Registracija Prijava preko FB
Kulturni centar Mionica (foto: www.mionica.rs)
Kulturni centar Mionica (foto: www.mionica.rs)
05.06.2019, 09:14

Karavan kulture govora i "Noć srpskog filma" u Mionici

č: | fb:

Opština Mionica i Udruženje za razvoj kulture javnog govora "Izražajnost" danas u 19 časova u Kulturnom centru Mionica organizuju besplatnu edukativnu tribinu o unapređenju kulture govora koja se realizuje u okviru projekta "Karavana kulture govora". Ovaj projekat je sastavni deo nacionalne akcije "Negujmo srpski jezik" koju već četiri godine realizuje Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

 

Cilj tribine je buđenje svesti kod najšire populacije o neophodnosti negovanja lepog izražavanja. Uz Slobodana Roksandića, mastera komunikologije i dr Radovana Kneževića, profesora dikcije, na tribini će učestvovati i humanitarac Arno Gujon, koji je dokazao da se radom i uz mnogo truda moguće dostići visok nivo kulture izražajnosti, čak i kada se govori na stranom jeziku.

 

Pored edukativne tribine namenjene široj javnosti, 5. i 6. juna su planirane i radionice za osnovce i srednjoškolce u okviru kojih će tim stručnjaka kroz praktične vežbe uputiti decu kako sami da nastave da rade na razvijanju svoje kulture govora.

 

Udruženje za unapređivanje i razvoj kulture javnog govora "Izražajnost" okuplja stručnjake iz oblasti javnog nastupa, dikcije, neverbalne komunikacije, psihologije i prezentovanja. Udruženje ima za cilj da edukativnim radionicama ohrabri i osnaži mlade ljude da rade na svojoj izlagačkoj pismenosti i podstakne širu javnost da više pažnje posveti usmenom izražavanju.

 

"Noć srpskog filma" u Mionici

 

Mionica će danas biti domaćin jednodnevne filmske manifestacije "Noć srpskog filma" koju je pokrenuo Filmski centar Srbije. U Kulturnom centru Mionica biće prikazani najgledaniji domaći filmovi: "Južni vetar", "Taksi bluz", "Kralj Petar Prvi" i dečiji film "Zlogonje".

 

Pored ovoga, biće emitovana i četiri kratkometražna filma podržana sredstvima FCS, i to igrani film "Mališan", animirani "Eho", dokumentarni "Isti" i kratki studentski film "Šafarikova 19".

 

"Noć srpskog filma" biće održana iste večeri u četrdesetak bioskopa u 32 grada širom Srbije. Cilj manifestacije je popularizacija srpskog filma i težnja srpske produkcije da se privuče što veći broj gledalaca, posebno mladih.

 

Aktuelno

Zahvalnica vrtića herojima (foto: Đorđe Đoković)
U vreme pandemije Pre 13 sati 44 minuta

Valjevski vrtići se zahvalili "našim herojima"

Zaposleni i mališani u Predškolskoj ustanovi "Milica Nožica" zahvalili su se svim, kako su ih nazvali, "našim herojima" koji su svojim radom doprineli suzbijanju širenja koronavirusa i ponovnom...

Izbori 2020 (ilustracija Dušan Arsenić) (foto: Korisnik)
GIK proglasio Pre 8 sati 59 minuta

Peta lista GG Lokalni front Va-Slobodni ljudi

"Grupa građana Lokalni front Va – Slobodni ljudi" naziv je liste sa 20 kandidata za odbornike u lokalnom parlamentu. To je peta izborna lista kandidata za loklna izbore koji će biri održani 21. juna.  · 10 komentara