Registracija Prijava preko FB
Nagrađeni učenici (foto: Miroslava Kojić)
Nagrađeni učenici (foto: Miroslava Kojić)
18.04.2019, 11:38

Izbor najboljih recitatora

č: | fb:

U organizaciji ljiške bibliteke održana je Opštinska smotra recitatora "Pesniče naroda mog". U prepunoj biblioteci, umeće recitovanja pokazalo je gotovo 50 učenika OŠ "Sava Kerković" Ljig, OŠ "Sestre Pavlović" Belanovica i SŠ "1300 kaplara" Ljig.

 

Program je počeo sećanjem na nedavno preminulog pesnika Dobricu Erića, koga mnoge generacije nekadašnjih ljiških učenika znaju, ne samo kao pesnika iz čitanki, već su imali priliku da ga upoznaju u školi, pošto je njegova tetka Desanka Jovović bila učiteljica, najpre u Slavkovici, potom u Ljigu. Dobrica Erić bio je na otvaranju Dečje biblioteke pre nekoliko godina.

Puna biblioteka

Puna biblioteka (Foto: Miroslava Kojić)

Propozicije takmičenja mladih recitatora odavno su poznate. Izbor pesme morao je biti primeren polu i uzrastu učenika, a članovi žirija cenili su izražajnost i sugestivnost recitovanja, osećajnost, kao i akcentuaciju i dikciju.

 

Recitatorske sposobnosti učenika ocenjivali su Katarina Milovanović i Marica Ristić, profesori razredne nastave i Zoran Jakovljević, glumac amater.

 

Žiri

Žiri (Foto: Miroslava Kojić)

Na Okružnu smotru recitatora plasirali su: Iris Obradović, Arsenije Terzić, Maša Tomović, Ilija Radovanović i Danilo Dragičević (svi niži uzrast, Ljig). Među učenicima od petog do osmog razreda, "vizu" za Mionicu dobili su Mina Gošnjić, Mina Marković i Iva Gošnjić (Ljig), kao i Milan Tomić i Miloš Maksimović (Belanovica).

 

Srednjoškolke Katarina Janković i Ana Janković takođe će nastupiti na Okružnoj smotri, zakazanoj za 23.april u Kulturnom centru u Mionici.

 

Biblioteka je najbolje recitatore nagradila knjigama.

 

Aktuelno

 (foto: )
U Centru za kulturu 24.02.2020

Premijera filma "Težina lanaca 3" u Valjevu

U Centru za kulturu večeras od 20 časova premijera filma "Težina lanaca 3" u režiji Borisa Malagurskog. Od svake prodate karte 50 dinara biće donirano Centru za vantelesnu oplodnju koji već osam...