Manifestacija S one strane duge (foto: www.mionica.rs)
Manifestacija S one strane duge (foto: www.mionica.rs)
10.05.2019, 07:12

Prikupljeno preko 300 hiljada za pomoć Jovanovićima

č: | fb:

Na humanitarnoj manifestaciji pod nazivom "S one strane duge", koju je organizovalo rukovodstvo opštine Mionica, prikupljeno je 305 hiljada dinara za pomoć porodici Jovanović iz mioničkog sela Tolić.

 

Teška sudbina Jovanovića podstakla je čelnike opštine Mionica da udruženim snagama sa svojim ustanovama i Crvenim krstom Mionica organizuju ovu humanitarnu akciju kako bi im bar malo olakšali i poboljšali životne uslove.

Manifestacija S one strane duge

Manifestacija S one strane duge (Foto: www.mionica.rs)

Predsednik opštine Mionica Boban Janković zahvalio se publici, mioničkim privrednicima, ustanovama i volonterima koji su pomogli u realizaciji, kao i mališanima iz Vrtića "Neven" koji su svojim nastupom uneli pozitivne vibracije i vedrinu u ovu humanitarnu akciju.

 

- Ovom akcijom smo pokazali da je Mionica uvek uz svoje sugrađane i da smo spremni da pomognemo svima onima kojima je naša pomoć potrebna. Iskoristiću ovu priliku da se zahvalim svima onima koji su doprineli da ova akcija uspe, i naravno Blic fondaciji koja takođe prikuplja sredstva za naše Jovanoviće. Poruka ovog događaja je da je humanost i dalje na ceni, i da je Mionica uz Jovanoviće – rekao je Janković.

Boban Janković i Jovanovići

Boban Janković i Jovanovići (Foto: www.mionica.rs)

Život se surovo poigrao sa mališanima porodice Jovanović Anom (9), Petrom (7) i Sarom (5). Ana i Petar su rođeni sa oblikom skolioze, oboljenjem kičme koje im u velikoj meri otežava obavljanje svakodnevnih životnih aktivnosti. Da nesreća nikada ne dolazi sama uverili su se ova nedužna deca kada im je prošle godine majka preminula samo dan pred Aninu zakazanu operaciju kičme. Danas se o njima brine otac Miloš, sa mesečnim prihodom od 10.000 dinara i skromnim nadničarskim dnevnicama.

Manifestacija S one strane duge

Manifestacija S one strane duge (Foto: www.mionica.rs)

 

Pomoć Jovanovićima može se i dalje uplatiti na dinarski račun Blic fondacije 2750010221949709-90 ili slanjem SMS poruke na humanitarni broj 2552.

 

Aktuelno

Tamara Jokić (foto: Đorđe Đoković)
Nakon Tešnjarskih Herceg Novi… 16.08.2022

Sjajna Tamara Jokić preko celog sveta do Valjeva

"U Valjevu uvek imam tremu i određenu odgovornost. Kada uporedim sa svim skorašnjim nastupima kao što su Njujork, Lisabon, Beograd, Smederevo i tako dalje, u Valjevu uvek postoji dodatan osećaj...  · 7 komentara