Registracija Prijava preko FB
Mocartov čarobni život (foto:  Dragana Nedeljković)
Mocartov čarobni život (foto: Dragana Nedeljković)
02.04.2019, 09:02

Prolećni ubski festić

č: | fb:

U toku je drugo izdanje scenskih susreta vrtića iz Kolubarskog i Mačvanskog okruga "Prolećni ubski festić", koje će trajati do 5. aprila. Smotru organizuje Predškolska ustanova "Ub", a ove godine na repertoaru je osam dramskih ostvarenja najmlađih. Igraće se po dve predstave dnevno u sali Doma kulture, a osim polaznika ubskog obdaništa, gledaće ih i deca iz seoskih izdvojenih odeljenja.

 

Čast da otvore festival juče su imali mališani lajkovačke PU "Leptirić", koji su izveli "Mocartov čarobni život", dok se u drugom terminu predstavila PU "Crvenkapa" iz Malog Zvornika sa istoimenim komadom.

Crvenkapa

Crvenkapa (Foto: Dragana Nedeljković)

Danas su na programu "Zmaj golubijeg srca" PU "Neven" iz Mionice i "Bajka iz parka" ljiškog vrtića "Kaja", a u takmičarskom delu biće izvedene i predstave "Čudna šuma" obdaništa "Poletarac" iz Koceljeve, "Cigančica" Predškolske ustanove "Slava Ković" iz Bogatića, "Ježeva kućica" valjevske PU "Milica Nožica" i "Ružno pače" polaznika PU "Naše dete" iz Šapca.

 

Nakon četiri dana pozorišne igre i druženja, 5. aprila biće održana ceremonija proglešanja najboljih i dodela nagrada u nekoliko kategorija. U čast pobednika, starija grupa PU "Ub" odigraće predstavu "Na krilima proleća", koju su pripremili sa svojim vaspitačicama Sanjom Jakovljević i Anom Savić i uz pomoć Tanje Maksimović, profesorke violine u Muzičkoj školi "Petar Stojanović".

 

Predstave ocenjuje žiri koji čine profesorka srpskog jezika i književnosti Jasmina Ašković i glumci amaterskog pozorišta "Raša Plaović" Vladimir Tadić i Aleksandar Tadić, dok program vodi njihov kolega Voja Raonić.

Gordana Milosavljević Marković i Mirjana Simić

Gordana Milosavljević Marković i Mirjana Simić (Foto: Dragan Belajac Džagi)

Direktorka ubskog vrtića Gordana Milosavljević Marković ističe zadovoljstvo što je Ustanova na čijem je čelu drugi put organizator i domaćin ovakve manifestacije, jer je ona najlepši ulog u budućnost i duhovni život onih koji dolaze.

 

- Inicijator Prolećnog festića je Mirjana Simić, naša vaspitačica i glumica ovdašnjeg pozorišta. Na pedagoškom kolegijumu svi smo oberučke prihvatili njenu ideju, koja je deci pružila mogućnost da se druže sa vršnjacima, a nama sa kolegama iz Kolubarskog i Mačvanskog okruga, i da sa njima razmenjujemo iskustva, što je veoma dragoceno. Zahvaljujući celokupnom kolektivu, Opštini Ub i drugim sponzorima, prošlogodišnji, prvi susreti mališana i vaspitača su, prema oceni tadašnjih svih sedam učesnika, u svakom pogledu bili odlično organizovani i protekli su u opuštenoj i lepoj atmosferi. Drago mi je što drugi put imamo priliku da sa svojim gostima najmlađima odškrinemo vrata pozorišnih tajni i čarolije - rekla je Gordana Milosavljević Marković.

 

Pored lokalne samouprave, realizaciju drugog Prolećnog ubskog festića pomogli su Gradska biblioteka "Božidar Knežević", Ustanova za kulturu i sport, Zemljoradnička zadruga "Trlić", "Neretva komerc", Pekara "Srba" i Igraonica "Džungla".

 

Aktuelno

Aforizmi (foto: Dušan Arsenić)
Zlatno doba Pre 4 sati 11 minuta

KO SI ti

"Ne moramo biti šusteri da bi znali koje nam cipele odgovaraju, kao što ne moramo biti ni profesionalci da bi stekli znanje o stvarima od opšteg interesa", Hegel....

Besplatni udžbenici (foto: www.mionica.rs)
Treća godina Pre 1 sati 35 minuta

Za mioničke prvake besplatni udžbenici

Mionica će i ove godine obezbediti besplatne komplete udžbenika prvacima sa teritorije ove opštine. Opština će obezbediti 79 kompleta udžbenika, dok 15 mališana dobija besplatne knjige od...

Petnica kup (foto: PK Valis)
Na “Petnica kupu” Pre 4 sati 12 minuta

Plivači Valisa ekipno najuspešniji

Plivači "Valisa" bili su najuspešniji u ekipnom plasmanu na "Petnica kupu". Najuspešniji plivač bio je Luka Janković iz plivačkog kluba "Napredak" iz Kruševca, dok je najbolja plivačica bila Tijana...