Besplatni udžbenici (foto: www.mionica.rs)
Besplatni udžbenici (foto: www.mionica.rs)
17.06.2019, 09:09

Za mioničke prvake besplatni udžbenici

č: | fb:

Opština Mionica će treću godinu za redom obezbediti besplatne komplete udžbenika prvacima sa teritorije ove opštine. Ova odluka je doneta na predlog predsednika opštine Mionica Bobana Jankovića.

 

- Jedna od mera populacione politike koju sprovodi naša opština pored jednokratne pomoći za porodilje, besplatnih autosedišta i kolica za novorođenčad, ako i mnogih drugih aktivnosti koje imaju za cilj povećanje nataliteta i sprečavanje migracije je svakako i dar za sve naše prvake u vidu besplatnih udžbenika. Na ovaj način ćemo poželeti srećan polazak u školu ovim mališanima, ali i barem malo rasteretiti kućni budžet roditeljima prvaka – rekao je Janković.

 

Opština Mionica će obezbediti 79 kompleta udžbenika, dok 15 mališana dobija besplatne knjige od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kao treće dete ili socijalno ugrožena kategorija.

 

U školske klupe ove godine će na teritoriji mioničke opštine po prvi put sesti ukupno 94 prvaka, od čega 72 prvaka kreće u osnovnu školu "Milan Rakić" u Mionici, a 22 prvaka u školu "Vojvoda Živojin Mišić" u Rajkoviću.

 

Pored nabavke udžbenika za prvake, obezbeđeni su besplatan prevoza učenika, besplatan ulazak na bazene Sportskog centra „Mionica“ za osnovce tokom letnje sezone i nagradna putovanja za najbolje učenike. Ovim i mnogim drugim aktivnostima mionička lokalna samouprava aktivno sprovodi projekat unapređenja uslova obrazovanja.

Aktuelno

Divčibare (otpadne vode) (foto: Kolubarske.rs)
U eko fondu manje novca nego lane Pre 23 sati 35 minuta

Za ekologiju 72,7 miliona dinara

Ovogodišnji Budžetski fond za zaštitu životne sredine Valjeva iznosi oko 72,7 miliona dinara, dok je prošle godine za eko fond bilo planirano oko 208,5 miliona dinara. Značajno manje novca ove...  · 2 komentara

Kulturni centar u Mionici (foto: Kolubarske.rs)
Radovi iz IUS "Trnavac" Pre 19 sati 3 minuta

"Izbor iz kolekcije" u Kulturnom centru u Mionici

U Umetničkom legatu Kulturnog centra u Mionici biće otvorena izložba radova "Izbor iz kolekcije", iz bogate zbirke savremenog likovnog stvaralaštva koju Internacionalni umetnički studio "Radovan...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
U Sinđelićevoj ulici 17.03.2024

Pucnjava u Valjevu, upucan muškarac

U subotu pola sata pre ponoći dogodila se pucnjava u Valjevu u Sinđelićevoj ulici u blizini KK "Student". Upucan je muškarac S. T. (25) iz Valjeva.    Kako Kolubarske.rs nezvanično saznaju...  · 12 komentara