Nagrađeni učenici (foto: Miroslava Kojić)
Nagrađeni učenici (foto: Miroslava Kojić)
18.04.2019, 11:38

Izbor najboljih recitatora

č: | fb:

U organizaciji ljiške bibliteke održana je Opštinska smotra recitatora "Pesniče naroda mog". U prepunoj biblioteci, umeće recitovanja pokazalo je gotovo 50 učenika OŠ "Sava Kerković" Ljig, OŠ "Sestre Pavlović" Belanovica i SŠ "1300 kaplara" Ljig.

 

Program je počeo sećanjem na nedavno preminulog pesnika Dobricu Erića, koga mnoge generacije nekadašnjih ljiških učenika znaju, ne samo kao pesnika iz čitanki, već su imali priliku da ga upoznaju u školi, pošto je njegova tetka Desanka Jovović bila učiteljica, najpre u Slavkovici, potom u Ljigu. Dobrica Erić bio je na otvaranju Dečje biblioteke pre nekoliko godina.

Puna biblioteka

Puna biblioteka (Foto: Miroslava Kojić)

Propozicije takmičenja mladih recitatora odavno su poznate. Izbor pesme morao je biti primeren polu i uzrastu učenika, a članovi žirija cenili su izražajnost i sugestivnost recitovanja, osećajnost, kao i akcentuaciju i dikciju.

 

Recitatorske sposobnosti učenika ocenjivali su Katarina Milovanović i Marica Ristić, profesori razredne nastave i Zoran Jakovljević, glumac amater.

 

Žiri

Žiri (Foto: Miroslava Kojić)

Na Okružnu smotru recitatora plasirali su: Iris Obradović, Arsenije Terzić, Maša Tomović, Ilija Radovanović i Danilo Dragičević (svi niži uzrast, Ljig). Među učenicima od petog do osmog razreda, "vizu" za Mionicu dobili su Mina Gošnjić, Mina Marković i Iva Gošnjić (Ljig), kao i Milan Tomić i Miloš Maksimović (Belanovica).

 

Srednjoškolke Katarina Janković i Ana Janković takođe će nastupiti na Okružnoj smotri, zakazanoj za 23.april u Kulturnom centru u Mionici.

 

Biblioteka je najbolje recitatore nagradila knjigama.

 

Aktuelno

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 16 sati 34 minuta

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 1 komentar

Viktor Mićić (foto: Kolubarski okrug)
Nepoštovanje zakona Pre 21 sati 41 minuta

Čovek sa dve funkcije – nezamenljivi zamenik

Viktor Mićić imenovan za načelnika Kolubarskog okruga, a nije razrešen funkcije zamenika predsednika Skupštine grada. Obavlja dve funkcije, a Zakonom o sprečavanju korupcije zabranjeno je vršenje...  · 20 komentara

Sneg u aprilu u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
Aprilski sneg Pre 20 sati 49 minuta

Vejalo kao usred zime

Jak talas zahlađenja stigao je u Srbiju i drastično je oborio temperature, negde i preko 20 stepeni, a padao je i sneg. U Valjevu je jutros vejalo skoro jedan čas, sneg se nije zadržao, dok se na...  · 2 komentara