Registracija Prijava preko FB
Nagrađeni učenici (foto: Miroslava Kojić)
Nagrađeni učenici (foto: Miroslava Kojić)
18.04.2019, 11:38

Izbor najboljih recitatora

č: | fb:

U organizaciji ljiške bibliteke održana je Opštinska smotra recitatora "Pesniče naroda mog". U prepunoj biblioteci, umeće recitovanja pokazalo je gotovo 50 učenika OŠ "Sava Kerković" Ljig, OŠ "Sestre Pavlović" Belanovica i SŠ "1300 kaplara" Ljig.

 

Program je počeo sećanjem na nedavno preminulog pesnika Dobricu Erića, koga mnoge generacije nekadašnjih ljiških učenika znaju, ne samo kao pesnika iz čitanki, već su imali priliku da ga upoznaju u školi, pošto je njegova tetka Desanka Jovović bila učiteljica, najpre u Slavkovici, potom u Ljigu. Dobrica Erić bio je na otvaranju Dečje biblioteke pre nekoliko godina.

Puna biblioteka

Puna biblioteka (Foto: Miroslava Kojić)

Propozicije takmičenja mladih recitatora odavno su poznate. Izbor pesme morao je biti primeren polu i uzrastu učenika, a članovi žirija cenili su izražajnost i sugestivnost recitovanja, osećajnost, kao i akcentuaciju i dikciju.

 

Recitatorske sposobnosti učenika ocenjivali su Katarina Milovanović i Marica Ristić, profesori razredne nastave i Zoran Jakovljević, glumac amater.

 

Žiri

Žiri (Foto: Miroslava Kojić)

Na Okružnu smotru recitatora plasirali su: Iris Obradović, Arsenije Terzić, Maša Tomović, Ilija Radovanović i Danilo Dragičević (svi niži uzrast, Ljig). Među učenicima od petog do osmog razreda, "vizu" za Mionicu dobili su Mina Gošnjić, Mina Marković i Iva Gošnjić (Ljig), kao i Milan Tomić i Miloš Maksimović (Belanovica).

 

Srednjoškolke Katarina Janković i Ana Janković takođe će nastupiti na Okružnoj smotri, zakazanoj za 23.april u Kulturnom centru u Mionici.

 

Biblioteka je najbolje recitatore nagradila knjigama.

 

Aktuelno

Slobodan Gvozdenović  (foto: skrinšot)
Pet dobrih primera Pre 17 sati 51 minuta

Ko laže taj ...

"Pet dobrih primera rada gradske vlasti u Valjevu", naslov je plaćenog teksta koji je juče objavljen u Kuriru, u kome je gradonačelnik Slobodan Gvozdenović izneo brojne neistine i obmanuo čitaoce.  · 7 komentara

Plakat Dana muzičke škole (foto: )
Ciklusom koncerata Pre 20 sati 15 minuta

Valjevska muzička škola obeležava 65 godina

Valjevska muzička škola ciklusom koncerata obeležava 65 godina svog uspešnog rada. Večeras od 18 časova u sali škole koncert najmlađih, u sredu je veliki koncert horova i orkestara škole, a...

Dušan Arsenić (foto: Đorđe Đoković)
Na Izložbi pozorišnog plakata u okviru "Sterijinog pozorja" Pre 22 sati 8 minuta

Treća nagrada za Dušana Arsenića

Plakat za prošlogodišnji "Abro fest", autora Dušana Arsenića osvojio je treću nаgrаdu na Izložbi pozorišnog plakata i grafičkog oblikovanja u okviru "Sterijinog pozorja" u Novom Sadu. Plakat...

Slobodan Gvozdenović na Džez festu (foto: )
Na valjevskom džez festu 20.05.2019

Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović izviždan

Druge večeri glavnog programa Džez festa publiku su pozrdavili Aleksandar Gajović državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja i gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvzdenović, koga je publika...  · 14 komentara