Nova zelena pijaca u Lajkovcu (foto: Branko Petrović)
Nova zelena pijaca u Lajkovcu (foto: Branko Petrović)
20.05.2019, 09:12

Lajkovac dobio novu zelenu pijacu

č: | fb:

Juče je u Lajkovcu, na ulasku u varoš iz pravca Valjeva, otvorena nova i moderno uređena zelena pijaca. Pokrivena je, ima 30 tezgi i mlečnu halu sa vitrinama.

 

Izgradnja pijace trajala je nekoliko meseci, uključujući zimsku pauzu, i koštala je 17 miliona dinara. Njome će upravljati komunalno preduzeće "Gradska čistoća".

Andrija Živković na novoj zelenoj pijaci

Andrija Živković na novoj zelenoj pijaci (Foto: Branko Petrović)

Ovakvih tipskih pijaca ima samo nekoliko u Srbiji: u Beogradu i Smederevu. Obilazeći sa saradnicima moderno izgrađeni i opremljeni objekat i razgovarajući sa građanima, predsednik opštine Andrija Živković izjavio je da je to značajan događaj za Lajkovac.

 

- Našim sugrađanima će sigurno trebati vremena da se naviknu na novo mesto, ali uslovi su i t ekako bolji, a posećenost prvog dana izuzetna, možda i preko očekivanja. Trudićemo se da u narednom periodu uredimo ceo prostor i da ovaj deo Lajkovca postane poljoprivredno-prodajni. To znači da planiramo modernu stočnu pijacu i "buvljak" poput onog u Šopićima. Prekoputa je zgrada nekadašnje "Pobede", a sada  stara zgrada komunalnog preduzeća, za koju koju ćemo rebalansom odvojiti sredstva i zatim je dati u zakup za gradsku kafanu kako bismo upotpunili ponudu. Očekujem da će za dve-tri godine ovaj deo Lajkovca imati novu konturu i biti prepoznatljiv - rekao je Živković.

 

Novazelena pijaca u Lakovcu

Novazelena pijaca u Lakovcu (Foto: Branko Petrović)

Prvi dan nadmašio je sva očekivanja, s obzirom na to da je bilo dosta komentara da će se prodavci i građani teško navići na novu lokaciju, udaljenu od centra. Sve tezge bile su popunjene, kao i okolni prostor, na kojem su proizvođači nudili rasad povrća, sadnice voća i cveće. Izmeštanje pijace iz centra grada deo je šireg plana za uređenje centra Lajkovca.

 

- Uklonjene su tezge sa stare neuslovne pijace u blizini zgrade Opštine i već sledeće nedelje tu počinjemo izgradnju gradskog parka. Privodimo kraju uređenje platoa sa fontanom ispred opštinske zgrade, tako da zajedno sa parkom i privatnim stambeno-poslovnim objektima izgrađenim u poslednje vreme centar Lajkovca dobija novu fizionomiju - rekao je predsednik Andrija Živković.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 15 sati 34 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 18 sati 11 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara