Registracija Prijava preko FB
Parking u Mionici (foto: Željko Maksić)
Parking u Mionici (foto: Željko Maksić)
20.03.2019, 07:30

Od ove godine i u Mionici plaćanje parkiranja

č: | fb:

U Mionici od četvrtka 21. marta počinje naplata parkinga na 259 obeleženih parking mesta u centru varoši, koja će biti u režimu crvene zone, bez vremenskog ograničenja.  

 

Naplata parkinga se uvodi kako bi se smanjili saobraćajni problemi zbog velikog broja nepropisno parkiranih vozila u centru varoši.

 

- Jedan od problema na koji se žalio veliki broj građana su nepropisno parkirana vozila kako na saobraćajnicama, tako i na trotoarima čime je u velikoj meri bila ugrožena bezbednost svih učesnika u saobraćaju, a posebno pešaka. Do sada su deca, osobe sa invaliditetom i roditelji sa kolicima morali da se kreću saobraćajnicama kako bi zaobišli nepropisno parkirana vozila na trotoaru i samim tim ugrožavali i sebe i druge učesnike u saobraćaju. Ovom merom ćemo sigurno doprineti smanjenju ovih saobraćajnih problema i povećanju bezbednosti svih učesnika u saobraćaju – rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Boban Janković

Boban Janković (Foto: Đorđe Đoković)

Uređena parking mesta na kojima će se naplaćivati parking biće na prostoru autobuske stanice, pored zgrade opštine, u ulicama Čede Protića, Kneza Grbovića, Dr Ljubivoja Mihailovića, Dr Jove Aleksića, zatim u Ulici vojvode Mišića, preko puta zgrade opštine i ispred zgrade JKP "Vodovod Mionica", kao i od ulice Dr Jove Aleksića prema Ulici kneza Jovice Milutinovića.

 

Korišćenje parking mestima po satu za putničko vozilo koštaće 24 dinara, cena po danu iznosiće 110 dinara, dok će mesečna karta koštati 1000 dinara. Za građane koji žive u navedenim ulicama cena povlašćenje mesečne karte biće 360 dinara.

Parking u Mionici

Parking u Mionici (Foto: Željko Maksić)

 

Parkiranje se može platiti kupovinom karata ili slanjem registarske oznake sms porukom na broj 8411 za sat vremena parkiranja, ili na broj 8412 za celodnevnu kartu. Za vozila koja su parkirana u zonskom sistemu parkiranja, ukoliko parkiranje nije plaćeno naplaćivaće se doplatna karta za parkiranje u iznosu od 600 dinara. Naplata i kontrola parkiranja povereno je JKP "Vodovod Mionica".

 

Aktuelno

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
U Opštoj bolnici Valjevo Pre 13 sati 48 minuta

Devojka na infektivnom odeljenju zbog sumnje na korona virus

Mlađa ženska osoba smeštena je na Infektivno odeljenje Opšte bolnice u Valjevu, zbog sumnje da bi mogla biti zaražena korona virusom. Kako nam je rečeno epidemiolozi Zavoda za javno zdravlje su...

Ilustracija Ivan Dak Mitić (foto: )
Trupni portret Pre 17 sati 22 minuta

Da li je šabački Sandokan veći Sandokan od Vučića

Gospodin Vučić, kao što poznato, radi i danjom i noćom. Najnovije brasbonjanje desilo se na Glavnom odboru Srpske napredne stranke, gde je, kako sami javili, pozdravljen "burnim aplauzima i...

Mionica na sajmu turizna u Beogradu (foto: www.mionica.rs)
Sa ukusima, tradicijom i dobrom pričom Pre 14 sati 23 minuta

Mionica na sajmu turizma u Sofiji i Beogradu

Opština Mionica je predstavila svoju bogatu turističku ponudu na dva prestižna međunarodna sajma u Sofiji i Beogradu. Sa ukusima, tradicijom i dobrom pričom očarali su posetioce sajma turizma u...