Mionica (foto: Đorđe Đoković)
Mionica (foto: Đorđe Đoković)
24.05.2019, 09:24

Počinje "Miona film fest"

č: | fb:

U organizaciji opštine Mionica i Udruženja umetnika Srbije danas i sutra u Mionici se održava drugi po redu "Miona film fest".

 

Tokom dva festivalska dana publika će u Kulturnom centru Mionica imati priliku da vidi šest kratkometražnih filmova koji će se boriti za prvu nagradu. O nagradama će odlučivati žiri koji čine režiser i predsednik žirija Darko Bajić, glumica Miona Marković i filmski kritičar Miroljub Stojanović.

 

Svečano otvaranje ovog filmskog festivala je večeras u 19.30 časova u mioničkom Kulturnom centru. Nakon toga, kao deo pratećeg programa festivala, biće održan "Miona film kviz", tematski kviz o srpskoj kinematografiji za decu osnovnih i srednjih škola sa teritorije opštine Mionica.

 

Po završetku kviza biće prikazani kratkometražni filmovi "Odežda kneza Lazara", reditelja Nade Savić i film Ivana Markovića "Centar". Drugog dana festivala biće prikazani kratkometražni filmovi "Nepotpisane" Valentine Delić, "Daljine" Nemanje Vojinovića, "Jedini" Nikole Polića i "Ibarska highway" Aleksandrije Ajduković.

 

U okviru festivala večeras u 18 časova u Biblioteci "Milovan Glišić" biće održana tribina pod nazivom "Odnos medija prema filmu" u kojoj će učestvovati novinari Vanja Bulić, Aleksandra Mikata i Dejan Grujić. Drugog dana festival, u subotu, u Biblioteci od 14 časova o temi "Film u 21. veku" govoriće režiser Darko Bajić, filmski kritičar Miroljub Stojanović i glumci Miona Marković i Zoran Ćosić.

 

Festival kratkog i dokumentarnog filma "Miona film fest" je manifestacija koja svojim programom promoviše umetničke vrednosti savremenog srpskog kratkometražnog filmskog stvaralaštva i ujedno podržava razvoj mladih filmskih autora.

 

Na prošlogodišnjem festivalu predstavljeno je osam kratkometražnih i dokumentarnih filmovi domaćih autora, a titulu pobednika su odneli Dejan Petrović za film "Isti" i Kosta Ristić za film "Dos patrias".

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 17 sati 47 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 14 sati 57 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara