Nagrađeni učenici (foto: Miroslava Kojić)
Nagrađeni učenici (foto: Miroslava Kojić)
18.04.2019, 11:38

Izbor najboljih recitatora

č: | fb:

U organizaciji ljiške bibliteke održana je Opštinska smotra recitatora "Pesniče naroda mog". U prepunoj biblioteci, umeće recitovanja pokazalo je gotovo 50 učenika OŠ "Sava Kerković" Ljig, OŠ "Sestre Pavlović" Belanovica i SŠ "1300 kaplara" Ljig.

 

Program je počeo sećanjem na nedavno preminulog pesnika Dobricu Erića, koga mnoge generacije nekadašnjih ljiških učenika znaju, ne samo kao pesnika iz čitanki, već su imali priliku da ga upoznaju u školi, pošto je njegova tetka Desanka Jovović bila učiteljica, najpre u Slavkovici, potom u Ljigu. Dobrica Erić bio je na otvaranju Dečje biblioteke pre nekoliko godina.

Puna biblioteka

Puna biblioteka (Foto: Miroslava Kojić)

Propozicije takmičenja mladih recitatora odavno su poznate. Izbor pesme morao je biti primeren polu i uzrastu učenika, a članovi žirija cenili su izražajnost i sugestivnost recitovanja, osećajnost, kao i akcentuaciju i dikciju.

 

Recitatorske sposobnosti učenika ocenjivali su Katarina Milovanović i Marica Ristić, profesori razredne nastave i Zoran Jakovljević, glumac amater.

 

Žiri

Žiri (Foto: Miroslava Kojić)

Na Okružnu smotru recitatora plasirali su: Iris Obradović, Arsenije Terzić, Maša Tomović, Ilija Radovanović i Danilo Dragičević (svi niži uzrast, Ljig). Među učenicima od petog do osmog razreda, "vizu" za Mionicu dobili su Mina Gošnjić, Mina Marković i Iva Gošnjić (Ljig), kao i Milan Tomić i Miloš Maksimović (Belanovica).

 

Srednjoškolke Katarina Janković i Ana Janković takođe će nastupiti na Okružnoj smotri, zakazanoj za 23.april u Kulturnom centru u Mionici.

 

Biblioteka je najbolje recitatore nagradila knjigama.

 

Aktuelno

Tamara Jokić (foto: Đorđe Đoković)
Nakon Tešnjarskih Herceg Novi… 16.08.2022

Sjajna Tamara Jokić preko celog sveta do Valjeva

"U Valjevu uvek imam tremu i određenu odgovornost. Kada uporedim sa svim skorašnjim nastupima kao što su Njujork, Lisabon, Beograd, Smederevo i tako dalje, u Valjevu uvek postoji dodatan osećaj...  · 7 komentara