Kulturni centar Mionica (foto: www.mionica.rs)
Kulturni centar Mionica (foto: www.mionica.rs)
05.06.2019, 09:14

Karavan kulture govora i "Noć srpskog filma" u Mionici

č: | fb:

Opština Mionica i Udruženje za razvoj kulture javnog govora "Izražajnost" danas u 19 časova u Kulturnom centru Mionica organizuju besplatnu edukativnu tribinu o unapređenju kulture govora koja se realizuje u okviru projekta "Karavana kulture govora". Ovaj projekat je sastavni deo nacionalne akcije "Negujmo srpski jezik" koju već četiri godine realizuje Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

 

Cilj tribine je buđenje svesti kod najšire populacije o neophodnosti negovanja lepog izražavanja. Uz Slobodana Roksandića, mastera komunikologije i dr Radovana Kneževića, profesora dikcije, na tribini će učestvovati i humanitarac Arno Gujon, koji je dokazao da se radom i uz mnogo truda moguće dostići visok nivo kulture izražajnosti, čak i kada se govori na stranom jeziku.

 

Pored edukativne tribine namenjene široj javnosti, 5. i 6. juna su planirane i radionice za osnovce i srednjoškolce u okviru kojih će tim stručnjaka kroz praktične vežbe uputiti decu kako sami da nastave da rade na razvijanju svoje kulture govora.

 

Udruženje za unapređivanje i razvoj kulture javnog govora "Izražajnost" okuplja stručnjake iz oblasti javnog nastupa, dikcije, neverbalne komunikacije, psihologije i prezentovanja. Udruženje ima za cilj da edukativnim radionicama ohrabri i osnaži mlade ljude da rade na svojoj izlagačkoj pismenosti i podstakne širu javnost da više pažnje posveti usmenom izražavanju.

 

"Noć srpskog filma" u Mionici

 

Mionica će danas biti domaćin jednodnevne filmske manifestacije "Noć srpskog filma" koju je pokrenuo Filmski centar Srbije. U Kulturnom centru Mionica biće prikazani najgledaniji domaći filmovi: "Južni vetar", "Taksi bluz", "Kralj Petar Prvi" i dečiji film "Zlogonje".

 

Pored ovoga, biće emitovana i četiri kratkometražna filma podržana sredstvima FCS, i to igrani film "Mališan", animirani "Eho", dokumentarni "Isti" i kratki studentski film "Šafarikova 19".

 

"Noć srpskog filma" biće održana iste večeri u četrdesetak bioskopa u 32 grada širom Srbije. Cilj manifestacije je popularizacija srpskog filma i težnja srpske produkcije da se privuče što veći broj gledalaca, posebno mladih.

 

Aktuelno

NUNS (foto: )
Saopštenje Pre 5 sati 26 minuta

Nedopustivo ometanje rada novinara N1 televizije

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osuđuje hajku na N1 televiziju koja je u režiji vlasti pojačana poslednjih nedelja, a kulminirala upadom tridesetak osoba sa ozvučenjem i transparentima u...  · 1 komentar

Voda nije za piće (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 5 sati 26 minuta

Voda sa vodovoda Kukalj nije za piće

Potrošači koji se snabdevaju vodom sa seoskog vodovoda Kukalj zbog velike zamućenosti vode ne koriste vodu za piće, saopšteno je iz JKP Vodovod Valjevo.  · 1 komentar