puta zgrade opštine i ispred zgrade JKP "Vodovod Mionica", kao i od ulice Dr Jove Aleksića prema Ulici kneza Jovice Milutinovića.

 

Korišćenje parking mestima po satu za putničko vozilo koštaće 24 dinara, cena po danu iznosiće 110 dinara, dok će mesečna karta koštati 1000 dinara. Za građane koji žive u navedenim ulicama cena povlašćenje mesečne karte biće 360 dinara.

Parking u Mionici

Parking u Mionici (Foto: Željko Maksić)

 

Parkiranje se može platiti kupovinom karata ili slanjem registarske oznake sms porukom na broj 8411 za sat vremena parkiranja, ili na broj 8412 za celodnevnu kartu. Za vozila koja su parkirana u zonskom sistemu parkiranja, ukoliko parkiranje nije plaćeno naplaćivaće se doplatna karta za parkiranje u iznosu od 600 dinara. Naplata i kontrola parkiranja povereno je JKP "Vodovod Mionica".

 

Aktuelno

Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
Na sednici Skupštine grada o izveštaju gradonačelnika za 2018. Pre 5 sati 13 minuta

Napad je najbolja odbrana

Nezavisni odbornik Ljubomir Radović je rekao da je Slobodan Gvozdenović nesposoban i nedostojan funkcije gradonačerlnika, ostaće zabeležen po nezapamćenim zloupotrebama javnog novca. "Vi ste herpes...  · 5 komentara

Parking u centru grada (foto: Kolubarske.rs)
U planu sređivanje još dva Pre 11 sati 15 minuta

Završena rekonstrukcija parkinga u centru grada

Završena je rekonstrukcija parkinga preko puta zgrade Skupštine grada, između Karađorđeve i Ulice Vuka Karadžića. U planu je sređivanje još dva parkinga u centru grada.  · 1 komentar

Razgovori pod lipom (foto: Kolubarske.rs)
"Razgovori pod lipom" o brutalnim, nasilnim, vulgarnim napadima na neistomišljenike Pre 1 dan 4 sati

"Institucije će jednog dana proraditi"

Linč i progon, kojima su u Srbiji izloženi neistomišljenici aktuelne vlasti, su najbrutalniji, najnasilniji i najvulgarniji do sada, zaključak je "Razgovora pod lipom". Profesor Čedomr Čupić,...  · 2 komentara