Njive pod vodom (foto: Dragan Savić)
Njive pod vodom (foto: Dragan Savić)
07.08.2014, 12:14

U Osečini vanredna situacija

č: | fb:

U Osečini je jutros uvedena vanredna situacija zbog ogromne količine kiše koja je pala za samo dva sata, jutros od 4 do 6 časova, zbog čega je varoš pod vodom. Predsednik Osečine Nenad Stevanović kaže da je pljusak bio nezapamćen i da su padavine, tog intenziteta, potrajale bio bi potop. Jutrošnja obilna kiša, nezvanično preko 60 litara na metar kvadratni, do vrha je napunila rečna korita Jadra i njegovih bujičnih pritoka, brojnih potoka i kanala. 

Bujica odnela njivu

Bujica odnela njivu (Foto: Dragan Savić)

- Izlile su se reke Ostružanjka i Jadar koje su poplavile desetak kuća, a 70 dvorišta i više stotina hektara oranica je pod vodom. Problem su nam napravili i bujični potoci u samoj varoši, tako da je i centar Osečine pod vodom. Na ulazu u Osečinu iz pravca Valjeva, zatim ispred ušća Ostružanjke u Jadar, pa nizvodno kroz Komirić, ali i u Hajduk Veljkovoj ulici između Doma zdravlja i fudbalskog stadiona u Osečini, poplavljeno je na desetine kuća, pogoni „Krušik-Plastike” i upravna zgrada Javnog komunalnog preduzeća „Osečina”, kao i veći deo naselja u tom delu varoši. Ekipe su na terenu, otklanjaju posledice, snabdevaju zarobljene u svojim kućama i pripremaju evakuaciju ako to bude potrebno, a narandžasto upozorenje sve opštinske strukture čini još mobilnijim. Pokušavamo i da sprečimo opasnost od eventualno novih padavina - kaže predsednik Opštine Osečina Nenad Stevanović.

Nakon obilnih i intenzivnih padavina pojavila su se i nova klizišta na teritoriji Opštine. 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 13 sati 19 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 16 sati 8 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.