Registracija Prijava preko FB
Obdanište (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Obdanište (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
01.04.2019, 12:10

Bespovratna sredstva za mere populacione politike

č: | fb:

Ministarstvo bez portfelja, koje je zaduženo za demografiju i populacionu politiku, odobrilo je opštini Mionica oko 6,2 miliona dinara za sufinansiranje mera populacione politike. Ukupna vrednost projekta je 8,8 miliona dinara, a opština Mionica je obezbedila 2,6 miliona dinara.

 

Mionica je učestvovala u Javnom pozivu koji je raspisao Kabinet ministarstva bez portfelja koji ima za cilj podršku održivom demografskom razvoju jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji.

 

- Aktivno radimo na obezbeđivanju što boljih uslova kako bi smanjili ekonomske migracije našeg stanovništa i podstakli mlade ljude da žive i rade u Mionici. Sem obezbeđivanja radnih mesta, u čemu imamo dosta pomaka, jedan od uslova kako bi smo ovo ispunili je da u Mionici stvorimo najbolje uslove za odgajanje i vaspitanje dece. Ovaj projekat će sigurno u tom smislu imati velike pozitivne efekte, i zajedno sa drugim projektima kao što su besplatan prevoz za učenike, besplatne knjige za đake prvake, besplatni programi i edukacije u Opštinskom centru za obrazovanje i razvoj poboljšati demografske parametre u našoj opštini – rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Boban Janković

Boban Janković (Foto: Đorđe Đoković)

Odobrena su sredstva za opremanje i osavremenjavanje kuhinje u Predškolskoj ustanovi "Neven", nabavku jednog minibusa, kao i za aktivnosti i predavanja namenjena podršci roditeljima, budućim roditeljima i drugima koji učestvuju u odgajanju dece.

 

- O značaju ovog projekta govori i činjenica da kuhinja Predškolske ustanove "Neven" u Mionici nije opremana i rekonstruisana još od 1981. godine kada je ona opsluživala tri puta manje dece nego danas. Trenutni kapacitet ne odgovara broju dece koja su obuhvaćena celodnevni boravkom u ovoj ustanovi, a pored toga je nefunkcionalna i podložna kvarovima. Pored toga, nabavkom minibusa sva deca iz 36 sela mioničke opštine stiču podjednake da se uključe u sve programe naših ustanova – dodao je Boban Janković.

Aktuelno

Emanuel Makron i Aleksandar Vučić (foto: skrinšot)
Trupni portret Pre 8 sati 11 minuta

Veličačačanstveni doček Makrona

Poseta Makrona, a kako bi drugačije, je bila veličačačanstvena. Još jedan pre'stava, u kojoj je Vučić jedini pobednik. Makron, "divni narod", nesrećeni Miki, Kosovo i Evropa, su tek epizodisti....  · 1 komentar

NUNS (foto: )
Saopštenje Pre 11 sati 16 minuta

NUNS: Podrška Dariji Ranković

Nezavisno udruženje novinara Srbije poziva nadležne institucije da preduzmu neophodne radnje kako bi zaštitili Dariju Ranković, urednicu portala Kolubarske i našu članicu, od pritisaka i progona...