Registracija Prijava preko FB
Besplatni udžbenici (foto: www.mionica.rs)
Besplatni udžbenici (foto: www.mionica.rs)
17.06.2019, 09:09

Za mioničke prvake besplatni udžbenici

č: | fb:

Opština Mionica će treću godinu za redom obezbediti besplatne komplete udžbenika prvacima sa teritorije ove opštine. Ova odluka je doneta na predlog predsednika opštine Mionica Bobana Jankovića.

 

- Jedna od mera populacione politike koju sprovodi naša opština pored jednokratne pomoći za porodilje, besplatnih autosedišta i kolica za novorođenčad, ako i mnogih drugih aktivnosti koje imaju za cilj povećanje nataliteta i sprečavanje migracije je svakako i dar za sve naše prvake u vidu besplatnih udžbenika. Na ovaj način ćemo poželeti srećan polazak u školu ovim mališanima, ali i barem malo rasteretiti kućni budžet roditeljima prvaka – rekao je Janković.

 

Opština Mionica će obezbediti 79 kompleta udžbenika, dok 15 mališana dobija besplatne knjige od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kao treće dete ili socijalno ugrožena kategorija.

 

U školske klupe ove godine će na teritoriji mioničke opštine po prvi put sesti ukupno 94 prvaka, od čega 72 prvaka kreće u osnovnu školu "Milan Rakić" u Mionici, a 22 prvaka u školu "Vojvoda Živojin Mišić" u Rajkoviću.

 

Pored nabavke udžbenika za prvake, obezbeđeni su besplatan prevoza učenika, besplatan ulazak na bazene Sportskog centra „Mionica“ za osnovce tokom letnje sezone i nagradna putovanja za najbolje učenike. Ovim i mnogim drugim aktivnostima mionička lokalna samouprava aktivno sprovodi projekat unapređenja uslova obrazovanja.

Aktuelno

Sednica Skupštine grada (foto: Đorđe Đoković)
Gost-post: Dr Slobodan Ilić Pre 11 sati 4 minuta

Valjevska kleptokratija – ima li koga?

U ambijentu gde su jedni udavača za sve, drugi se prefarbavaju, neki treći pregrupisavaju, stiče se utisak da će lokalni vlastodršci nastaviti da rade ono što im donosi ličnu, a ne javnu korist....  · 5 komentara

 (foto: www.valjevo.rs)
Obeležena u rodnom selu Gornje Leskovice Pre 10 sati 12 minuta

Godišnjica pogibije heroja Stojadina Mirkovića

Obeležena je godišnjica pogibije vojnika Stojadina Mirkovića iz Gornjih Leskovica, koji je 29. septembra 1991. godine poginuo u Hrvatskoj, u kasarni u Bedeniku pored Bjelovara. Hrabri...  · 1 komentar