Registracija Prijava preko FB
Kulturni centar Mionica (foto: www.mionica.rs)
Kulturni centar Mionica (foto: www.mionica.rs)
05.06.2019, 09:14

Karavan kulture govora i "Noć srpskog filma" u Mionici

č: | fb:

Opština Mionica i Udruženje za razvoj kulture javnog govora "Izražajnost" danas u 19 časova u Kulturnom centru Mionica organizuju besplatnu edukativnu tribinu o unapređenju kulture govora koja se realizuje u okviru projekta "Karavana kulture govora". Ovaj projekat je sastavni deo nacionalne akcije "Negujmo srpski jezik" koju već četiri godine realizuje Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

 

Cilj tribine je buđenje svesti kod najšire populacije o neophodnosti negovanja lepog izražavanja. Uz Slobodana Roksandića, mastera komunikologije i dr Radovana Kneževića, profesora dikcije, na tribini će učestvovati i humanitarac Arno Gujon, koji je dokazao da se radom i uz mnogo truda moguće dostići visok nivo kulture izražajnosti, čak i kada se govori na stranom jeziku.

 

Pored edukativne tribine namenjene široj javnosti, 5. i 6. juna su planirane i radionice za osnovce i srednjoškolce u okviru kojih će tim stručnjaka kroz praktične vežbe uputiti decu kako sami da nastave da rade na razvijanju svoje kulture govora.

 

Udruženje za unapređivanje i razvoj kulture javnog govora "Izražajnost" okuplja stručnjake iz oblasti javnog nastupa, dikcije, neverbalne komunikacije, psihologije i prezentovanja. Udruženje ima za cilj da edukativnim radionicama ohrabri i osnaži mlade ljude da rade na svojoj izlagačkoj pismenosti i podstakne širu javnost da više pažnje posveti usmenom izražavanju.

 

"Noć srpskog filma" u Mionici

 

Mionica će danas biti domaćin jednodnevne filmske manifestacije "Noć srpskog filma" koju je pokrenuo Filmski centar Srbije. U Kulturnom centru Mionica biće prikazani najgledaniji domaći filmovi: "Južni vetar", "Taksi bluz", "Kralj Petar Prvi" i dečiji film "Zlogonje".

 

Pored ovoga, biće emitovana i četiri kratkometražna filma podržana sredstvima FCS, i to igrani film "Mališan", animirani "Eho", dokumentarni "Isti" i kratki studentski film "Šafarikova 19".

 

"Noć srpskog filma" biće održana iste večeri u četrdesetak bioskopa u 32 grada širom Srbije. Cilj manifestacije je popularizacija srpskog filma i težnja srpske produkcije da se privuče što veći broj gledalaca, posebno mladih.

 

Aktuelno

Put od jezera do ski staze (foto: Kolubarske.rs)
Nakon 12 godina Pre 7 sati 35 minuta

Asfaltiran put do ski staze Crni vrh

Nakon 12 godina od otvaranja ski staze Crni vrh na Divčibarama, asfaltiran je put koji vodi do ovog skijališta. Iz Gradske uprave najavljuju da će uskoro biti asfaltiran i parking.  · 3 komentara

Zaprašivanje komaraca iz vazduha (foto: Đorđe Đoković)
Drugi ovogodišnji tretman Pre 5 sati 16 minuta

Zaprašivanje komaraca u petak

Zaprašivanje komaraca na teritorji Valjeva, ukoliko vremenski uslovi dozvole, obaviće se u petak, 23. avgusta i to u večernjim satima. Mole se pčelari da preduzmu neophodne mere zaštite pčela.  · 1 komentar

Fabrika vode na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
Noćas potrošnja bila maksimalnih 550 litara u sekundi Pre 1 dan 4 sati

Apel iz Vodovoda za racionalnu potrošnju vode

Iz valjevskog Vodovoda apeluju na sugrađane da racionalno i namenski koriste vodu, kako ne bi došlo do restrikcije. Noću, kada krene zalivanje bašta i hlađenje betona, potrošnja dostiže maksimalnih...  · 2 komentara