Registracija Prijava preko FB
Nagrađeni učenici (foto: Miroslava Kojić)
Nagrađeni učenici (foto: Miroslava Kojić)
18.04.2019, 11:38

Izbor najboljih recitatora

č: | fb:

U organizaciji ljiške bibliteke održana je Opštinska smotra recitatora "Pesniče naroda mog". U prepunoj biblioteci, umeće recitovanja pokazalo je gotovo 50 učenika OŠ "Sava Kerković" Ljig, OŠ "Sestre Pavlović" Belanovica i SŠ "1300 kaplara" Ljig.

 

Program je počeo sećanjem na nedavno preminulog pesnika Dobricu Erića, koga mnoge generacije nekadašnjih ljiških učenika znaju, ne samo kao pesnika iz čitanki, već su imali priliku da ga upoznaju u školi, pošto je njegova tetka Desanka Jovović bila učiteljica, najpre u Slavkovici, potom u Ljigu. Dobrica Erić bio je na otvaranju Dečje biblioteke pre nekoliko godina.

Puna biblioteka

Puna biblioteka (Foto: Miroslava Kojić)

Propozicije takmičenja mladih recitatora odavno su poznate. Izbor pesme morao je biti primeren polu i uzrastu učenika, a članovi žirija cenili su izražajnost i sugestivnost recitovanja, osećajnost, kao i akcentuaciju i dikciju.

 

Recitatorske sposobnosti učenika ocenjivali su Katarina Milovanović i Marica Ristić, profesori razredne nastave i Zoran Jakovljević, glumac amater.

 

Žiri

Žiri (Foto: Miroslava Kojić)

Na Okružnu smotru recitatora plasirali su: Iris Obradović, Arsenije Terzić, Maša Tomović, Ilija Radovanović i Danilo Dragičević (svi niži uzrast, Ljig). Među učenicima od petog do osmog razreda, "vizu" za Mionicu dobili su Mina Gošnjić, Mina Marković i Iva Gošnjić (Ljig), kao i Milan Tomić i Miloš Maksimović (Belanovica).

 

Srednjoškolke Katarina Janković i Ana Janković takođe će nastupiti na Okružnoj smotri, zakazanoj za 23.april u Kulturnom centru u Mionici.

 

Biblioteka je najbolje recitatore nagradila knjigama.

 

Aktuelno

Aleksandar Obradović (foto: Đorđe Đoković)
"Dobar primer Novog Optimizma" za Aleksandra Obradovića Pre 7 sati 42 minuta

Uzbunjivaču će u kućnom pritvoru biti uručena nagrada

Uzbunjivaču iz "Krušika" Aleksandru Obradoviću večeras će u kućnom pritvoru biti uručena nagrada "Dobar primer Novog Optimizma". Karikaturista Dušan Petričić će mu pokloniti svoju karikaturu....

 (foto: )
Večeras u 20 časova u Centru za kulturu Pre 6 sati 31 minuta

"Lepota i moda u humanoj akciji"

Udruženje "Rodi se na lepom mestu" organizuje humanitarnu modnu reviju pod nazivom "Lepota i moda u humanoj akciji" večeras u Centru za kulturu od 20 časova. Ulaz je slobodan.

Boban Janković u učionici (foto: www.mionica.rs)
U OŠ "Milan Rakić" u Mionici Pre 10 sati 10 minuta

Janković: Radovi na kotlarnici ne kasne, u učionicama je toplo

Radovi na kotlarnici u objektu OŠ "Milan Rakić" u Mionici biće završeni pet dana pre roka, izjavio je predsednik Opštine Boban Janković. On je demantovao tvrdnje nekih roditelja da radovi kasne, da...

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 8 sati 43 minuta

Zgražavanje ili vernost i izražavanje?

Trenutno najaktuelnija i najglasnija galama: oko fotografije na naslovnoj strani NIN-a odnosno karikature na istoj Danas-a, svesno i nesvesno bavi se nizom važnih pitanja. I normalno, nudi jako...