Registracija Prijava preko FB
Mocartov čarobni život (foto:  Dragana Nedeljković)
Mocartov čarobni život (foto: Dragana Nedeljković)
02.04.2019, 09:02

Prolećni ubski festić

č: | fb:

U toku je drugo izdanje scenskih susreta vrtića iz Kolubarskog i Mačvanskog okruga "Prolećni ubski festić", koje će trajati do 5. aprila. Smotru organizuje Predškolska ustanova "Ub", a ove godine na repertoaru je osam dramskih ostvarenja najmlađih. Igraće se po dve predstave dnevno u sali Doma kulture, a osim polaznika ubskog obdaništa, gledaće ih i deca iz seoskih izdvojenih odeljenja.

 

Čast da otvore festival juče su imali mališani lajkovačke PU "Leptirić", koji su izveli "Mocartov čarobni život", dok se u drugom terminu predstavila PU "Crvenkapa" iz Malog Zvornika sa istoimenim komadom.

Crvenkapa

Crvenkapa (Foto: Dragana Nedeljković)

Danas su na programu "Zmaj golubijeg srca" PU "Neven" iz Mionice i "Bajka iz parka" ljiškog vrtića "Kaja", a u takmičarskom delu biće izvedene i predstave "Čudna šuma" obdaništa "Poletarac" iz Koceljeve, "Cigančica" Predškolske ustanove "Slava Ković" iz Bogatića, "Ježeva kućica" valjevske PU "Milica Nožica" i "Ružno pače" polaznika PU "Naše dete" iz Šapca.

 

Nakon četiri dana pozorišne igre i druženja, 5. aprila biće održana ceremonija proglešanja najboljih i dodela nagrada u nekoliko kategorija. U čast pobednika, starija grupa PU "Ub" odigraće predstavu "Na krilima proleća", koju su pripremili sa svojim vaspitačicama Sanjom Jakovljević i Anom Savić i uz pomoć Tanje Maksimović, profesorke violine u Muzičkoj školi "Petar Stojanović".

 

Predstave ocenjuje žiri koji čine profesorka srpskog jezika i književnosti Jasmina Ašković i glumci amaterskog pozorišta "Raša Plaović" Vladimir Tadić i Aleksandar Tadić, dok program vodi njihov kolega Voja Raonić.

Gordana Milosavljević Marković i Mirjana Simić

Gordana Milosavljević Marković i Mirjana Simić (Foto: Dragan Belajac Džagi)

Direktorka ubskog vrtića Gordana Milosavljević Marković ističe zadovoljstvo što je Ustanova na čijem je čelu drugi put organizator i domaćin ovakve manifestacije, jer je ona najlepši ulog u budućnost i duhovni život onih koji dolaze.

 

- Inicijator Prolećnog festića je Mirjana Simić, naša vaspitačica i glumica ovdašnjeg pozorišta. Na pedagoškom kolegijumu svi smo oberučke prihvatili njenu ideju, koja je deci pružila mogućnost da se druže sa vršnjacima, a nama sa kolegama iz Kolubarskog i Mačvanskog okruga, i da sa njima razmenjujemo iskustva, što je veoma dragoceno. Zahvaljujući celokupnom kolektivu, Opštini Ub i drugim sponzorima, prošlogodišnji, prvi susreti mališana i vaspitača su, prema oceni tadašnjih svih sedam učesnika, u svakom pogledu bili odlično organizovani i protekli su u opuštenoj i lepoj atmosferi. Drago mi je što drugi put imamo priliku da sa svojim gostima najmlađima odškrinemo vrata pozorišnih tajni i čarolije - rekla je Gordana Milosavljević Marković.

 

Pored lokalne samouprave, realizaciju drugog Prolećnog ubskog festića pomogli su Gradska biblioteka "Božidar Knežević", Ustanova za kulturu i sport, Zemljoradnička zadruga "Trlić", "Neretva komerc", Pekara "Srba" i Igraonica "Džungla".

 

Aktuelno

Konferencija za novinare Valjevski filmski susreti (foto: Đorđe Đoković)
6. izdanje festivala "Valjevski filmski susreti" Pre 20 sati 20 minuta

"Van okvira" preko 30 filmova za četiri dana

Film "Dnevnik Diane Budisavljević", rediteljke Dane Budisavljević, otvoriće šeste "Valjevske filmske susrete" koji počinju večeras i trajaće do 15. decembra. Za četiri dana biće prikazano preko 30...  · 3 komentara

Gradac (foto: Đorđe Đoković)
Stranka moderne Srbije proverava nezvaničnu informaciju Pre 17 sati 28 minuta

Da li će na Gradcu biti izgrađena mini hidroelektrana?

Povodom nezvaničnih informacija da bi se moglo dogoditi da mini hidroelektrana bude izgrađena na Gradcu oglasila se Stranka moderne Srbije sa ciljem da se, ukoliko su informacije tačne, na vreme...  · 1 komentar

Novogodišnji ukrasi u Krađorđevoj ulici (foto: Đorđe Đoković)
Vlast kao da je izgubila entuzijazam Pre 23 sati 28 minuta

Praznici dolaze, a nakit...?

U Valjevu još uvek nije postavljena novogodišnja rasveta. Trebalo bi da bude do kraja nedelje. Novi ukrasi nisu kupljeni jer u kasi nema para. Iz istih razloga kasni i tender za klizalište,...  · 5 komentara

 (foto: )
U organizaciji Udruženja Open minded Pre 21 sati 34 minuta

"DECEMBAR OTVORENOG UMA"

Zanimljivi programi u "Decembru otvorenog uma". Večeras u Osečini svoja dela predstavljaju Željko Obrenović i Luka Tripković, sledeće nedelje dr Nele Karajlić predstaviće svoj novi roman, biće...