Obdanište (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Obdanište (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
01.04.2019, 12:10

Bespovratna sredstva za mere populacione politike

č: | fb:

Ministarstvo bez portfelja, koje je zaduženo za demografiju i populacionu politiku, odobrilo je opštini Mionica oko 6,2 miliona dinara za sufinansiranje mera populacione politike. Ukupna vrednost projekta je 8,8 miliona dinara, a opština Mionica je obezbedila 2,6 miliona dinara.

 

Mionica je učestvovala u Javnom pozivu koji je raspisao Kabinet ministarstva bez portfelja koji ima za cilj podršku održivom demografskom razvoju jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji.

 

- Aktivno radimo na obezbeđivanju što boljih uslova kako bi smanjili ekonomske migracije našeg stanovništa i podstakli mlade ljude da žive i rade u Mionici. Sem obezbeđivanja radnih mesta, u čemu imamo dosta pomaka, jedan od uslova kako bi smo ovo ispunili je da u Mionici stvorimo najbolje uslove za odgajanje i vaspitanje dece. Ovaj projekat će sigurno u tom smislu imati velike pozitivne efekte, i zajedno sa drugim projektima kao što su besplatan prevoz za učenike, besplatne knjige za đake prvake, besplatni programi i edukacije u Opštinskom centru za obrazovanje i razvoj poboljšati demografske parametre u našoj opštini – rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Boban Janković

Boban Janković (Foto: Đorđe Đoković)

Odobrena su sredstva za opremanje i osavremenjavanje kuhinje u Predškolskoj ustanovi "Neven", nabavku jednog minibusa, kao i za aktivnosti i predavanja namenjena podršci roditeljima, budućim roditeljima i drugima koji učestvuju u odgajanju dece.

 

- O značaju ovog projekta govori i činjenica da kuhinja Predškolske ustanove "Neven" u Mionici nije opremana i rekonstruisana još od 1981. godine kada je ona opsluživala tri puta manje dece nego danas. Trenutni kapacitet ne odgovara broju dece koja su obuhvaćena celodnevni boravkom u ovoj ustanovi, a pored toga je nefunkcionalna i podložna kvarovima. Pored toga, nabavkom minibusa sva deca iz 36 sela mioničke opštine stiču podjednake da se uključe u sve programe naših ustanova – dodao je Boban Janković.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 11 sati 34 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 14 sati 11 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara